9. etape Tour de France 2021

9. etape Tour de France

Søndag 4. juli venter 9. etape, og skulle man tro, at bjergene var overstået for en stund, så skal man tro om. Der venter nemlig hele fem stigninger på denne etape. Etapen slutter endda med mål op ad bakke i skisportsstedet Tignes efter en 21 kilometer lang opkørsel. I alt skal rytterne tilbagelægge 145 kilometer undervejs på etapen.

Etapens første kilometer løber gennem Arve-dalen, før den slagkraftige Côte de Domancy sandsynligvis vil sætte gang i mange angreb for at etablere det faste morgenudbrud. Den korte stigning er på 2,5 kilometer, men det er en utrolig stejl opstigning på 9,4%, der kommer efter 17,5 kilometer.

Herefter fortsætter det med at stige efter toppen af ​​Domancy i yderligere 6 kilometer med 5% i gennemsnit. Ruten bevæger sig derefter gennem Arly-dalen, inden man kommer ind i Col des Saisies efter 40 kilometer. Her venter en stigning på 9,4 kilometer med gennemsnit på 6,2%. Saisies optrådte også i 2020, hvor Marc Hirschi var den første mand over.

Når rytterne har passeret toppen, venter der en lang nedkørsel, inden man kommer ind i Beaufort, og herfra går det direkte op igen. Col du Pré på 12,6 kilometer skal passeres, og den gennemsnitlige stigningsprocent ligger på 7,7%. Endnu en led satan venter altså for rytterne.

Ruten fortsætter med en kort nedkørsel i 2 kilometer og fortsætter i fire kilometer, inden Cormet de Roselend rammes. Dette er en 5,7 kilometer med en stigningsproent på 6,5%. I 2018 var Warren Barguil den første mand over Roselend, mens den også blev brugt sidste år, hvor Marc Hirschi var første mand over den stejle stigning.

Et lignende scenarie kan måske forekomme på 9. etape af Tour de France, men det er nok nærmere urealistisk, at Marc Hirschi igen vil være første mand over toppen.

Til sidst slutter etapen som sagt op ad en stejl stigning, hvor der afsluttes i Tignes. En barsk stigning på 21 kilometer med 5,6 procent i gennemsnit.