EM Fodbold odds 2021

EM Fodbold 2021 vinder – odds

I dette afsnit giver vi dig en oversigt over, hvilke odds du kan få på vinderen af EM Fodbold 2021.

England: Odds 6.00*

Frankrig: Odds 6.00*

Belgien: Odds 7.00*

Tyskland: Odds 8.00*

Spanien: Odds 8.00*

Portugal: Odds 9.00*

Italien: Odds 12.00*

Holland: Odds 13.00*

Kroatien: Odds 29.00*

Danmark: Odds 34.00*

Tyrkiet: Odds 51.00*

Ukraine: Odds 51.00*

Rusland: Odds 67.00*

Schweiz: Odds 67.00*

Polen: Odds 81.00*

Sverige: Odds 81.00*

Odds på vinderen af EM i Fodbold:

Favoritter ved EM i fodbold 2021

I dette års europamesterskab er det lige nu Frankrig, England, Belgien, Tyskland, Portugal og Spanien, der er de seks største favoritter, som står til at vinde. Også Italien og Holland spås til at have gode chancer, så det bliver interessant at se, om de kan hamle op med storfavoritterne. Med denne guide kan du altså få dig et overblik over de bedste spilforslag til EM Fodbold, så du ved, hvem du skal spille på hos bookmakerne.

Frankrig

Som de regerende verdensmestre i fodbold og nummer to ved EM i 2016 er Frankrig en klar favorit til at vinde EM 2021. Derfor er det måske også lidt underligt, at de er seedet som 2’ere i gruppespillet. Endnu mere fordi de står til at have meget gode chancer for at løbe afsted med EM-trofæet. Som de forsvarende verdensmestre er Frankrig en klar favorit på niveau med England i dette års EM-finale.

Frankrig ved, hvordan man spiller fodbold. Det var også tydeligt i dette års EM-kvalifikation, hvor de i deres gruppe toppede med 25 point over Tyrkiet, som havde 23 point, Island med 19 point, og til slut Albanien, Andorra og Moldova. I kvalifikationen var det Olivier Giroud, der blev den franske topscorer med hele seks mål. Og det til trods for at han ikke scorede et eneste mål ved VM-finalen i 2018.

Det bliver spændende at se, om Giroud sammen med sine franske medspillere Kylian Mbappe, der også står til at være årets topscorer, og Antoine Griezmann og Paul Pogba kan føre det franske landshold på vej til EM-sejren.

England

Selvom England ikke har vundet guld i EM eller VM siden deres sejr ved verdensmesterskabet i 1966 har det bestemt ikke sat en stopper for deres forhåbninger og drømme. I 2018 måtte de tage sig til takke med en 4. plads i VM, efter et nederlag til Kroatien og Belgien. Ikke desto mindre har de klaret sig glimrende i dette års kvalifikationsrunde, hvor de løb afsted med syv sejre ud af otte kampe. Her fyrede Harry Kane og Raheem Sterling den godt af, og det resulterede i en målscore på +31 i EM-kvalifikationen.

En stor fordel for England i år er, at de spiller deres gruppekampe på hjemmebane over for Kroatien, Tjekkiet og Skotland. Når de videre til slutrunden, kan de også nyde godt af plænerne på det engelske stadion, Wembley, i både semifinalen og finalen.

Med mange dygtige spillere og mulighed for gode kampe på hjemmebane står det engelske landshold altså drønstærkt i år, og derfor ligger de øverst som favoritterne til at vinde EM 2021.

Belgien

Som det førende land på FIFA’s verdensrangliste er det ikke så underligt, at Belgien står med gode chancer for at vinde EM 2021 hos bookmakerne. Der er heller ingen tvivl om, at de er den klare favorit i Gruppe B, hvor de faktisk også er oppe imod os danskere, samt Rusland og Finland.

Ved VM i 2018 sluttede Belgien med en bronzemedalje efter at have slået England med 2-0, og derefter tabe til de franske verdensmestre med blot 1-0 i semifinalen. Også i EM 2016 klarede de belgiske drenge sig til kvartfinalerne. Derfor skulle det ikke undre os, hvis det belgiske landshold godt kunne løbe afsted med sejren i dette års europamesterskab.

Til dette års kvalifikation klarede de sig til UG med 10 sejre ud af 10 mulige. I deres gruppe, hvor de var oppe imod Rusland, Skotland, Cypern, Kasakhstan og San Marino, løb de afsted med samlet 40 scorede mål. Her var det Romelu Lukaku der smækkede hele 7 mål i kassen, mens Eden Hazard klarede 5 mål, og Michy Batshuayi 4 mål, ligesom holdmakkeren Kevin De Bruyne. Belgien har altså et fænomenalt hold med stærke spillere, der også har fyret den af andre steder. Eden Hazard spiller normalt hos Real Madrid, sammen med Thibaut Courtois, og Kevin De Bruyne slår sig løs sammen med Manchester City.

Det belgiske landshold kan altså noget, og det bliver yderst spændende at se, om de når i mål med EM-trofæet i år, eller om de endnu må have en guldmedalje ved EM i fodbold til gode.

Tyskland

Tyskland er i dette års grupperunde [intern link til artikel om grupperne] seedet som 1’ere i Gruppe F, hvor de jo er oppe imod Frankrig, Portugal og Ungarn. I grupperunden har de alle tre kampe på hjemmebane, hvorfor de har en god chance for at komme videre, også selvom de er oppe imod de regerende verdensmestre, Frankrig, og sidste EM’s vinder, Portugal.

Men Tyskland er i årevis blevet set som et af de bedste landshold på verdensplan, og med intet mindre end tre guldmedaljer (for ikke at tale om tre sølvmedaljer og to bronzemedaljer) til EM i rygsækken er det bestemt ikke en overraskelse. Dog har der været et generationsskifte på det tyske hold, da mange ældre spillere er gået pension, og nye derfor måtte træde til, så det er svært at sige, hvor stærkt det tyske landshold står i dette års EM.

Heldigvis spås Tyskland til at have gode chancer, generationsskifte eller ej, især da de spiller deres gruppekampe på hjemmebane i München. Det til trods for at de oven i købet er oppe imod Frankrig og Portugal i deres gruppe.

Portugal

Taler vi om Portugal og EM Fodbold, kan vi jo ikke komme uden om, at de er de regerende europamestre med en sejr i 2016. Portugiserne kan deres kram.

I gruppespillet [intern link til gruppe F i gruppeartikel] er Portugal oppe mod selveste Frankrig og Tyskland, som altså er nogle hårde konkurrenter at være oppe imod. Også Ungarn er med i Gruppe F, men de vækker dog ikke megen bekymring for det portugisiske landshold. Portugal spås oven i købet til en sejr over Ungarn, til trods for at der spilles på ungarsk hjemmebane.

Selvom Cristiano Ronaldo efterhånden har rundet de 30 og lidt til, og flere af de portugisiske spillere efterhånden er lidt oppe i årene, er der vist ingen tvivl om, at de nok skal give den gas og gøre deres, for at få boldene i mål. Kombineret med en række nye spillere på holdet, bliver det absolut spændende at se, om portugiserne kan gentage successen ved sidste EM.

Spanien

Spanierne har tidligere været noget af nogle varme drenge på fodboldbanen til EM og VM. Her fik de guld ved VM 2010 og EM 2012, men siden da er det gået lidt ned ad bakke. Deres tidligere store spillere som Andrés Iniesta, Cesc Fabregas og Xavi har sagt farvel og tak, og selvom de bestemt har dygtige spillere i dag, har det været svært for dem at hamle op med de andre store fodboldlande i både EM og VM.

Spanien har dog den fordel, at de spiller deres gruppekampe på hjemmebane i år. Det skulle egentlig have været i Bilbao, men grundet coronarestriktionerne og problemer med at overholde disse, har de flyttet de spanske hjemmebanekampe til Sevilla i stedet [intern link til gruppe artikel med afsnit om hvorfor kampe er flyttet]. Her skal de op imod Sverige, Polen og Slovakiet, og vi kan heller ikke komme udenom, at Spanien altså er seedet som nr 1 i deres gruppe.

Det kan måske undre lidt, at Spanien så ses som favoritter i dette års EM, da det ikke er gået synderligt godt de seneste år. Men vi kan ikke komme uden om, at de altså klarede sig ganske glimrende i deres kvalifikationsgruppe, hvor det blev til en førsteplads mod Sverige, Norge, Rumænien, Færøerne og Malta. Her havnede også Sergio Ramos, Alvaro Morata og Rodrigo som topscorere med hver 4 mål. Og det blev til samlet 31-5 målscore for det spanske hold med otte sejre og to pointdelinger i kvalifikationen.

Med den fine kvalifikation og fordelen på hjemmebane, har det spanske landshold altså ganske rimelige chancer for at gå videre til slutrunden i EM 2021.

Spiltips til EM Fodbold – Outsiderne

Selvom det er godt at have et overblik over favoritterne ved EM, er det også en fordel at have styr på de andre hold – især hvis du har planer om at spille på dem. Måske holder du med Danmark for enhver pris – og så skal du jo vide, hvor stærkt de står.  Så hvis du er nysgerrig på, hvem der står som outsidere til dette års EM i fodbold, og hvor står Danmark i hele dette mesterskab, skal du ende læse videre herunder. Vi starter med et kig på Danmark.

Hvor langt kommer Danmark ved EM i fodbold?

Ved dette års EM har Danmark den klare fordel at spille alle kampene på hjemmebane i gruppespillet. Derfor spås vi til at have rimelige chancer for at komme videre her. Selvfølgelig står Belgien som den klare favorit til at vinde Gruppe B, men det burde som minimum blive til en andenplads, og dermed en plads i ottendedelsfinalen mod nummer to i Gruppe A – og det vil med sandsynlighed være Schweiz eller Tyrkiet.

Skulle det gå så godt, at vi når videre til kvartfinalen, kan det være vi møder Holland, som ellers ligger ganske pænt i forhold til odds dette år. Vinder vi over Holland, kan det ske, at vi havner i kamp mod Spanien eller hvem end, der vinder i den farlige Gruppe F; Portugal, Frankrig eller Tyskland. England er selvfølgelig også en mulighed, eller Belgien.

Danmark spiller som sagt gruppekampene på hjemmebane i Parken i EM 2021, og det er jo en klar fordel. Kasper Hjulmand har dog også fået stablet et strålende hold på benene. Med Hjulmand ved roret klarede Danmark sig faktisk udmærket i Nations League, om end de fik tæv af Belgien. Her fik vi nemlig fire point hjem i to kampe mod England – og sågar en sejr på Wembley Stadion og seks point mod Island.

Også i kvalifikationen til VM-2022, der var i gang i marts, har det danske landshold indtil videre klaret det flot med sejre over Israel med 0-2 på udebane, 8-0 mod Moldova på hjemmebane og 0-4 mod Østrig på udebane. De har altså fået varmet godt op til nogle sejre, så det skulle ikke undre os, at de formår at få taget noget af det med videre til EM-gruppespillet og slutrunden.

Satser du på Danmark? Spilforslag til EM 2021

Tager vi en samlet vurdering, når vi skal give et bud på spilforslag for Danmark i EM, er det først og fremmest værd at se på gruppespillet. Hvad angår odds her har vi altså til at have gode chancer for at vinde over Finland og Rusland. Belgien står til at vinde over os, selvom en sejr over dem ikke synes helt usandsynlig. Vi har en god chance for at gå videre til slutrunden med 1,22 i skrivende stund, dog med Rusland lige i hælene. Skulle vi nå så langt at vinde EM, står odds i skrivende stund til 34.

Ser vi på danske topscorere, ligger vi dog et godt stykke nede, hvor vi finder Christian Eriksen med odds 81,00, her efterfulgt af Andreas Skov Olsen og Jonas Wind på 101,00.

Andre outsidere i EM Fodbold 2021

Det har været lidt frem og tilbage med Holland, om hvorvidt de kan betegnes som favoritter til dette års EM. Der er dog ingen tvivl om, at de ligger ganske pænt, hvad odds angår, om end de lige nu er overhalet af Italien med 12,00, mod Hollands 13,00. Ikke desto mindre står Holland som klare favoritter til at vinde deres kamp mod Ukraine i gruppespillet, og generelt burde de klare sig godt i Gruppe C. De har hjemmebane alle tre kampe, hvilket giver dem en fordel, til trods for at deres forsvar ikke står så stærkt.

Italien ligger som nævnt lige over Holland, og de klarede sig godt til EM-kvalifikationen, til trods for et meget ærgerligt VM 2018, hvor de ikke var med. Italien er en klar favorit til at vinde i Gruppe A, som ellers er en vanskelig gruppe. De klarede sig forrygende i EM-kvalifikationen med 10 sejre i 10 kampe, og derfor spås de altså til at have ganske fine chancer for at komme videre til slutrunden, om end det kan blive svært at slå lande som Belgien, de kan risikere at få som modstander.

Vi kan ikke helt komme uden om, at Kroatien klarede sig hele vejen til finalen ved VM-slutrunden i 2018. Til trods for at de mistede sejren til Frankrig, var det en forunderlig bedrift, og det bliver spændende at se, om de kan gentage successen i europamesterskabet. I gruppespillet står de desværre ikke til at vinde, da de er oppe imod England, men de står ikke desto mindre til at tage gruppens andenplads, og således komme med videre til ottendedelsfinalerne. I skrivende stund ligger Kroatien med odds på 29,00, og derfor en smule over Danmark.

Hvem ligger i bunden i EM 2021?

Tager vi et kig i den helt anden ende af odds-skalaen, finder vi henholdsvis Ungarn, efterfulgt af Finland og Nordmakedonien i bunden. Og Nordmakedonien er i den grad værd at nævne her. De ligger måske helt i bunden – sammen med Finland, der ligesom Nordmakedonien har kvalificeret sig til EM for første gang. Ikke desto mindre overraskede Nordmakedonien alle, da de slog Tyskland i marts måned ved VM-kvalifikationen. Og kan man slå Tyskland, så kan man måske alligevel noget.

Spørgsmålet er bare, om Nordmakedonien kan vise nok tænder til at klare sig gennem dette års EM. Skulle du føle dig ekstra modig, og måske føle dig sikker på, at Nordmakedonien vinder, hvis sol, måne og stjerner står rigtigt, kan du altså spille på dem til odds 501,00. Ellers kan det være, du skal satse dine penge et andet sted.

Hvem bliver topscorere til EM i fodbold 2021?

Tager vi et blik på topscorerne til EM 2021, er der ikke overraskende, at det er de tre favoritter, England, Frankrig og Belgien, der ligger i toppen her. Det er nemlig ingen mindre end Harry Kane, Kylian Mbappe og Romelu Lukaku, der står til at blive topscorere i dette års EM. Deres odds står alle tre lige nu til 8,00, efterfulgt af Cristiano Ronaldo på 10,00, samt Antoine Griezmann og Raheem Sterling på 17,00.

Det bliver derfor spændende at se, om dette holder stik, eller noget ændrer sig undervejs. Det har i hvertfald været Harry Kane og Kylian Mbappe der har holdt skansen som topscorere i EM-kvalifikationen.

Af danske spillere skal vi som sagt noget længere ned, hvor vi finder Christian Eriksen med odds 81,00. Det er derfor nok ikke lige der, man skal satse sine penge, hvis man ønsker en mere sikker gevinst.

Hvad bør du overveje, når du spiller på en EM topscorer?

Hvis du vælger at spille på en fodboldspiller som topscorer, er det en god idé at gøre dig en række overvejelser.

Du bør først og fremmest se på, hvilket hold, spilleren er med på. På nogle hold har de en enkelt spiller, der går efter målene, mens andre har et større samarbejde. En topscorer kan være nok så meget, men det kan altså også være vigtigt, at han spiller med på et dygtigt hold, som kan samarbejde om at trække målscoren op og eventuelt hive sejren hjem.

Spilleformen kan også have noget at sige i forhold til topscoreren. Hvad er de forventede topscoreres baggrund og historik. Har topscoreren været skadet? Det kan påvirke spillet. Det samme gælder karantæne. Kommer han ofte ud i situationer, hvor han får gule eller røde kort, så er der risiko for, at han simpelthen ikke kan spille med i alle kampene.

Det er også værd at overveje, hvordan spilleren klarer sig i slutrunder og eventuelle straffespark. Nogle spillere er allerbedst, når de er under pres, så derfor fyrer de masser af bolde i mål lige op til spillets afslutning.

Andre spillere kan også være super dygtige til straffespark. Det så vi blandt andet i VM 2018, da Harry Kane, som også er en favorit i år, blev topscorer med hele 6 mål foran Mbappe, Grizemann og Ronaldo. Halvdelen af Kanes mål blev nemlig scoret på straffespark.

Det er dog langt fra alle spillere, der arbejder bedst under pres. Polske Robert Lewandowski løb afsted med titlen som topscorer ved kvalifikationen til VM 2018. Selvom det polske landshold ikke har meget at prale af i europamesterskaberne, er Lewandowski alligevel en dygtig spiller. Desværre kunne han ikke gentage successen fra kvalifikationen, da han desværre ikke arbejder godt under pres. Han måtte simpelthen tage til takke med 0 mål i slutrunden.

Andre spiltips til EM 2021

Der er masser af muligheder for at spille på EM Fodbold 2021. Du kan både vælge at spille på det hold, du tror vinder. Du kan spille på hvem, der når til finalen, semifinalen eller kvartfinalen. Du kan spille på de forskellige grupper, og meget mere.

Er du interesseret i topscorere, kan du både vælge at spille på favoritterne, og du kan også spille på den samlede top 3 af topscorere. Det kan også være du er mere til at spille på det antal mål, der bliver scoret. Eller du kan kaste dig ud i Spiller vs. Spiller, hvor du udvælger to kandidater, der skal dyste om at score flest mål. Her kunne Kane mod Mbappe selvfølgelig være et godt bud. Hvis du er en haj til fodbold og ved en masse om de pågældende hold og spillere, kan det være et godt væddemål.

Der er altså masser af muligheder for at give sig i kast med EM Fodbold 2021 odds. Du får ikke bare en mere spændende fodboldoplevelse ud af det, men også chancen for at få lidt mønter med hjem.

Seks grupper i EM Fodbold

Hvem møder hvem i denne sæson af EM Fodbold? Du kan se de enkelte grupper og puljer til EM Fodbold herunder, og så kan du læse meget mere om de forskellige grupper, samt favoritterne og outsiderne i EM 2021. Hver gruppe har fået tildelt to byer, hvor kampene spilles. Se dem her: 

Gruppe A: Italien, Schweiz, Tyrkiet, Wales (Spilles i Rom og Baku)

Gruppe B: Belgien, Danmark, Rusland, Finland (Spilles i København og St. Petersborg)

Gruppe C: Holland, Ukraine, Østrig, Nordmakedonien (Spilles i Amsterdam og Bukarest)

Gruppe D: England, Kroatien, Tjekkiet, Skotland (Spilles i London og Glasgow)

Gruppe E: Spanien, Polen, Sverige, Slovakiet (Spilles i Sevilla og St. Petersborg)

Gruppe F: Tyskland, Frankrig, Portugal, Ungarn (Spilles i Budapest og München)

De 24 hold i denne sæson af EM Fodbold er delt op i seks grupper med fire hold i hver gruppe. Vi har kastet et blik på de forskellige grupper og deres hold. Hvem står til at være favoritter, hvem går videre, og hvem ryger ud? Herunder kan du læse meget mere om de seks forskellige grupper, som er opdelt i A til F.

Gruppe A: Italien, Schweiz, Tyrkiet og Wales

I gruppe A har vi Italien, Schweiz, Tyrkiet og Wales, hvor italienerne er en klar favorit. 

Italien

Selvom de kun kan prale af én guldmedalje i EM fra 1968, har de alligevel intet mindre end fire fodboldguldmedaljer i verdensmesterskabet, hvilket måske godt kan veje op for den enkelte guldmedalje i EM.

Vi må se om de får heldet med sig denne gang, og der er ingen tvivl om, at det er et dygtigt hold, vi har med at gøre. Italienerne kan deres kram med dygtige og rutinerede spillere som Bonucci, Florenzi, Insigne og Chiellini, men også deres nye talenter har meget at byde på. Vi er i hvertfald spændte på, hvad Zaniolo, Donnarumma, Barella, Chiesa og Bastoni kan diske op med i fremtiden. Italienerne har ligeledes den fordel, at de som værtsnation spiller alle tre gruppekampe på hjemmebane.

Schweiz

Kaster vi et blik på det andet hold her i Gruppe A, har vi Schweiz. Godt nok har de aldrig vundet EM i fodbold, men de har været med ved hele fire af de seks seneste EM-slutrunder, så de kan helt sikkert noget. Det schweiziske hold har en række meget dygtige defensive spillere som Embolo, Mehmedi og Shaqiri, der skulle give dem en chance for at gå videre. Deres landsholdstræner Vladimir Petkovic har været med siden 2014, og han har god erfaring fra EM-slutrunden i 2016. Han ved derfor helt sikkert, hvad der skal til, for at få sine kære schweiziske drenge videre, så vi må håbe de kan holde skansen.

Tyrkiet

Som tredje hold i Gruppe A har vi Tyrkiet, der også deltog i EM i 2016. Her var det dog en kort affære, da de røg ud efter to nederlag og blot enkelt sejr. Alligevel står Tyrkiet med et avancement til fire af de seks bedste 3’ere i denne slutrunde, og derfor skulle de gerne have en god chance for at komme med videre til 8-delsfinalerne.

Wales

Wales er med igen efter lidt af en overraskelse i EM-slutrunden i 2016, hvor de kom med i semifinalen med Chris Coleman som landsholdstræner. Denne gang er styringen overgået til ingen mindre end Ryan Giggs. Flere af de walisiske spillere er hoppet over i Premier League, men de har stadig to stjerner, Gareth Bale og Aaron Ramsey. Derfor må vi bestemt ikke undervurdere walisernes kunnen på fodboldbanen.

Kampe

Fredag 11. juni, kl 21.00: Tyrkiet – Italien (Rom, Italien)

Lørdag 12. juni, kl 15.00: Wales – Schweiz (Baku, Aserbadsjan)

Onsdag 16. juni, kl 18.00: Tyrkiet – Wales (Baku, Aserbadsjan)

Onsdag 16. juni, kl 21.00: Italien – Schweiz (Rom, Italien)

Søndag 20. juni, kl 18.00: Italien – Wales (Rom, Italien

Søndag 20. juni kl 18.00: Schweiz – Tyrkiet (Baku, Aserbadsjan)

Gruppe B: Belgien, Danmark, Rusland og Finland

I Gruppe B har vi vores kære danske drenge, der skal op imod Belgien, Rusland og Finland. 

Danmark

Danmark deltog ikke i 2016, men nu er vi klar igen – og vi ser kun Belgien som en hård konkurrent. Vi skulle derfor have en god chance for at komme med videre. Oven i det har vi den fordel at tre af kampene afvikles på hjemmebane i Parken. Med dygtige spillere på holdet som Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Thomas Delaney, Robert Skov, Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær står vi ganske stærkt i år. Vi krydser fingre for at Danmark går videre, og vi skulle meget gerne slå Finland og Rusland.

Belgien

Den helt klare favorit i Gruppe B er uden tvivl Belgien – og vi kan nok heller ikke forvente andet, når de er det førende land på FIFA’s verdensrangliste. Med et yderst talentfuldt hold er det ikke underligt, at de står som nogle af favoritterne til at vinde EM 2021. De helt store profiler, der bør nævnes her er Roberto Martinez, Eden Hazard, Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Azel Witsel, Romelo Lukaku, Toby Alderweireld og Thibaut Courtois. Sammen skal de nok så skabt sig en god placering i denne EM-sæson.

Rusland

Rusland ses som en af Danmarks store konkurrenter efter deres fine præstation i VM 2018, men også som vært ved to af kampene. I kvalifikationsrunden klarede de sig også ganske godt, og de fik prøvet deres kræfter af mod Belgien, om end de blev nummer 2 her. De har spillet mod Belgien i kvalifikationen, hvor Belgien blev nr 1 og Rusland 2. Til trods for den fine slutrunde i 2018, kan deres store profiler ikke leve op til forventningerne eller niveauet denne omgang. Vi må se hvor stærkt de står med spillere som Golovin, Ferandes, Cheryshev og Dzyuba.

Finland

Finland bliver set som lidt af nogle outsidere i denne gruppe. Det er første gang de har kvalificeret sig til EM i fodbold, og det er selvfølgelig også derfor de ikke står så stærkt. Men måske kan de overraske – de har nemlig kvalificeret sig foran Bosnien og Grækenland, og de klarede det ganske godt med Teemu Pukki på holdet, der sørgede for at sætte godt gang i festen.

Kampe

Lørdag 12. juni, kl 18.00: Danmark – Finland (København, Danmark)

Lørdag 12. juni, kl 21.00: Belgien – Rusland (St. Petersborg, Rusland)

Onsdag 16. juni, kl 15.00: Finland – Rusland (St. Petersborg, Rusland)

Torsdag 17. juni, kl 18.00: Danmark – Belgien (København, Danmark)

Mandag 21. juni, kl 21.00: Rusland – Danmark (København, Danmark)

Mandag 21. juni, kl 21.00: Finland – Belgien (St. Petersborg, Rusland)

Gruppe C: Holland, Ukraine, Østrig og Nordmakedonien

Vi skal ikke langt fra Belgien for at finde endnu en favorit i dette års EM. Her har nabolandet Holland nemlig også en del at byde på, når det gælder stjernespillere, og derfor er de selvfølgelig favoritter i Gruppe C, hvor de er oppe imod Ukraine, Østrig og Nordmakedonien.

Holland

Til trods for et talentfuldt hold, klarede Holland sig dog ikke så godt i 2016, hvor de ikke kom med i EM-kvalifikationen. Denne gang måtte de også nøjes med en andenplads i kvalifikationen efter hård konkurrence fra Tyskland. Ikke desto mindre er de havnet i en forholdsvis overskuelig pulje, hvor de nok skal få sat skub i tingene og måske være heldige at hive flere sejre hjem.

Deres træner, Frank de Boer har siddet på posten i et år, så det er spændende at se, hvad han og hans stjernehold med spillere som Matthijs de Ligt Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Steven Bergwijn og Memphis Depay, kan diske op med, når de spiller alle deres gruppekampe på hjemmebane i Amsterdam.

Ukraine

Ukraine klarede sig fortrinligt i kvalifikationsgruppen, hvor de kom igennem ubesejrede og sluttede som 1’ere over selveste Portugal. De klarede sig ikke særligt godt i de seneste to EM-slutrunder, men deres berømte og legendariske angriber Andriy Shevchenko har overtaget posten som landstræner, og han har sørget for, at der er bestemt ikke er blevet hvilet på laurbærrene siden da.

Med spillere, der både klarer sig godt i det ukrainske landskab, og spillere, der gør sig til i europæiske topklubber, skulle der være en god chance for at de klarer sig godt i Gruppe C.

Østrig

Østrig var med i EM første gang i 2008 hvor de kvalificerede sig. Efterfølgende har de været med i to slutrunder, hvor de dog ikke er gået videre end til gruppespillet. Det er ikke kun det østrigske landshold, der er begyndt at gøre sig bemærket, men også deres lokale hold er begyndt at træde frem i blandt andet Champions League og Europa League. Deres helt klare stjernespiller er David Alaba fra Bayern München, og siden 2016 har de fået mange nye gode spillere på holdet. I forhold til odds ligger Ukraine en smule bedre, men der skal ikke meget til før Østrig kan hamle op med dem.

Nordmakedonien

For første gang nogensinde har Nordmakedonien kvalificeret sig til slutrunden som et selvstændigt land. Og det har forståeligt nok bragt stor glæde og stolthed hos det nordmakedoniske folk da deres legendariske spiller Goran Pandev fik dem med til EM. Selvom de er noget af nogle outsidere i denne turnering og heller ikke har de helt store profiler, så kan der sagtens ske ting og sager med spillere som Elmas, Alioski, Bardi og Pandev.

Kampe

Søndag 13. juni, kl 18.00: Østrig – Nordmakedonien (Bukarest, Rumænien)

Søndag 13. juni, kl 21.00: Holland – Ukraine (Amsterdam, Holland)

Torsdag 17. juni, kl 15.00: Ukraine – Nordmakedonien (Bukarest, Rumænien)

Torsdag 17. juni, kl 21.00: Holland – Østrig (Amsterdam, Holland)

Mandag 21. juni, kl 18.00: Nordmakedonien – Holland (Amsterdam, Holland)

Mandag 21. juni, kl 18.00: Ukraine – Østrig (Bukarest, Rumænien)

Gruppe D: England, Kroatien, Tjekkiet og Skotland

I gruppe D har vi England, Kroatien, Tjekkiet og Skotland.

England

Her er England en klar favorit, og selvom de engelske fodboldfans i årevis har haft store forhåbninger og drømme, er det engelske landshold ikke er løbet afsted med en sejr siden VM i 1966. I 2018 måtte de slutte med en fjerdeplads, efter et nederlag til Belgien i semifinalen. Men det stjernespækkede engelske hold med spillere som Harry Kane, Raheem Sterling, Jordan Henderson og Jadon Sancho er med til at sætte niveauet og forventningerne er derfor tårnhøje.

England er også værtsnation og spiller derfor deres tre kampe på hjemmebane på Wembley Stadion i London. Er de heldige at ryge i finalen, bliver det også på Wembley.

Kroatien

Kroatien var en overraskelse i VM-finalen i 2018. De tabte til Frankrig 4-2, men det var ikke desto mindre en fabelagtig præstation. Desværre er det ikke gået helt så godt siden, og mange af de spillere, der var med til at få dem så langt i 2018, er efterhånden godt oppe i årene, så der er kommet mange nye spillere til. Det er derfor meget spændende at se, hvor godt de vil klare sig denne gang – men selvtiliden fejler heldigvis ikke noget. Det var nemlig Kroation, der sparkede England ud i 2018.

Tjekkiet

Tjekkiet er det tredje hold i Gruppe D, og det er spændende at se hvordan det går dem denne gang. I 2016 røg de ud i gruppespillet med to nederlag og en uafgjort, så den sæson havde de desværre ikke meget at prale af. Om ikke andet havde de en lille sejr over England i kvalifikationsrunden, så måske har de stadig håbet og selvtilliden med sig om, at de kan gå videre fra grupperunden.

Skotland

Skotland er måske outsidere og seedet som 4’er i denne gruppe, men de kvalificerede sig gennem UEFA Nations League efter en sejr over Serbien. Med denne kvalificering bliver der fyret godt op for spændingen i Gruppe D, når Skotland møder England på den grønne bane. Der er ingen tvivl om, at det bliver et brag af en kamp. De har nogle dygtige spillere på holdet, der foruden Andy Robertson består af Ryan Fraser, John McGinn, Kieran Tierney, Scott McTominay og Liam Cooper. Ikke nok med det kan skotterne glæde sig over, at to af gruppekampene bliver på hjemmebane.

Kampe

Søndag 13. juni, kl 15.00: England – Kroatien (London, England)

Mandag 14. juni, kl 15.00: Skotland – Tjekkiet (Glasgow, Skotland)

Fredag 18. juni, kl 18.00: Kroatien – Tjekkiet (Glasgow, Skotland)

Fredag 18. juni, kl 21.00: England – Skotland (London, England)

Tirsdag 22. juni, kl 21.00: Tjekkiet – England (London, England)

Tirsdag 22. juni, kl 21.00: Kroatien – Skotland (Glasgow, England)

Gruppe E: Spanien, Polen, Sverige og Slovakiet

I Gruppe E har vi Spanien, Polen, Sverige og Slovakiet.

Spanien

Der er ingen tvivl om at det spanske landshold er lidt af en storfavorit, til trods for nogle kaotiske år med skiftende trænere. Efter deres træner blev fyret i 2018, trådte Fernando Hierro til midlertidigt – men han røg også hurtigt ud igen, og derpå overtog Luis Enrique pladsen som den spanske landsholdstræner. Han måtte dog også trække sig tilbage, dog kun midlertidigt, og så overtog Roberto Moreno tjansen. I dag er Luis Enrique tilbage, og med en god udskiftning af spillere, er de vendt fornuftigt tilbage. Spanierne spiller fodbold på et højt niveau, og vi er ikke i tvivl om, at de vil nå langt i denne jubilæumsturnering af EM Fodbold.

Polen

Det polske landshold bliver måske ikke set som nogle af de store drenge i EM Fodbold, men de har klaret sig ganske udmærket i de seneste tre EM-slutrunder – ovenikøbet med en plads i kvartfinalen i 2016. De har også klaret sig strålende i kvalifikationsrunden, med intet mindre end Robert Lewandowski som deres angriber. Med ham på holdet kan de måske give kamp til stregen og nå langt her i slutrunden.

Sverige

Når vi snakker fodbold i Skandinavien, kan vi selvfølgelig ikke komme uden om det svenske landshold. Sverige kom foran Norge og fik dermed sikret sig en plads til denne sæsons EM-slutrunde. Med et godt hold med dygtige spillere som Augustinsson, Claesson, Lindelöf og Forsberg, er vi sikre på at de nok skal komme med en god præstation. Også selvom de måske ikke kan måle sig helt med vores danske drenge.

Slovakiet

Det er måske lidt forundrende, at Slovakiet er kommet med i slutrunden, efter en lidt middelmådig præstation i kvalifikationsrunden i UEFA Nations League, hvor de havnede bag Wales og Kroatien. Men vi må håbe deres spillere som Hamsik, Skriniar, Vavro og Lobotka kan sætte vind i sejlene og yde en bedre præstation her i slutrunden.

Kampe

Mandag 14. juni, kl 18.00: Polen – Slovakiet (St. Petersborg, Rusland)

Mandag 14. juni, kl 21.00: Spanien – Sverige (Sevilla, Spanien)

Fredag 18. juni, kl 15.00: Sverige – Slovakiet (St. Petersborg, Rusland)

Lørdag 19. juni, kl 21.00: Spanien – Polen (Sevilla, Spanien)

Onsdag 23. juni, kl 18.00: Slovakiet – Spanien (Sevilla, Spanien)

Onsdag 23. juni, kl 18.00: Sverige – Polen (St. Petersborg, Rusland)

Gruppe F: Tyskland, Frankrig, Portugal og Ungarn

Gruppe F er altså noget af en pulje. Her har vi intet mindre end Tyskland, Frankrig, Portugal og Ungarn.

Tyskland

Her har Tyskland, som ellers er seedet som 1’ere, altså noget af en opgave, hvis de skal klare kampen mod Frankrig og Portugal (for ikke at tale om hvilken udfordring, det bliver for Ungarn). Tyskland er tidligere set som et af de bedste landshold på verdensplan med mange sejre i rygsækken, men med en stor udskiftning blandt spillerne og dermed lidt af et generationsskifte, er der måske kommet andre boller på suppen. Der skulle være plads til nye stjerner, og om det er helt godt eller skidt, er endnu svært at sige.

Til trods for et stort nederlag mod Spanien med intet mindre end 6-0 i UEFA Nations League, har Tyskland klaret det godt i kvalifikationen, og de står bestemt også godt, når de skal spille deres gruppekampe på hjemmebane.

Frankrig

Vi kan undre os lidt over, hvorfor Frankrig mon er seedet som 2’er, når det er de regerende verdensmestre og nummer to til EM i 2016, vi har med at gøre her. Med et væld af stjernespillere på det franske hold, og deres særlige spillestil, vil der uden tvivl blive fyret op for spændingen i denne gruppe, når de skal op imod Tyskland og Portugal.

Portugal

Det er dog ikke bare Frankrig seedet som 2’ere, vi er forundrede over i denne gruppe. Her er Portugal nemlig også seedet som 3’ere, og det er jo bemærkelsesværdigt, når de snuppede EM-trofæet i 2016. Her vandt de nemlig også over ingen mindre end Frankrig. Men selv med Portugal som 3’ere ligger holdene virkelig tæt i denne gruppe, og Portugal skal nu nok få sat gang i festen.

Med et væld af stjernespillere – og selveste Cristiano Ronaldo – skal de nok klare sig godt i gruppespillet, selvom de er nødt til at vinde mindst to af gruppekampene for at være sikre på, at de går videre. Ronaldo er måske et godt sted oppe i 30’erne, men han kan helt sikkert sagtens fyre den af sammen med Joao Felix, Bruno Fernandes, Diogo Jota og Bernardo Silva.

Ungarn

Der er ingen tvivl om, at Gruppe F er den sværeste gruppe i denne EM-sæsons slutrunde. Derfor gør det næsten helt ondt at se Ungarn med her, for de får altså noget af en opgave for sig. Med lande som Tyskland, Frankrig og Portugal er de simpelthen oppe imod et af verdens mest vindende lande, og både de regerende verdensmestre og de regerende europamestre. Kan de slippe afsted med en enkelt sejr, har de dog en lille chance for at gå videre – så vi må håbe det bedste for dem.

Ungarn har heldigvis også den fordel, at to ud af tre af deres kampe i gruppespillet er på hjemmebane i Budapest.

Kampe

Tirsdag 15. juni, kl 18.00: Ungarn – Portugal (Budapest, Ungarn)

Tirsdag 15. juni, kl 21.00: Frankrig – Tyskland (München, Tyskland)

Lørdag 19. juni, kl 15.00: Ungarn – Frankrig (Budapest, Ungarn)

Lørdag 19. juni, kl 18.00: Portugal – Tyskland (München, Tyskland)

Onsdag 23. juni, kl 21.00: Tyskland – Ungarn (München, Tyskland)

Onsdag 23. juni, kl 21.00: Portugal – Frankrig (Budapest, Ungarn)

Hvordan kvalificerer holdene til EM-slutrunden 2021?

Der er som nævnt 24 nationer med, når EM-slutrunden løber af stablen denne sommer. Her har alle hold været igennem en kvalifikationsrunde for at kunne komme med videre til slutrunden.

Klassisk kvalifikationsrunde til EM 2021

I første omgang er der 20 hold, der kvalificerer sig til europamesterskaberne i fodbold gennem den klassiske kvalifikationsgrupperunde. Her var holdene inddelt i grupper fra A til J, og resultatet blev:

10 gruppevindere:

 • England
 • Ukraine
 • Tyskland
 • Schweiz
 • Kroatien
 • Spanien
 • Polen
 • Frankrig
 • Belgien
 • Italien

10 gruppetoere:

 • Tjekkiet
 • Portugal
 • Holland
 • Danmark
 • Wales
 • Sverige
 • Østrig
 • Tyrkiet
 • Rusland
 • Finland

EM-kvalifikation gennem Nations League

De hold, som ikke kommer med gennem den klassiske kvalifikation, får en ekstra chance for at komme med i EM-slutrunden gennem Nations League. Her findes de resterende fire hold ud fra deres præstationer i Nations League.

Her er det Ungarn, Skotland, Slovakiet og Nordmakedonien der har sikret sig en plads i EM-slutrunden.

Her var det en stor overraskelse at Nordmakedonien deltager i en EM-slutrunde for første gang i landets historie, da de besejrede Georgien i playoff med 0-1. Ligeledes var det noget af en overraskelse da Ungarn 88 minutter inde i kampen mod Island formåede at lave 0-1 om til 1-2 med to scoringer i slutningen af kampen.

Hvem vinder EM?

Det er altid spændende at følge med i EM Fodbold og se, hvem der løber af med trofæet. Det bliver kun endnu mere spændende, hvis du vælger at oddse. Derfor er det jo altid en god idé at sætte sig ind i, hvilke hold der står stærkest og spås til at vinde. Du kan læse mere om EM Fodbold odds her.

Favoritter i EM Fodbold 2021

I år har vi jo et klart favoritfelt med store lande som England, Frankrig, Belgien, Tyskland, Portugal og Spanien. Også Italien og Holland ligger i den gode ende. Sidstnævnte kommer sig måske som en overraskelse, eftersom de ikke har haft meget at prale af før i tiden, men denne gang vurderes de til at nå ganske langt.

Både Frankrig og England er bookmakernes favoritter til at løbe afsted med EM-trofæet i 2021. Det til trods for, at England faktisk aldrig har vundet i EM – alligevel spås de til at have meget gode chancer. Især fordi semifinalen og finalen spilles på Wembley Stadium i London. Også Belgien ligger som en klar favorit, selvom de heller aldrig har vundet, stærkt efterfulgt af Tyskland og Portugal. Hos bet365 kan du tjekke deres odds for vinderkampene, såvel som de enkelte gruppekampe. 

[links hertil]

https://www.bet365.dk/#/AC/B1/C172/D1/E29896704/F2/

https://www.bet365.dk/#/AC/B1/C1/D13/E58762437/F2/K^4/

Outsidere i EM

Tager vi et blik på EM slutrundens outsidere i år, har vi en god blandet flok. Her ligger Kroatien og Danmark ganske godt på odds-fronten i forhold til at vinde turneringen, efterfulgt af Tyrkiet, Rusland, Schweiz og Ukraine. Her ses Rusland især som en stor konkurrent for Danmark – både fordi de klarede sig ganske godt til VM i 2018, men også fordi de også lægger baner til to af deres gruppekampe.

Helt i bunden har vi Finland og Nordmakedonien, der altså ikke spås gode chancer for at vinde. Simpelthen af den grund, at det er første gang de har kvalificeret sig til EM i fodbold. De skal altså virkelig overraske, hvis de skal nå videre til ottenedelsfinalen.

Danmarks chancer i EM – et godt hold på hjemmebane

Kan Danmark gentage successen fra 1992 og vinde EM i 2021? Vi er heldige med dette års jubilæumsudgave af EM, da kampene spilles i 12 forskellige værtslande, og Danmark er ét af dem. Danmark ser ud til at få en ganske fin trup, og så er der altid gode chancer, når der spilles på hjemmebane – og i dette gruppespil spiller vi på hjemmebane i alle kampene.

Til trods for to nederlag mod Belgien i Nations League i efteråret, og Belgien står som favorit til at vinde Gruppe B, har danskerne forberedt sig godt. Der har været godt gang i træningen, og går alt som det skal, skulle vi gerne gå videre til en ottendedelsfinale mod nr 2 fra Gruppe A. Om det bliver en 1992 om igen er aldrig til at sige – måske det forbliver i håb og drømme endnu, men ikke desto mindre skal det nok blive en spændende og intens fodboldturnering for danskerne.

Vil du danne dig et bedre overblik over EM fodbold odds, og hvordan de forskellige hold i EM puljen ligger i forhold til odds, kan du læse mere her [intern link]

Topscorer til EM 2021

Der er mange dygtige spillere med på de forskellige hold til EM Fodbold 2021, så det bliver spændende at se, hvem der virkelig får fyret den af og ender som topscorer. Det er endnu ikke helt fastlagt, hvem de forskellige EM trupper bliver i denne omgang, men hopper du over på bet365, kan du faktisk se hvem de spår til at blive topscorer i denne jubilæumsudgave af EM. Her er det Harry Kane (England), Kylian Mbappe (Frankrig) og Romelu Lukaku (Belgien) der er i spil.

EM-fodbolds historie

Europamesterskabet i fodbold er det største herrelandsholdsmesterskab i UEFA. Mesterskabet så dagens lys i 1960 og har været afholdt hvert 4. år siden.

Helt frem til 1976 var der kun fire hold i slutrunden. I 1980 blev det justeret op til otte hold, og fra 1996 har der været 16 hold. Forrige gang i 2016 opjusterede de antallet af hold til 24, som også er det, vi har i dag.

Tyskland og Spanien er de to lande, der har vundet guld flest gange med tre guldmedaljer hver. Spanien er sågar det eneste land, der har vundet to gange i streg – nemlig i 2008 og 2012. I 2012 hev Spanien ovenikøbet en sejr hjem med hele 4-0 over Italien, som den største finalesejr i historien.

Det danske landshold er altid set som lidt af nogle outsidere, og det er svært at hamle op med de store favoritter som Tyskland, Spanien, Portugal og England. Dog har vi formået at hive en guldmedalje med hjem i det herrens år 1992, som vi endnu praler af den dag i dag. I 1984 fik vi en bronzemedalje hjem efter semifinalen i Frankrig.

Europamesterskabet i fodbold har siden 1960 været en stor begivenhed for de fodboldglade folk rundt omkring i Europa. Det er en særlig begivenhed, der bringer folk sammen og får os til at huske, hvor vi kommer fra. Selvom landene konkurrerer mod hinanden, og vi nok alle drømmer om, at lige netop vores land vinder, er der ingen tvivl om at EM i fodbold også er med til at bringe os alle tættere sammen.

Det bliver yderst spændende at se, hvilket hold der løber afsted med EM-trofæet i denne gang, og det må siges at være en endnu mere særlig oplevelse i lyset af det europamesterskabets 60-års jubilæum. Forventningerne må også være store efter et års udsættelse med restriktioner og nedlukninger, der i den grad har påvirket verden. Der er ingen tvivl om, at vi alle har ventet med spænding og længsel på at se, hvem der løber afsted med sejren.

Udsættelse af EM i Fodbold 2021

Oprindeligt skulle Europamesterskabet være afholdt i sommeren 2020, men blev på grund af corona-pandemien udskudt til 2021.

Normalt har blot et eller to lande været værtsland, og de pågældende lande var også garanteret en kvalificering i slutspillet. Denne gang er det dog hele 12 forskellige værtslande, der lægger baner til den store begivenhed for at fejre turneringens 60-års jubilæum. At være værtsby i denne EM-turnering sikrer derfor ikke en plads i slutspillet. Ved næste EM i 2024 vil det igen kun være i ét land, nemlig Tyskland.

Det var egentlig planen at Dublin og Bilbao også skulle være værtsbyer for gruppekampene og ottendedelsfinalen, men i april 2021 meldte UEFA ud, at der ikke var fremlagt en plan i forhold til at sikre tilskuerne på station grundet corona. Derfor har Sevilla overtaget Bilbaos plads som værtsby, og Sankt Petersborg har overtaget Dublins plads i gruppespillet, mens London overtager ottenedelsfinalen.

Hvor kan jeg se EM fodbold?

Med 24 hold i seks puljer til EM fodbold skal der spilles masser af kampe – hele 51 EM-kampe – og dem skal vi selvfølgelig følge med i. Vil du gerne se EM fodbold på de danske TV-kanaler, så kan du se dem på DR1, DR2, TV3, Tv3+, TV3 Sport og TV3 Max. Alle Danmarks kampe bortset fra kampen mod Belgien sendes direkte på DR1. Danmark – Belgien sendes derimod på TV3. DR viser samlet 22 kampe, og de resterende 29 kan ses på TV3-kanalerne.

Selvom de fleste af os nok har mulighed for at se kampene i fjernsynet, så kan det jo ske, at du ikke har mulighed for at sidde hjemme i sofaen foran fjerneren. Så har du heldigvis mulighed for at live streame alle dine favoritkampe direkte hos bookmakerne. [link til live stream artikel]. Med live streaming kan du også følge med i flere kampe på samme tid – så slipper du altså for at gå glip af noget, når der er kampe, der overlapper.

Vi ser frem til et brag af en sommer med EM i Fodbold, og her hos Spilfiduser.dk sørger vi for at holde dig opdateret på både EM, French Open og meget mere. Her får du nemlig masser af gode spiltips og spilfiduser, så du er klar til at spille på de mange spændende sportsturneringer i år.

Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.