Wimbledon Odds 2023

Sommeren er lige rundt om hjørnet og med den følger selvfølgelig den prestigefyldte tennisturnering, Wimbledon. Har du planer om at spille på Wimbledon 2021, er du landet det rigtige sted. Her finder du nemlig vores Wimbledon spilforslag.

Wimbledon 2021 starter mandag den 28. juni og slutter med finalen søndag den 11. juli på det britiske stadion All England Lawn Tennis and Croquet Club i London. Det bliver spændende at se spillerne slå den gule bold afsted på græsbanerne, som efterhånden er de eneste af den slags i Grand Slam-turneringerne.

Hvem vinder årets Wimbledon? Hvem er bookmakernes favoritter til Wimbledon? I denne artikel giver vi dig de bedste Wimbledon spilforslag og Wimbledon odds, så du kan spille på dine favoritter i sommerens helt store tennisturnering.

 

Spil på Wimbledon

Her finder du bookmakernes bedste odds på vinderen af Wimbledon 2021.

Wimbledon  odds – Herrer

Wimbledon odds – Kvinder

Favoritter ved Wimbledon 2021

Efter Wimbledon 2020 blev aflyst grundet coronapandemien, er dette års Wimbledon yderst spændende at følge med i. Vi glæder os til at se, om favoritterne kan formå at opfylde spådommen, eller der kommer andre spillere til trofæet. Vi har taget et kig på bookmakernes største favoritter på både herre- og damesiden, så vi kan give dig de bedste Wimbledon spiltips.

Herrer

Novak Djokovic er bookmakernes største favorit i Wimbledon 2021, og det kan vist ikke undre nogen. Han har nemlig vundet tre af de fire seneste Grand Slams, og han er den forsvarende mester ved Wimbledon, efter han slog Kevin Anderson i finalen 2019. Han ved, hvordan man spiller tennis, og det kan vi se med hele 17 Grand Slam-sejre i rygsækken. Djokovic er altså et ganske godt bud på årets vinder, hvis du vil spille på en favorit til dette års Wimbledon.

Djokovic er efterfulgt af Rafael Nadal, der står som en klar favorit til French Open, fordi han er en sand mester på grus. Det har han desværre ikke bevist at være, når der skal spilles på græs, hvorfor han ikke står helt så stærkt her. Ikke desto mindre står han som den anden favorit til at vinde herrernes Wimbledon 2021.

Vi kan selvfølgelig heller ikke snige os uden om Roger Federer, selvom Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas i skrivende stund ligger lige over ham, når det gælder odds til årets vinder i herrernes Wimbledon. Den 39-årige schweizer har intet mindre end otte Wimbledon-sejre bag sig. Han vandt senest Wimbledon i 2017, men kunne desværre ikke forsvare titlen i 2018, da han tabte i kvartfinalen mod Kevin Anderson, der efterfølgende blev slået af Novak Djokovic.

Federer fik en knæoperation i 2020, der har sat lidt ro på hans spil siden da – han er dog klar igen og med i dette års French Open, og dermed også ved at forberede sig til Wimbledon. Han er en af de få spillere, der aldrig har haft problemer med at skifte mellem de forskellige underlag, og han er altså mere end parat til at spille tennis igen. Det bliver derfor meget spændende at se, hvordan han klarer sig i dette års tennisturneringer.

Kvinder

Hos kvinderne står japanske Naomi Osaka som favorit til at vinde Wimbledon 2021 hos bet365. Som den forsvarende vinder ved både Australian Open og US Open er det ikke så underligt, at bookmakerne satser på Osaka som vinderen af kvindernes single i Wimbledon. Naomi Osaka har spillet tennis siden barnsben, så selv med sine blot 23 år ved hun, hvordan man spiller tennis. Derfor er hun uden tvivl et godt bud, hvis du gerne vil satse penge på Wimbledon 2021.

Den 25-årige australske Ashleigh Barty ses også som en af favoritterne til at vinde Wimbledon 2021. Hun vandt ved French Open i 2019 i kvindernes single, og som double med partneren CoCo Vandeweghe ved US Open 2018. Som juniorspiller vandt hun også pigernes single ved Wimbledon i 2011. Ikke nok med det tog hun efter US Open 2014 en pause fra tennis, hvor hun kastede sig over cricket. Hun vendte dog tilbage til tennis i 2016, og det er vi bestemt glade for.

Vi kan bestemt heller ikke snige os uden om af de helt store kvinder inden for tennisverdenen – Serena Williams. Til trods for et nederlag til tjekkiske Katerina Siniakova ved French Open er den nu 39-årige Serena Williams stadig en af årets favoritter til at vinde Wimbledon. Hun har intet mindre end 23 Grand Slam sejre i rygsækken, med syv af dem ved Wimbledon. Selvom alderen måske ikke er meget med hende mere, så er hun stadig en af verdens dygtigste tennisspillere, og derfor bliver hun selvfølgelig set som favorit i kvindernes single ved Wimbledon 2021.

Værd at nævne er også Simona Halep og Petra Kvitova, der ligger ganske godt i forhold til odds. Lidt længere nede finder vi polske Iga Swiatek, selvom hun står som favorit ved årets French Open, efter at have fundet i 2020 – her efterfulgt af Ashleigh Barty.

Hvem vinder herrernes Wimbledon?

Vi kan selvfølgelig ikke snige os uden om, at Novak Djokovic er den helt klare favorit til at vinde Wimbledon 2021. Som den forsvarende Wimbledon-champion hos herrerne, skal de andre spillere altså gøre deres bedste for at slå ham.

Selvfølgelig spås Rafael Nadal også gode chancer, men vi ved også, at han spiller bedst på grus – og desværre ikke på græs. Ikke desto mindre er han stadig en af de bedste mandlige tennisspillere i verden pt, og det kan jo ske, at han har fået øvet sig lidt siden sidste Wimbledon i 2019.

En af de helt store inden for herrernes Wimbledon er selvfølgelig Roger Federer, som en af de mest vindende tennisspillere inden for Wimbledon. Spørgsmålet er dog om hans tidligere knæoperation kommer til at påvirke hans vinderchancer, eller om han kommer til at hive endnu et Wimbledon-trofæ med hjem.

Hvem vinder kvindernes Wimbledon?

Hos kvinderne står Naomi Osaka og Ashleigh Barty næsten side om side, når det gælder et bud på den kvindelige vinder til Wimbledon. Også Serena Williams spås meget gode chancer. Her er det altså meget svært at sige, hvem der kommer til at løbe afsted med sejren. Ud fra en lidt sløv opstart i French Open ser det ikke umiddelbart ud til, at Williams løber afsted med Wimbledon-sejren, men alt kan ske.

Og alt kan virkelig ske, når vi har Osaka og Barty i så tæt kapløb. Det bliver derfor meget spændende at se, hvordan det kommer til at udvikle sig, når vi nærmer os Wimbledon yderligere. Vi holder os selvfølgelig opdaterede, så vi kan give dig de bedste Wimbledon odds og Wimbledon spiltips.

Wimbledon i TV

TV2 lancerede sidste år sin nye sportskanal TV2 Sport X, efter at have sikret sig en aftale om rettighederne til at transmittere ATP-tennis. TV2 har i forvejen rettighederne til WTA og den prestigefyldte Grand Slam turnering, Wimbledon.

Du kan altså følge med i Wimbledon på TV2 Sport X, når det løber af stablen den 28. juni til 11. juli.

TV2 Sport X er tilgængelig via TV2 Play, samt flere distributionstjenester som Canal Digital, Boxer, Waoo, YouSee og Stofa.

Har du ikke TV2 Play eller TV-pakke hos en af de overnævnte distributionstjenester, kan du selvfølgelig også live streame Wimbledon direkte hos bookmakerne. Læs mere om hvordan lige her.

Wimbledon spilles på græs

Når der skal spilles tennis ved Wimbledon foregår det som den eneste Grand Slam turnering stadig på græs. Ved French Open spilles der på grus, og ved US Open og Australian Open er de gået over til hardcourt baner.

De forskellige typer underlag kan være krævende for tennisspillerne. Nogle tennisspillere udmærker sig fint på både græs, hardcourt og grus, mens andre bestemt er mere pressede på visse typer underlag.

Grus

Når der spilles på grus foregår spillet langsommere, og det giver god tid for spillerne til at fyre nogle gode bolde afsted. De kan nemlig arbejde med bolden, og det er især godt hvis man som spiller er teknisk anlagt. Det kan dog også være meget krævende at spille på grus, fordi duellerne kan være længere – så det kræver udholdenhed og god kondition. Bolden lever nærmest sit eget liv, og der kan ske hvad som helst på grus.

En spiller der især er dygtig på grus, er jo Rafael Nadal. Grusmaskinen, kongen af grus. Kært barn har mange navne. Og en titel som konge af grus får man altså kun, når man har sejret så mange gange, som han har i French Open. Med intet mindre end 13 sejre på grus, ved han altså hvordan denne type underlag skal håndteres. Men selvom han står som en af favoritterne til Wimbledon er han ikke en af de helt stærke på græsbanen.

Også spillere som Dominic Thiem er dygtig på grusbanen, men han halter desværre bagefter på græs og hardcourt.

Hardcourt

Spilles der på hardcourt forløber spillet ganske anderledes end på grus. Hardcourtbanerne er en blanding af cement og asfalt, og det er med til at gøre spillet mere forudsigeligt, fordi bolden simpelthen opfører sig anderledes. Spillet er hurtigere, og det er nemmere at forudsige, hvor bolden flyver hen. Til gengæld giver det hårde underlag en anden belastning for ryggen og benene.

Græs

Græs er en ganske anden sag. Det er mere krævende at holde, for græsbanen skal jo slås. Derfor er der efterhånden ikke mange lawntennisbaner, der stadig har græsbaner, netop fordi de er mere besværlige og krævende. Derfor er det efterhånden også kun Wimbledon, samt turneringerne i Halle og Stuttgart, der fungerer som opvarmning for Wimbledon, som spilles på græs.

Græsbanen giver et hurtigt spil med korte dueller. Før i tiden så man bare græs som serv, retur og flugtning, men Bjørn Borg viste altså i 1970-80’erne, at man sagtens kan spille med topspin og vinde kampene. Han vandt nemlig hele fem Wimbledon-mesterskaber.

Det er ikke mange spillere, der er specialister i at spille på græs – primært af den grund, at der hovedsageligt spilles på græs om sommeren, og ikke resten af året. Derfor får de hulens travlt i sommermånederne, mens der ikke er så meget at lave resten af året.

En spiller der klarer sig fortrinligt på græs, såvel som andre underlag, er selvfølgelig Roger Federer. Han er en sand mester på græsbanen, men klarer sig alligevel også meget godt på de hårdere underlag resten af året – selvom han dog ofte har fået tæv af gruskongen Nadal.

Der er altså stor forskel på de forskellige typer underlag, og vil man nå langt inden for tennisverdenen, bør spillerne lære at håndtere alle tre typer.

Wimbledon historie

Wimbledon blev afholdt for første gang i 1877, hvor Spencer Gore blev den første vinder nogensinde. Dengang og helt frem til 1968 var det ikke professionelle tennisspillere, men derimod blot amatører. I 1968 blev det dog ændret, så det var professionelle tennisspillere, der deltog i den nu meget prestigefyldte tennisturnering.

Wimbledon er blevet afholdt hvert år siden sin begyndelse, bortset fra under Anden Verdenskrig, hvor turneringen blev aflyst i årene 1940-45. Siden da har Wimbledon kun væet aflyst én gang yderligere, nemlig sidste år i 2020 på grund af coronapandemien.

Selvom pandemien langt fra er ovre, forventes Wimbledon alligevel afholdt denne sommer – dog uden de vanlige køer uden for stadionet, hvor folk venter i dagevis for at købe billetter. Her er strenge restriktioner og sikkerhed, så Wimbledon i år kan afvikles.

Historiens mest vindende tennisspiller på herrernes side er schweiziske Roger Federer, der har hele 20 Grand Slam single sejre i bagagen, med de otte af dem ved Wimbledon. Hos kvinderne er det den tjekkisk-amerikanske Martina Navratilova der har vundet 18 Grand Slam single sejre, hvoraf de ni er i Wimbledon i årene 1978 til 1990.

De seneste 10 år er der enkelte spillere, der går igen på listen over vindere. Hos kvinderne er det især Serena Williams med sejre i 2012, 2015 og 2016. På herresiden er de seneste 10 års vindere udelukkende tre navne: Novak Djokovic, Roger Federer og Andy Murray. Det er altså tre mænd, der har vist sig at være vanskelige at vippe af pinden.

Se de tidligere Wimbledon-vindere for de seneste 10 år herunder.

Tidligere vindere i Wimbledon

Kvinderne:

 • 2020: Aflyst
 • 2019: Simona Halep
 • 2018: Angelique Kerber
 • 2017: Garbine Muguruza
 • 2016: Serena Williams
 • 2015: Serena Williams
 • 2014: Petra Kvitova
 • 2013: Marion Bartoli
 • 2012: Serena Williams
 • 2011: Petra Kvitova

Herrerne:

 • 2020: Aflyst
 • 2019: Novak Djokovic
 • 2018: Novak Djokovic
 • 2017: Roger Federer
 • 2016: Andy Murray
 • 2015: Novak Djokovic
 • 2014: Novak Djokovic
 • 2013: Andy Murray
 • 2012: Roger Federer
 • 2011: Novak Djokovic

Danskere i Wimbledon 2021

I dette års Wimbledon har vi desværre ingen danske spillere med. Et godt bud havde selvfølgelig været Caroline Wozniacki som en af vor tids dygtigste tennisspillere fra Danmark.

Wozniacki gik dog på pension sidste år, efter at have spillet i Australian Open 2020 som sin sidste tennisturnering. I januar i år annoncerede hun, at hun sammen med manden David Lee, som er tidligere NBA basketballspiller, venter barn til juni. Det glæder os at høre, og vi ønsker hende al hel og lykke fremover.

Wozniacki har tidligere vundet kvindernes single ved Australian Open 2018, samt pigernes single turnering ved Wimbledon i 2008 som juniorspiller.

Hvor kan jeg live streame Wimbledon 2021?

Hvis du ikke har en af de TV-pakker, der har TV2 Sport X, så du kan se Wimbledon direkte i fjernsynet, er der heldigvis råd for det. Der er nemlig mange andre gode muligheder for at se den prestigefyldte tennisturnering.

Med TV2 Play kan du selvfølgelig live streame Wimbledon, men vidste du, at du også kan live streame Wimbledon hos flere af de store bookmakere?

Du kan nemlig også se Wimbledon online hos bookmakere som for eksempel Bet365 eller Unibet. Vi er glade for Bet365, der ikke bare byder på masser af spændende tenniskampe, men også andre sportsturneringer som fodbold og meget mere. Her slipper du for abonnementer og skjulte gebyrer, og så er det dejligt nemt at komme i gang. Du skal blot have penge på din konto eller have foretaget væddemål de seneste 24 timer.

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at live streame Wimbledon hos en bookmaker, kan du læse meget mere om det her. Med vores guide og vores Wimbledon spilforslag er du snart helt parat til at spille på Wimbledon

Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.