Europa League odds

Europa League odds 2020

Odds på Europa League. En af de mest prestigefyldte klubturneringer inden for klubfodbolden. Odds på Europa League, læs om turneringen og tidligere Europa League vindere her.

I løbet af sæsonen fylder Europa League kampene godt hos diverse bookmakere. Europa League er en af verdens mest prestigefyldte klubturneringer, og vinderen ender med en af de eftertragtede billetter til næste sæson af Champions League.

Odds på Europa League 2020

Vinderen af Europa League er ikke altid blevet belønnet, med en plads i den efterfølgende sæson af Champions League. Men siden sæsonen 2014/2015 har vinderen af Europa League fået overrakt mere end blot pokal og medaljer. 

Måske har man tidligere hørt, at folk har kaldt Europa League for en ligegyldig turnering, eller for en turnering der nedprioriteres af de gode hold. Men sandheden er, at det altid er klubber fra den øverste hylde i Europa, der ender på medaljeskamlen når turneringen er spillet til ende.

Særligt topklubber fra England og Spanien har domineret Europa League-turneringen i en lang årrække. 

Muligheden for at deltage i Champions League, som vindere af Europa League har tilmed gjort, at nationer som England og Spanien har haft hele fem hold med i Champions League. 

Tidligere var det kun muligt for de forskellige lande at få de fire bedst placerede klubber, i de hjemlige ligaer med i Champions League. Men som forsvarende vinder af Europa League, er det nu muligt at få yderligere et hold med i det forjættede land. 

Odds tips Europa League

Hvad skal der oddses på? I Europa League kan der oddses på stort set alt. Hvilken spiller får kort? Scores det næste mål på hovedstød eller hvad er stillingen efter en times spil? Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, når der kan oddses på Europa League.

Er man usikker på hvilke kampe der skal satses på, kan man søge efter odds tips på internettet. Diverse odds hjemmesider deler ud af viden og kommer med forskellige ekspert råd, der kan bruges til at udvælge netop dét odds, som man ønsker at spille på.

En kort søgning på internettet vil kunne hjælpe de fleste med at finde sig nogle gode hjemmesider med tips og ekspertråd. 

At søge efter gode odds tips til Europa League kan f.eks. være en fordel, hvis det omhandler kampe med klubber, som man ikke selv har det store kendskab til. 

I Europa League deltager der hold fra mange steder i Europa, også fra lande hvor man ikke altid har lige let ved at indhente viden selv.

Det kunne være klubber fra det meste af Østeuropa, hvor man sjældent får opdateringer fra i Danmark. Men der kan sagtens sidde eksperter rundt omkring, der har sat sig grundigt ind i nogle af disse mindre og mere ukendte ligaer i Europa. 

Hvem deltager i Europa League?

Inden Europa League fik sit nuværende navn, blev turneringen kaldt UEFA Cup. I en kort årrække mellem UEFA Cup og Europa League, hed turneringen også Euro League. Helt præcist hedder turneringen i dag UEFA Europa League. 

Europa League er en turnering med deltagelse fra de hold, der i deres respektive nationale turneringer, ender lige uden for de Champions League givende pladser. Eller for nationale mesterhold, der misser deres kvalifikation til Champions League. 

I Danmark har man ofte set et dansk mesterhold, der efter at være røget ud af Champions League kvalifikationen, i stedet er endt i Europa League.

Undervejs i en sæson, ændrer Europa League sig fra gruppespil til en knock-out fase. Når turneringen træder ind i sin afgørende fase, med knock-out kampe, får de resterende hold selskab af nogle af de klubber, der har spillet i Champions League.

Spansk og engelsk dominans ved Europa League

I Champions League gruppespillet får holdene, der ender som nummer tre i deres grupper, en adgangsbillet til knock-out fasen i Europa League.

Denne regel gør oftest, at kvaliteten af holdene i Europa League er ekstrem høj, stort set hele turneringen igennem. Det gør også at hold, der ikke lykkedes med at komme videre fra Champions League gruppespillet, i stedet kan glæde sig over en ”ny chance” i Europa League.

Det er oftest store og etablerede klubber, der ender som de endelige vinder af Europa League. 

I de seneste år er det blandt andet engelske storklubber som Chelsea og Manchester United, der har vundet turneringen. 

Samtidig har nogle af de store spanske klubber, som Atletico Madrid og Sevilla også skaffet pokalen med hjem til det Sydeuropæiske land. 

De forskellige klubber rundt omkring i Europa, vil altså gerne vinde denne turnering. Titlen som vindere af Europa League, er ikke en man får foræret fordi konkurrenterne sparer spillere eller ikke gider turneringen. Der skal kæmpes og der skal ydes en maksimal indsats hver gang. 

Europa League vinder odds

Særligt spanske og engelske klubber har domineret Europa League i de seneste mange år. Ser man på tidligere vindere af turneringen, tegner der sig også et tydeligt billede af, at det er europæiske topklubber, der ender med at gå hele vejen. 

Listen over tidligere vindere af Europa League indikerer altså at storholdene vil vinde turneringen. Det gør naturligvis også at oddsene er sat derefter. Derfor er der som regel lavest odds på særligt de store engelske og spanske klubber, til at stå med pokalen til sidst. 

Selvom statistikken taler for, at en etableret storklub skal ende som sejrherre af Europa League, kan der ske undtagelser. Klubfodbolden er foranderlig og mange hold byder sig til i toppen af Europa. 

Klubber fra andre af de store lande, som Frankrig, Italien og Tyskland er også altid repræsenteret med gode hold i Europa League.

Hvem vinder Europa League?

Vinder Odds Bookmaker
Arsenal 8.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Tottenham 8.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
AC Milan 11.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Napoli 11.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Villarreal 21.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Bayer Leverkusen 21.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Roma 21.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Leicester 21.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Real Sociedad 26.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Benfica 34.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
TSG Hoffenheim 34.00 Bet365.png Spil hos Bet365*
Nice 41.00 Bet365.png Spil hos Bet365*

*Reklamelinks – Opdateret: 21. oktober 2020

Europa League vinder odds – En overraskende vinder?

Ellers skal man tilbage til sæsonen 10/11 hvor Europa League endte med en ren portugisisk finale. FC Porto vandt turneringen over landsmændene fra S.C. Braga. FC Porto vandt i øvrigt også turneringen i 02/03. 

Tilbage i 00’erne var der flere af de store Østeuropæiske klubber der vandt Europa League. De to russiske klubber CSKA Moskva og Zenit Skt. Petersborg samt ukrainske FC Shakhtar Donetsk vandt alle turneringen i løbet af 00’erne. 

Også hollandske Feyenoord strøg helt til tops i begyndelsen af det nye årtusinde. 

At spanske eller engelske hold skal vinde Europa League, er altså ikke en selvfølge. Hold som franske Marseille og hollandske Ajax, har f.eks. været i finalen i løbet af de seneste år. Det er dog ikke lykkedes for klubber uden for Spanien eller England at vinde turneringen i en længere årrække.

I sæsonen 14/15 skete en af de større overraskelser, da ukrainske FK Dnipro spillede sig hele vejen til finalen. Ukrainerne måtte dog se sig slået af Sevilla.

De fem seneste vindere af Europa League:

  • Sevilla (2019/2020)
  • Chelsea (2018/2019)
  • Atletico Madrid (2017/2018)
  • Manchester United (2016/2017)
  • Sevilla (2015/2016).

Europa League vindere – få overraskelser

Europa League er en turnering som langt de fleste af de deltagende hold, tager ganske seriøst. Særligt efter indførelsen af, at den endelige vinder af turneringen kvalificerer sig til den efterfølgende sæson af Champions League.  

Derfor vil man opleve, at selv de største af de deltagende klubber, satser benhårdt på at vinde Europa League. 

Foruden en plads i den næstkommende Champions League turnering, er der selvfølgelig også den sportslige prestige, pokalen samt en række økonomiske goder ved at vinde Europa League.

I de seneste 20 år er turneringen mest af alt, blevet domineret af de spanske og engelske hold. Ikke mindre end 14 gange i de sidste 20 år, har enten et spansk eller et engelsk hold vundet Europa League. 

Særligt står den spanske klub Sevilla tydeligt i billedet, som en decideret magtfaktor i turneringen. Sevilla har vundet Europa League hele seks gange, siden de løftede pokalen første gang i sæsonen 2005/2006. 

Odds på Europa League topscorer

En af de emner der kan være særligt underholdende eller sjovt at oddse på, er hvilken spiller der ender som topscorer i en udvalgt turnering. 

I Europa League kan man inden turneringen begynder, satse på hvem, der ender højest på turneringens topscorerliste når sæsonen er slut. 

Der kan også spilles på Europa League topscoreren undervejs i turneringen. Oddset bliver hele tiden reguleret, alt efter hvilke klubber og spillere, der klarer det godt i løbet af turneringen.

Der reguleres også i oddsene alt efter om klubberne og de konkrete spillere fortsat er med i turneringen. 

Efter gruppespillet forvandles Europa League til en ”knald eller fald” turnering. Her afgøres de næste runder, til og med finalen, i opgør over to kampe. En kamp på hjemmebane og en kamp på udebane. 

Derfor kan man risikere at den spiller, som man har oddset på som Europa League topscorer, ender med at ryge ud af turneringen sammen med sit klubhold. 

At man kan tabe på sit odds inden turneringen er afsluttet, er en af de helt store forskelle i på en national turnering og en cupturnering som Europa League. 

Hvis man oddser på topscoreren i en national liga, vil man oftest kun opleve ens udvalgte spiller ”forsvinde”, hvis han skulle skifte klub i løbet af et transfervindue, eller hvis han skulle rende ind i en skade.

Odds på Europa League topscoreren ikke vinder turneringen

De seneste fem års vindere af topscorer prisen ved Europa League:

  • Bruno Fernandes (2019/2020)
  • Olivier Giroud (2018/2019)
  • Ciro Immobile/Aritz Aduriz (2017/2018)
  • Giuliano/Edin Dzeko (2016/2017)
  • Aritz Aduriz (2015/2016)

Ser man på listen over topscorer i de seneste fem udgaver af turneringen, er der blandet andet en ting der springer i øjnene. 

Kun i sæsonen 2018/2019, har topscoreren været fra turneringens vindende hold. Her var Olivier Giroud med til at skyde Chelsea til tops og dermed endte både Giroud og klubholdet Chelsea øverst på skamlerne. 

Et ordsprog siger, at statistikker er til for at blive brudt. Så måske man i de kommende år vil se flere Europa League topscorer hos vinder holdende.

Ellers er det igen værd at bemærke at topscorerne kommer fra storklubber og spillerne er verdensstjerner. Det er sjældent spillere fra mindre ligaer, der ender som topscorer i Europa League. 

Men overraskelser er sket før, så man kan være opmærksom på om der render nogle målræve rundt, hos nogle af de lidt mindre Europa League klubber. 

Odds på danske hold ved Europa League

Et dansk hold har aldrig formået at stryge helt til tops i Europa League, eller UEFA Cuppen, som det hed tidligere. For omkring 30 år siden, havde Danmark dog et klubhold med i turneringen, der for alvor gjorde sig positivt bemærket, nemlig Brøndby IF.

Brøndby IF er det danske hold, der har præsteret at komme længst i turneringen. I 1990/1991 sæsonen strøg Brøndby IF hele vejen til semifinalen, i den daværende UEFA Cup turnering. I semifinalen blev den italienske storklub AS Roma dog endestationen, for de højtflyvende danskere. 

På det daværende Brøndby hold, spillede blandt andet de senere Europamestre Kim Christofte og Peter Schmeichel. Ligesom angriberen Bent ”Turbo” Christensen også var en del af Brøndby IF’s semifinale eventyr.

Foruden Brøndby IF har andre danske hold da også senere hen præsteret flot i turneringen.

I 2019/2020 udgaven af Europa League endte F.C. København i kvartfinalen. Her var modstanderen og endestationen det engelske storhold Manchester United. 

Efter årtusindeskiftet har flere jyske hold også vist sig positivt frem i turneringen. F.eks. har både Esbjerg fB og AaB haft nogle små eventyrer i Europa League.

Bookmaker bonus

100% op til 1000 DKK

100% op til 1000 DKK

Op til 1000 DKK

100% op til 1000 DKK

100% op til 1000 DKK

100% op til 500 DKK

Op til 1000 DKK

Op til 1000 DKK

Op til 1000 DKK freebet

100% op til 500 DKK

NYHED indenfor betting

Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk