News Nyheder:
Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365 Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365

Wimbledon Odds 2024

Wimbledon er en af verdens mest prestigefyldte tennisturneringer og anses ofte som den mest traditionsrige af dem alle. Den finder sted hvert år i London på All England Lawn Tennis and Croquet Club og har en lang historie, der går tilbage til 1877. Wimbledon er kendt for sin karakteristiske græsbane, som giver en unik og udfordrende spilleoplevelse for tennisspillerne.

Turneringen tiltrækker de bedste spillere fra hele verden, der kæmper om æren af at blive kronet som Wimbledon-mester. Legendariske navne som Björn Borg, Pete Sampras, Serena Williams og Roger Federer har alle efterladt deres aftryk på denne hellige tennisevent.

Hvem vinder årets Wimbledon? Hvem er bookmakernes favoritter til Wimbledon? I denne artikel giver vi dig de bedste Wimbledon spilforslag og Wimbledon odds, så du kan spille på dine favoritter i sommerens helt store tennisturnering.

 

bet365
bet365

Spil på Wimbledon

Her finder du bookmakernes bedste odds på vinderen af Wimbledon 2024.

Wimbledon i TV

TV2 lancerede sidste år sin nye sportskanal TV2 Sport X, efter at have sikret sig en aftale om rettighederne til at transmittere ATP-tennis. TV2 har i forvejen rettighederne til WTA og den prestigefyldte Grand Slam turnering, Wimbledon.

TV2 Sport X er tilgængelig via TV2 Play, samt flere distributionstjenester som Canal Digital, Boxer, Waoo, YouSee og Stofa.

Har du ikke TV2 Play eller TV-pakke hos en af de overnævnte distributionstjenester, kan du selvfølgelig også live streame Wimbledon direkte hos bookmakerne. Læs mere om hvordan lige her.

Wimbledon spilles på græs

Når der skal spilles tennis ved Wimbledon foregår det som den eneste Grand Slam turnering stadig på græs. Ved French Open spilles der på grus, og ved US Open og Australian Open er de gået over til hardcourt baner.

De forskellige typer underlag kan være krævende for tennisspillerne. Nogle tennisspillere udmærker sig fint på både græs, hardcourt og grus, mens andre bestemt er mere pressede på visse typer underlag.

Grus

Når der spilles på grus foregår spillet langsommere, og det giver god tid for spillerne til at fyre nogle gode bolde afsted. De kan nemlig arbejde med bolden, og det er især godt hvis man som spiller er teknisk anlagt. Det kan dog også være meget krævende at spille på grus, fordi duellerne kan være længere – så det kræver udholdenhed og god kondition. Bolden lever nærmest sit eget liv, og der kan ske hvad som helst på grus.

En spiller der især er dygtig på grus, er jo Rafael Nadal. Grusmaskinen, kongen af grus. Kært barn har mange navne. Og en titel som konge af grus får man altså kun, når man har sejret så mange gange, som han har i French Open. Med intet mindre end 13 sejre på grus, ved han altså hvordan denne type underlag skal håndteres. Men selvom han står som en af favoritterne til Wimbledon er han ikke en af de helt stærke på græsbanen.

Også spillere som Dominic Thiem er dygtig på grusbanen, men han halter desværre bagefter på græs og hardcourt.

Hardcourt

Spilles der på hardcourt forløber spillet ganske anderledes end på grus. Hardcourtbanerne er en blanding af cement og asfalt, og det er med til at gøre spillet mere forudsigeligt, fordi bolden simpelthen opfører sig anderledes. Spillet er hurtigere, og det er nemmere at forudsige, hvor bolden flyver hen. Til gengæld giver det hårde underlag en anden belastning for ryggen og benene.

Græs

Græs er en ganske anden sag. Det er mere krævende at holde, for græsbanen skal jo slås. Derfor er der efterhånden ikke mange lawntennisbaner, der stadig har græsbaner, netop fordi de er mere besværlige og krævende. Derfor er det efterhånden også kun Wimbledon, samt turneringerne i Halle og Stuttgart, der fungerer som opvarmning for Wimbledon, som spilles på græs.

Græsbanen giver et hurtigt spil med korte dueller. Før i tiden så man bare græs som serv, retur og flugtning, men Bjørn Borg viste altså i 1970-80’erne, at man sagtens kan spille med topspin og vinde kampene. Han vandt nemlig hele fem Wimbledon-mesterskaber.

Det er ikke mange spillere, der er specialister i at spille på græs – primært af den grund, at der hovedsageligt spilles på græs om sommeren, og ikke resten af året. Derfor får de hulens travlt i sommermånederne, mens der ikke er så meget at lave resten af året.

En spiller der klarer sig fortrinligt på græs, såvel som andre underlag, er selvfølgelig Roger Federer. Han er en sand mester på græsbanen, men klarer sig alligevel også meget godt på de hårdere underlag resten af året – selvom han dog ofte har fået tæv af gruskongen Nadal.

Der er altså stor forskel på de forskellige typer underlag, og vil man nå langt inden for tennisverdenen, bør spillerne lære at håndtere alle tre typer.

Wimbledon historie

Wimbledon blev afholdt for første gang i 1877, hvor Spencer Gore blev den første vinder nogensinde. Dengang og helt frem til 1968 var det ikke professionelle tennisspillere, men derimod blot amatører. I 1968 blev det dog ændret, så det var professionelle tennisspillere, der deltog i den nu meget prestigefyldte tennisturnering.

Wimbledon er blevet afholdt hvert år siden sin begyndelse, bortset fra under Anden Verdenskrig, hvor turneringen blev aflyst i årene 1940-45. Siden da har Wimbledon kun væet aflyst én gang yderligere, nemlig sidste år i 2020 på grund af coronapandemien.

Selvom pandemien langt fra er ovre, forventes Wimbledon alligevel afholdt denne sommer – dog uden de vanlige køer uden for stadionet, hvor folk venter i dagevis for at købe billetter. Her er strenge restriktioner og sikkerhed, så Wimbledon i år kan afvikles.

Historiens mest vindende tennisspiller på herrernes side er schweiziske Roger Federer, der har hele 20 Grand Slam single sejre i bagagen, med de otte af dem ved Wimbledon. Hos kvinderne er det den tjekkisk-amerikanske Martina Navratilova der har vundet 18 Grand Slam single sejre, hvoraf de ni er i Wimbledon i årene 1978 til 1990.

De seneste 10 år er der enkelte spillere, der går igen på listen over vindere. Hos kvinderne er det især Serena Williams med sejre i 2012, 2015 og 2016. På herresiden er de seneste 10 års vindere udelukkende tre navne: Novak Djokovic, Roger Federer og Andy Murray. Det er altså tre mænd, der har vist sig at være vanskelige at vippe af pinden.

Se de tidligere Wimbledon-vindere for de seneste 10 år herunder.

Tidligere vindere i Wimbledon

Kvinderne:

 • 2023: Markéta Vondroušová
 • 2022: Elena Rybakina
 • 2021: Ashleigh Barty
 • 2020: Aflyst
 • 2019: Simona Halep
 • 2018: Angelique Kerber
 • 2017: Garbine Muguruza
 • 2016: Serena Williams
 • 2015: Serena Williams
 • 2014: Petra Kvitova

Herrerne:

 • 2023: Carlos Alcaraz
 • 2022: Novak Djokovic
 • 2021: Novak Djokovic
 • 2020: Aflyst
 • 2019: Novak Djokovic
 • 2018: Novak Djokovic
 • 2017: Roger Federer
 • 2016: Andy Murray
 • 2015: Novak Djokovic
 • 2014: Novak Djokovic

Historiske kampe ved Wimbledon

IWimbledon har gennem årene været vidne til nogle af de mest episke og historiske tenniskampe, der har formet sportens historie. 

En af de mest bemærkelsesværdige kampe stammer fra herresinglerækken og fandt sted i 1980 mellem svenske Björn Borg og amerikanske John McEnroe. Finalen blev en femsætter, og det fjerde sæt, som gik til tiebreak, er blevet legendarisk. McEnroe vandt tiebreaket 18-16, men Borg kom tilbage og vandt det femte sæt 8-6 for at sikre sig sin femte Wimbledon-titel i træk.

En anden ikonisk kamp, der stadig omtales i dag, er finalen i 2008 mellem Roger Federer og Rafael Nadal. Denne kamp er kendt som en af de bedste tenniskampe nogensinde. De to legender leverede et utroligt show, der strakte sig over fem sæt og næsten fem timer. Nadal trak sig sejrrigt ud og sikrede sig sin første Wimbledon-titel, mens Federer viste stor sportsmanship i nederlaget.

På damesiden er der også blevet skrevet historie ved Wimbledon. En bemærkelsesværdig kamp fandt sted i 2005 mellem Venus Williams og Lindsay Davenport. Finalen, der gik til tre sæt, blev et dramatisk opgør, hvor Venus Williams til sidst trak sig sejrrigt ud og sikrede sig sin tredje Wimbledon-titel.

Disse historiske kampe ved Wimbledon har ikke kun leveret intens underholdning, men de har også bidraget til at forme den legendariske status, som turneringen nyder i dag. Wimbledon forbliver en scene for tennisens mest mindeværdige øjeblikke, hvor spændingen, dramaet og sportsånden forenes på det hellige græs.

Danske spillere ved Wimbledon

Danske spillere har igennem tiden haft varierende succes ved Wimbledon, en af tennisverdenens mest prestigefyldte Grand Slam-turneringer. 

Caroline Wozniacki, Danmarks mest berømte tennisspiller, nåede fjerde runde flere gange, men har aldrig vundet turneringen. Hendes spil, karakteriseret ved stærk baseline og imponerende fysik, viste sig ofte effektivt på Wimbledons græsbaner, men hun stødte ofte på stærk modstand i de senere runder. 

Andre danske spillere, såsom Frederik Nielsen, har også haft øjeblikke af succes; Nielsen vandt mændenes doubleturnering i 2012, hvilket var en bemærkelsesværdig bedrift. 

Generelt har danske spilleres præstationer ved Wimbledon været et billede af hårdt arbejde og talent, men også af de udfordringer, der følger med at konkurrere på højeste niveau i en global sport.

Hvor kan jeg live streame Wimbledon 2024?

Hvis du ikke har en af de TV-pakker, der har TV2 Sport X, så du kan se Wimbledon direkte i fjernsynet, er der heldigvis råd for det. Der er nemlig mange andre gode muligheder for at se den prestigefyldte tennisturnering.

Med TV2 Play kan du selvfølgelig live streame Wimbledon, men vidste du, at du også kan live streame Wimbledon hos flere af de store bookmakere?

Du kan nemlig også se Wimbledon online hos bookmakere som for eksempel Bet365 eller Unibet. Vi er glade for Bet365, der ikke bare byder på masser af spændende tenniskampe, men også andre sportsturneringer som fodbold og meget mere. Her slipper du for abonnementer og skjulte gebyrer, og så er det dejligt nemt at komme i gang. Du skal blot have penge på din konto eller have foretaget væddemål de seneste 24 timer.

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at live streame Wimbledon hos en bookmaker, kan du læse meget mere om det her. Med vores guide og vores Wimbledon spilforslag er du snart helt parat til at spille på Wimbledon

Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.
Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk