EM Fodbold odds 2024

EM fodbold odds 2024

Hvem vinder EM 2024?

De 10 vinder favoritter
VinderOddsBookmaker
England4.00Spil hos Bet365*
Frankrig5.00Spil hos Bet365*
Tyskland6.50Spil hos Bet365*
Portugal9.00Spil hos Bet365*
Spanien9.00Spil hos Bet365*
Italien15.00Spil hos Bet365*
Belgien17.00Spil hos Bet365*
Holland17.00Spil hos Bet365*
Kroatien41.00Spil hos Bet365*
Danmark41.00Spil hos Bet365*

Hvem bliver topscorer ved EM 2024?

De 10 topscorer favoritter
VinderOddsBookmaker
Kylian Mbappé6.00Spil hos Bet365*
Harry Kane6.50Spil hos Bet365*
Cristiano Ronaldo13.00Spil hos Bet365*
Jude Bellingham17.00Spil hos Bet365*
Olivier Giroud21.00Spil hos Bet365*
Romelu Lukaku21.00Spil hos Bet365*
Antoine Griezmann26.00Spil hos Bet365*
Jamal Musiala26.00Spil hos Bet365*
Phil Foden26.00Spil hos Bet365*
Álvaro Morata35.00Spil hos Bet365*
EM fodbold odds favoritter

Favoritter ved EM i fodbold 2024

I dette års europamesterskab er det lige nu England, Frankrig, Tyskland, Portugal og Spanien, der er de fem største favoritter, som står til at vinde. Også Italien, Holland og Belgien spås til at have gode chancer, så det bliver interessant at se, om de kan hamle op med storfavoritterne. Med denne guide kan du altså få dig et overblik over de bedste spilforslag til EM Fodbold, så du ved, hvem du skal spille på hos bookmakerne.

England

Selvom England ikke har vundet guld i EM eller VM siden deres sejr ved verdensmesterskabet i 1966 har det bestemt ikke sat en stopper for deres forhåbninger og drømme. 

I 2018 måtte de tage sig til takke med en 4. plads i VM, efter et nederlag til Kroatien og Belgien, i 2022 tabte de 2-1 til Frankrig i kvartfinalen mens det ved EM i 2021 blev til et finalenederlag, da holdet mødte Italien. Måske bliver det i år at englænderne endelig kan sikre sig trofæet? 

Ikke desto mindre har de klaret sig glimrende i kvalifikationen, hvor de løb afsted med seks sejre og to uafgjorte ud af otte kampe. Her fyrede Harry Kane den godt af, da han med otte mål blev topscorer i Kvalifikationsgruppe C. England var i gruppe med Italien, Ukraine, Nordmakedonien og Malta.

Med mange dygtige spillere og mulighed for gode kampe i det tyske står det engelske landshold altså drønstærkt i år, og derfor ligger de øverst som favoritterne til at vinde EM 2024.

Frankrig

Ved EM i 2021 skuffede Frankrig i Ottendedelsfinalen, hvor det kun blev til 3-3 mod Schweiz. Herefter gik kampen i forlænget spilletid og endte i en nervepirrende straffesparkskonkurrence, hvor verdensstjernen Kylian Mbappé brændte det afgørende spark. 

I kvalifikationen til EM 2024 har Frankrig været ganske suveræne, og vandt sikkert deres gruppe foran Holland. Det blev i alt til syv sejre og en enkelt uafgjort ud af otte kampen i en gruppe der foruden Frankrig og Holland også talte Grækenland, Irland og Gibraltar. 

Ved VM-slutrunden i 2022 nåede Frankrig helt til finalen – et hæsblæsende opgør med Argentina, som endte 3-3 efter forlænget spilletid. I straffesparkskonkurrencen var argentinerne stærkest, og Frankrig måtte tage til takke med sølvmedaljer. 

Til EM 2024 er Frankrig i gruppe med Holland, Østrig og Polen, og her må franskmændene siges at være favoritter til at gå videre sammen med Holland, ligesom de står til at have meget gode chancer for at løbe afsted med EM-trofæet.

Tyskland

Værtsnationen Tyskland skal i Gruppe A møde Schweiz, Ungarn og Skotland – tre hold, som de tyske favoritter naturligvis burde kunne slå. Ikke mindst når kampene foregår på hjemmebane i henholdsvis München, Stuttgart og Frankfurt. 

Da værtsnationen ved EM er forhåndskvalificeret til turneringen, er det længe siden, at Tyskland har spillet en betydningsfuld kamp. Det bliver derfor spændende at se hvordan holdet præsterer, når der pludselig er noget på spil. 

Tyskerne er i årevis blevet set som et af de bedste landshold på verdensplan, og med intet mindre end tre guldmedaljer (for ikke at tale om tre sølvmedaljer og to bronzemedaljer) til EM i rygsækken er det bestemt ikke en overraskelse. Dog har der været et generationsskifte på det tyske hold, da mange ældre spillere er gået pension, og nye derfor måtte træde til, så det er svært at sige, hvor stærkt det tyske landshold står i dette års EM.

Heldigvis spås Tyskland til at have gode chancer, generationsskifte eller ej, især da turneringen foregår på hjemmebane. 

Portugal

Taler vi om Portugal og EM Fodbold, kan vi jo ikke komme uden om holdets fantastiske sejr ved slutrunden i 2016. Portugiserne kan deres kram.

I gruppespillet er Portugal oppe mod Tyrkiet, Georgien og Tjekkiet, og her er portugiserne storfavoritter til at gå videre til knock-out fasen. Cristiano Ronaldo har efterhånden rundet de 39 år, og spiller ikke en lige så central rolle for det portugisiske mandskab som tidligere. Til gengæld har det sydeuropæiske holde mange andre dygtige fodboldspillere, og der vist ingen tvivl om, at de nok skal give den gas og gøre deres, for at få boldene i mål. 

Kombineret med en række nye spillere på holdet, bliver det absolut spændende at se, om portugiserne kan gentage successen fra EM 2016.

Spanien

Ved EM i 2021 måtte Spanien overaskende nøjes med andenpladsen i Gruppe E, hvor Sverige endte som gruppevinder. I ottendedelsfinalen – som blev spillet i Parken i København – stod Spanien overfor Kroatien, og det blev et målrigt opgør. 3-3 stod der på måltavlen efter 90 minutter, og så måtte holdene ud i forlænget spilletid. Her scorede spanierne to gange, og sikrede sig dermed en plads i kvartfinalen. 

Mod Schweiz blev var stillingen også lige efter 90 minutters spil. Det var også tilfældet efter 120 minutter, og derfor måtte holdene ud i en straffesparkskonkurrence, hvor Spanien sejrede. Semifinalen mod Italien skulle ligeledes afgøres fra 11-meter pletten, og her var italienerne skarpest. 

Ved EM 2024 er Spanien placeret i ‘dødsgruppen’ med Italien, Kroatien og Albanien. Der er således lagt op til en række yderst spændende kampe. Bookmakerne har Spanien som favorit blandt de fire hold i Gruppe B, men alt kan naturligvis ske. 

Italien

Ligesom Spanien er Italien placeret i ‘dødsgruppen’, der foruden Italien og Spanien også tæller Kroatien og Albanien. Italien er de forsvarende europamestre – en titel som blev sikret efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence mod England på Wembley Stadium i London. 

Siden EM-triumfen har Italien dog ikke imponeret. I kvalifikationen til EM-2024 sluttede Italien på andenpladsen, men med samme pointantal som Ukraine på tredjepladsen. Undervejs blev det bl.a. til et skuffende 1-1 resultat mod Nordmakedonien ligesom begge kampe til gruppevinderne fra England blev tabt. 

Det bliver derfor spændende at se hvordan Italien kommer til at præstere ved dette EM. 

Belgien

Belgien gik ubesejret gennem kvalifikationsgruppe F, hvor det blev til seks sejre og to uafgjorte kampe. Det er derfor ikke så underligt, at Belgien står med gode chancer for at vinde EM 2024 hos bookmakerne. Der er heller ingen tvivl om, at de er den klare favorit i Gruppe E, hvor de skal op mod Slovakiet, Rumænien og Ukraine.

Ved EM i 2021 var Belgien også ganske suveræne i gruppespillet, hvor det blev til tre sejre på stribe – bl.a. over Danmark. I ottendedelsfinalen vandt belgierne 1-0 over Portugal, inden kvartfinalen blev endestationen for det belgiske landshold. Her tabte man 2-1 til de kommende europamestre fra Italien. 

I kvalifikationen til dette års EM har Romelu Lukaku været i målhumør, og endte som gruppens suveræne topscorer med hele 14 kasser. Den målfarlige angriber leverede et hattrick allerede i den første kvalifikationsrunde, hvor Belgien vandt 3-0 over Sverige på udebane. Siden scorede Lukaku i samtlige kampe og kronede den fremragende bedrift med fire mål mod Aserbajdsjan i den sidste kval-kamp. 

Det belgiske landshold kan altså noget, og det bliver yderst spændende at se, om de når i mål med EM-trofæet i år, eller om de endnu må have en guldmedalje ved EM i fodbold til gode.

Spiltips til EM Fodbold – Outsiderne

Selvom det er godt at have et overblik over favoritterne ved EM, er det også en fordel at have styr på de andre hold – især hvis du har planer om at spille på dem. Måske holder du med Danmark for enhver pris – og så skal du jo vide, hvor stærkt de står.  Så hvis du er nysgerrig på, hvem der står som outsidere til dette års EM i fodbold, og hvor står Danmark i hele dette mesterskab, skal du ende læse videre herunder. Vi starter med et kig på Danmark.

Hvor langt kommer Danmark ved EM i fodbold?

Danmark har gode chancer for at gå videre fra det indledende gruppespil ved EM-2024. De to bedste hold fra hver gruppe går direkte videre ligesom de fire bedste 3’ere også er videre i turneringen. 

Danmark er i gruppe med England, Slovenien og Serbien. Slutter vi på andenpladsen i gruppen, skal vi møde vinderen af Gruppe A – det kunne sagtens blive Tyskland. Slutter vi som en af de bedste 3’ere, skal vi møde vinderen af Gruppe E eller F. Ender vi omvendt som gruppevinder, venter tredjepladsen fra Gruppe D, E eller F. 

Vi spås således at have rimelige chancer for at komme videre. Selvfølgelig står England som den klare favorit til at vinde Gruppe C, men det burde som minimum blive til en andenplads, og dermed en plads i ottendedelsfinalen mod nummer 1 i Gruppe A – og det vil med sandsynlighed være Tyskland (de øvrige hold i Gruppe A er Skotland, Ungarn og Schweiz. 

Skulle det gå så godt, at vi når videre til kvartfinalen, kan vi ske at møde vinderen af Gruppe B – ‘dødsgruppen’ med Spanien, Italien, Kroatien og Albanien. 

Danmark spiller gruppekampene i Stuttgart, Frankfurt og München, og det er jo en klar fordel at slutrunden afholdes tæt på Danmark. Vi forventer at mange danskere tager turen til Tyskland. 

Herudover har Kasper Hjulmand fået stablet et strålende hold på benene. Med Hjulmand ved roret sluttede Danmark som nummer 1 i en ganske tæt kvalifikationsgruppe. Hjemme i Parken blev det 5 sejre i 5 kampe, mens spillet haltede lidt mere på udebane. Her løb Danmark bl.a. ind i et overraskende nederlag til Kasakhstan, ligesom sensationen lurede i San Marino, hvor vi med nød og næppe fik en 2-1 sejr med hjem. 

Satser du på Danmark? Spilforslag til EM 2024

Tager vi en samlet vurdering, når vi skal give et bud på spilforslag for Danmark i EM, er det først og fremmest værd at se på gruppespillet. Hvad angår odds her står vi altså til at have gode chancer for at vinde over Slovakiet og Serbien. England står til at vinde over os, selvom en sejr over dem ikke synes helt usandsynlig. Vi har en god chance for at gå videre – sandsynligvis på andenpladsen. Hos Bet365 får du odds 1,33 på at Danmark går videre. 

Ser vi på danske topscorere, ligger vi dog et godt stykke nede, hvor vi finder Rasmus Højlund med odds 34,00, her efterfulgt af Kasper Dolberg til odds 101,00.

Andre outsidere i EM Fodbold 2024

Det har været lidt frem og tilbage med Holland, om hvorvidt de kan betegnes som favoritter til dette års EM. Der er dog ingen tvivl om, at de ligger ganske pænt, hvad odds angår, om end de lige nu er overhalet af Belgien.

Holland er i gruppe med Frankrig, Østrig og Polen, og her er det altså franskmændene, der står som de største favoritter. 

Vi kan ikke helt komme uden om, at Kroatien klarede sig hele vejen til finalen ved VM-slutrunden i 2018. Til trods for at de mistede sejren til Frankrig, var det en forunderlig bedrift, og det bliver spændende at se, om de kan gentage successen i europamesterskabet. 

I gruppespillet står de desværre ikke til at vinde, da de er placeret i ‘dødsgruppen’ med Spanien, Italien og Albanien. Det er dog langt fra usandsynligt at Kroatien kan drille både Spanien og Italien mens en sejr over Albanien vil være påkrævet. I skrivende stund ligger Kroatien med odds på 41,00 på EM-guld – det samme som Danmark.

Hvem ligger i bunden i EM 2024?

Tager vi et kig i den helt anden ende af odds-skalaen, finder vi henholdsvis Georgien, Albanien og Slovakiet i bunden. Alle tre hold giver odds 501,00 på EM-guld hos Bet365.

Georgien har kvalificeret sig til EM for første gang nogensinde, hvor de er havnet i Gruppe F sammen med Portugal, Tyrkiet og Tjekkiet. 

Det bliver svært for georgierne, der kvalificerede sig gennem Nations League. Her lykkedes det at besejre Grækenland i Play Off-finalen efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence. 

Albanien har kvalificeret sig til EM for blot anden gang i historien, men det gjorde de til gengæld i overbevisende stil ved at vinde kvalifikationsgruppe E. Her sluttede Albanien foran Tjekkiet, Polen, Moldova og Færøerne. Ved EM-2024 er Albanien dog havnet i den umiddelbart sværeste gruppe, og det ser derfor meget svært ud for balkanlandet. Albanien skal møde Italien, Spanien og Kroatien i gruppekampene. 

Slovakiet er i gruppe med Ukraine, Rumænien og Belgien, og det bliver derfor svært for det centraleuropæiske land at spille sig videre fra det indledende gruppespil. I kvalifikationen til EM leverede slovakkerne ellers en række fornemme præstationer, der sikrede dem andenpladsen i gruppen efter Portugal. 

Som selvstændig nation har Slovakiet været med til EM to gange tidligere – i 2016 og 2021. I 2021 vandt man over Polen i første runde, men tabte efterfølgende til Sverige og Spanien, og denne gang ser det altså ikke lettere ud for slovakkerne.  

Skulle du føle dig ekstra modig, og måske føle dig sikker på, at Georgien, Albanien eller Slovakiet vinder EM – hvis altså sol, måne og stjerner står helt rigtigt, kan du spille på dem til odds 501,00. Ellers kan det være, du skal satse dine penge et andet sted.

Hvem bliver topscorere til EM i fodbold 2024?

Tager vi et blik på topscorerne til EM 2024, er der flere gode bud. Stjerneangribere som Kylian Mbappe, Harry Kane, Jude Bellingham og Romelu Lukaku står hos Bet365 som de bedste bud på en topscorer ved dette års EM. Et par ‘gamle’ navne har også fundet vej til toppen af listen – nemlig Cristiano Ronaldo og Olivier Giroud. 

Kylian Mbappe er favoritten hos Bet365. I skrivende stund får du odds 6.00 på at den franske hurtigløber også løber med titlen. Engelske Harry Kane følger dog lige i hælene på Mbappe med odds 6.50. Bayern München-angriberen lykkedes ikke med at vinde et trofæ i sin første sæson i Tyskland, men måske det kan lykkes med det engelske landshold. 

Af danske spillere skal vi som sagt noget længere ned, hvor vi finder Rasmus Højlund med odds 34.00 efterfulgt af Kasper Dolberg til odds 101.00. Det er derfor nok ikke lige der, man skal satse sine penge, hvis man ønsker en mere sikker gevinst.

Hvem bliver topscorer ved vinder EM 2024? De 10 favoritter
VinderOddsBookmaker
Kylian Mbappé6.00Spil hos Bet365*
Harry Kane6.50Spil hos Bet365*
Cristiano Ronaldo13.00Spil hos Bet365*
Jude Bellingham17.00Spil hos Bet365*
Olivier Giroud21.00Spil hos Bet365*
Romelu Lukaku21.00Spil hos Bet365*
Antoine Griezmann26.00Spil hos Bet365*
Jamal Musiala26.00Spil hos Bet365*
Phil Foden26.00Spil hos Bet365*
Álvaro Morata35.00Spil hos Bet365*

Hvad bør du overveje, når du spiller på en EM topscorer?

Hvis du vælger at spille på en fodboldspiller som topscorer, er det en god idé at gøre dig en række overvejelser.

Du bør først og fremmest se på, hvilket hold, spilleren er med på. På nogle hold har de en enkelt spiller, der går efter målene, mens andre har et større samarbejde. En topscorer kan være nok så meget, men det kan altså også være vigtigt, at han spiller med på et dygtigt hold, som kan samarbejde om at trække målscoren op og eventuelt hive sejren hjem.

Spilleformen kan også have noget at sige i forhold til topscoreren. Hvad er de forventede topscoreres baggrund og historik. Har topscoreren været skadet? Det kan påvirke spillet. Det samme gælder karantæne. Kommer han ofte ud i situationer, hvor han får gule eller røde kort, så er der risiko for, at han simpelthen ikke kan spille med i alle kampene.

Det er også værd at overveje, hvordan spilleren klarer sig i slutrunder og eventuelle straffespark. Nogle spillere er allerbedst, når de er under pres, så derfor fyrer de masser af bolde i mål lige op til spillets afslutning.

Andre spillere kan også være super dygtige til straffespark. Det så vi blandt andet i VM 2018, da Harry Kane, som også er en favorit i år, blev topscorer med hele 6 mål foran Mbappe, Grizemann og Ronaldo. Halvdelen af Kanes mål blev nemlig scoret på straffespark.

Det er dog langt fra alle spillere, der arbejder bedst under pres. Polske Robert Lewandowski løb afsted med titlen som topscorer ved kvalifikationen til VM 2018. Selvom det polske landshold ikke har meget at prale af i europamesterskaberne, er Lewandowski alligevel en dygtig spiller.

Andre spiltips til EM 2024

Der er masser af muligheder for at spille på EM Fodbold 2024. Du kan både vælge at spille på det hold, du tror vinder. Du kan spille på hvem, der når til finalen, semifinalen eller kvartfinalen. Du kan spille på de forskellige grupper, og meget mere.

Er du interesseret i topscorere, kan du både vælge at spille på favoritterne, og du kan også spille på den samlede top 3 af topscorere. Det kan også være du er mere til at spille på det antal mål, der bliver scoret. Eller du kan kaste dig ud i Spiller vs. Spiller, hvor du udvælger to kandidater, der skal dyste om at score flest mål. 

Her kunne Kane mod Mbappe selvfølgelig være et godt bud. Hvis du er en haj til fodbold og ved en masse om de pågældende hold og spillere, kan det være et godt væddemål.

Der er altså masser af muligheder for at give sig i kast med EM Fodbold 2024 odds. Du får ikke bare en mere spændende fodboldoplevelse ud af det, men også chancen for at få lidt mønter med hjem.

Klar til at Oddse på din favorit?

Følg linket og kom let i gang med dit Odds

Seks grupper i EM Fodbold

Hvem møder hvem i denne sæson af EM Fodbold? Du kan se de enkelte grupper og puljer til EM Fodbold herunder, og så kan du læse meget mere om de forskellige grupper, samt favoritterne og outsiderne i EM 2024. Gruppe A: Tyskland, Skotland, Ungarn, Schweiz Gruppe B: Spanien, Kroatien, Italien, Albanien Gruppe C: Slovenien, Danmark, Serbien, England Gruppe D: Polen, Holland, Østrig, Frankrig Gruppe E: Belgien, Slovakiet, Rumænien, Ukraine Gruppe F: Tyrkiet, Georgien, Portugal, Tjekkiet De 24 hold i denne sæson af EM Fodbold er delt op i seks grupper med fire hold i hver gruppe. Vi har kastet et blik på de forskellige grupper og deres hold. Hvem står til at være favoritter, hvem går videre, og hvem ryger ud? Herunder kan du læse meget mere om de seks forskellige grupper, som er opdelt i A til F.

Gruppe A: Tyskland, Skotland, Ungarn Schweiz

I gruppe A har vi Tyskland, Skotland, Ungarn og Schweiz, hvor de tyske værter er en klar favorit. 

Tyskland

Tyskland har vundet EM to gange tidligere; i 1980 (som Vesttyskland) og i 1996. I 1992 blev tyskerne som bekendt slået med 2-0 i EM-finalen af Danmark. I 2021 måtte Tyskland forlade turneringen allerede efter ottendedelsfinalen, hvor man tabte til de kommende finalister fra England. Det tyske hold har været inde i en længere periode med svingende resultater, siden de vandt VM i 2014. Det er 10 år siden, og selvom tyskerne tidligere har haft et af de bedste landshold på verdensplan, så går Tyskland ikke ind til turneringen som absolut favorit, selvom holdet spillet på hjemmebane.   De seneste år har der været en stor udskiftning blandt spillerne og ed lidt af et generationsskifte, er der måske kommet andre boller på suppen. Der skulle være plads til nye stjerner, og om det er helt godt eller skidt, er endnu svært at sige.Eftersom Tyskland på forhånd var kvalificeret til EM 2024 som værter, har holdet ikke spillet vigtige kvalkampe de seneste par år. Derfor er det svært at vide, hvordan holdet præsterer, når der pludselig er noget på spil.Blandt Tysklands største stjerner finder man bl.a. Toni Kroos, Manuel Neuer, Florian Wirtz, Kai Havertz, Thomas Müller, İlkay Gündoğan, Antonio Rüdiger og Jamal Musiala.

Schweiz

Kaster vi et blik på det andet hold her i Gruppe A, har vi Schweiz. Godt nok har de aldrig vundet EM i fodbold, men de har været med ved hele fem af de syv seneste EM-slutrunder, så de kan helt sikkert noget. Det schweiziske hold har en række meget dygtige spillere som Granit Xhaka, Yann Sommer og Shaqiri, der skulle give dem en chance for at gå videre. Deres landstræner Murat Yakin har været med siden 2021, og første året efter Schweiz til VM. Han ved derfor helt sikkert, hvad der skal til, for at få sine kære schweiziske drenge videre, så vi må håbe de kan holde skansen.

Skotland

Skotland er måske outsidere i turneringen, men de stod bag en flot kvalifikation, der bl.a. indebar en 2-0-sejr på hjemmebane over Spanien. Ved denne lejlighed scorede Scott McTominay begge skotternes mål.Med denne kvalificering bliver der fyret godt op for spændingen i Gruppe A, hvor det ser ud til at Skotland, Schweiz og Ungarn skal kæmpe om andenpladsen. Alle tre hold kan dog sagtens drille Tyskland.Skotland råder også over flere dygtige spillere, og holdet består foruden Scott McTominay bl.a. af Andrew Robertson, John McGinn, Kieran Tierney og Lewis Ferguson

Ungarn

Gruppe A kan vise sig at blive en meget tæt gruppe. Ungarn kommer i hvert fald til at kæmpe indædt for at gå videre fra gruppen. Det ungarske landshold gik ubesejret gennem kvalifikationen til EM2024, og selvom det ikke var den sværeste gruppe (Serbien, Bulgarien, Montenegro og Litauen), viser det alligevel at holdet er hvor det skal være forud for turneringen.Blandt holdets største stjerner finder man bl.a. Dominik Szoboszlai fra Liverpool, Péter Gulácsi fra Leipzig og Roland Sallai fra Freiburg.

Kampe

Fredag 14. juni, kl 21.00: Tyskland – Skotland (München)Lørdag 15. juni, kl 15.00: Ungarn – Schweiz (Köln)Onsdag 19. juni, kl 18.00: Tyskland – Ungarn (Stuttgart)Onsdag 19. juni, kl 21.00: Skotland – Schweiz (Köln)Søndag 23. juni, kl 21.00: Schweiz – Tyskland (Frankfurt)Søndag 23. juni kl 21.00: Skotland – Ungarn (Stuttgart)

Gruppe B: Spanien, Kroatien, Italien, Albanien

Gruppe B er også blevet døbt ‘dødsgruppen’ da vi har hele tre storhold i denne gruppe; Spanien, Kroatien og Italien. Disse tre hold får selskab af Albanien.  

Spanien

Spanien har vundet tre EM-trofæer – en rekord, som de deler med Tyskland. Man skal dog tilbage til 2012, for at finde den seneste spanske triumf. Dengang hed stjernerne Casillas, Piqué, Ramos, Silva, Alba, Torres og Mata. Spørgsmålet er, om nutidens spanske landshold kan nå lige så langt. Spanien kvalificerede sig gennem en førsteplads i kvalifikationsgruppe A, hvor de bl.a. var i gruppe med Skotland og Norge, og holdet er da også favorit til at vinde Gruppe B ved EM 2024 – selvom der er tale om en stærk gruppe.Ved EM i 2021 skuffede Spanien ved at spille uafgjort med Sverige og Polen, inden det blev til en sejr over Slovakiet. Siden fandt det spanske hold melodien, og efter en tæt semifinale mod Italien, var det et brændt straffespark fra Morata, der sendte Spanien ud og Italien i EM-finalen.Ved EM 2024 er Spanien ikke så store favoritter, som de tidligere har været, men det bliver spændende at se, hvor langt den stolte fodboldnation kan komme i turneringen.Blandt de spanske profiler finder man bl.a. Álvaro Morata (Atletica Madrid), Ferran Torres (Barcelona), Jesús Navas (Sevilla), Dani Olmo (RB Leipzig) og Rodri (Manchester City).

Kroatien

Ved EM i 2021 var Kroatien involveret i en af turneringens vildeste kampe, da de bragede sammen med Spanien i ottendedelsfinalen – som for øvrigt blev spillet i Parken i København. Den ordinære kamp endte 3-3, efter at Mario Pašalić havde udlignet i overtiden. I den forlængede spilletid var Spanien stærkest, og vandt samlet 5-3.Ved EM 2024 står Kroatien og Spanien atter overfor hinanden, og det bliver spændende at se, om kroaterne kan få revanche for nederlaget i ’21.Selvom Kroatien har en lille befolkning, så har landet opfostret mange dygtige fodboldspillere, hvilket man senest så ved VM i 2022, hvor kroaterne spillede sig i semifinalen. I kvalifikationen til dette års slutrunde, endte Kroatien på andenpladsen efter Tyrkiet.Blandt de kroatiske profiler finder man bl.a. Luka Modrić (Real Madrid), Domagoj Vida (AEK Athen), Ivan Perišić (Hajduk Split), Mario Pašalić (Atalanta) og Andrej Kramarić (Hoffenheim).

Albanien

Det er blot anden gang i historien at Albanien har kvalificeret sig til en EM-slutrunde,  men det gjorde de til gengæld med stil. Albanerne vandt nemlig kvalifikationsgruppe E, og sluttede foran Tjekkiet, Polen, Moldova og Færøerne.Albanien har dog ikke været heldige med lodtrækningen, og er havnet i en ganske svær gruppe med Italien, Spanien og Kroatien. Der skal således leveres noget ekstraordinært, hvis Albanien skal gå videre fra gruppen.Blandt Albaniens profiler er målmanden Etrit Berisha (Empoli), Keidi Bare (Espanyol), Rey Manaj (Sivasspor) og Sokol Cikalleshi (Konyaspor). 

Italien

De forsvarende europamestre var i kvalifikationsgruppe med England, og tabte begge opgør. På den måde fik englænderne revanche for nederlaget i EM-finalen i 2021, som tilmed blev spillet på englændernes hjemmebane i London.  Ved EM i 2021 gjorde italienerne rent bord i gruppespillet, hvor de vandt over Wales, Schweiz og Tyrkiet – uden at lukket et eneste mål ind. Mod Østrig måtte man ud i forlænget spilletid, inden sejren blev sikret, mens kvartfinalen bød på en 2-1-sejr over Belgien. Semifinalen mod Spanien blev afgjort fra 11-meter pletten, efter at holdene havde spillet 1-1 i ordinær samt forlænget tid. Italienerne har ryg for at have en god defensiv, hvilket de viste i 2021. Spørgsmålet er nu, om de kan følge op på succesen. Hos Bet365 står 5 hold foran italienerne, når der skal forudsiges en europamester i 2024. Blandt de italienske profiler finder man bl.a. Ciro Immobile, Gianluigi Donnarumma, Federico Chiesa og Jorginho.

Kampe

Lørdag 15. juni, kl 18.00: Spanien – Kroatien (Berlin)Lørdag 15. juni, kl 21.00: Italien – Albanien (Dortmund)Onsdag 19. juni, kl 15.00: Kroatien – Albanien (Hamborg)Torsdag 20. juni, kl 21.00: Spanien – Italien (Gelsenkirchen)Mandag 24. juni, kl 21.00: Albanien – Spanien (Düsseldorf)Mandag 24. juni, kl 21.00: Kroatien – Italien (Leipzig)

Gruppe C: Slovenien, Danmark, Serbien, England

I Danmark har vi naturligvis blikket fast rettet mod Gruppe C, hvor vi står overfor Slovenien, Serbien og England. England er naturligvis favoritter, men forhåbentlig kan Danmark finde tilbage til det flotte spil fra EM-2021 og byde de øvrige hold op til dans.

England

Her er England en klar favorit, og selvom de engelske fodboldfans i årevis har haft store forhåbninger og drømme, er det engelske landshold ikke er løbet afsted med en sejr siden VM i 1966. I 2018 måtte de slutte med en fjerdeplads, efter et nederlag til Belgien i semifinalen, og på hjemmebane i 2021 blev det til et finalenederlag mod Italien.Men det stjernespækkede engelske hold med spillere som Maguire, Shaw, Stones,  Walker, Alexander-Arnold, Gallagher, Bellingham, Foden, Grealish og Kane er med til at sætte niveauet og forventningerne er derfor tårnhøje.

Danmark

Danmark kom ikke med til EM i 2016, men i 2021 spillede vi en fremragende turnering. Og det kan vi forhåbentlig gøre igen. Skuffelsen fra VM-2022 skal vaskes bort, og når handler det om at levere på højeste niveau.I Gruppe C er det i virkeligheden kun England, som er en hård konkurrent. Vi skulle derfor have en god chance for at komme med videre. Oven i det har vi den fordel at mange danskere med garanti tager turen til Tyskland for at heppe på holdet.Med dygtige spillere på holdet som Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Thomas Delaney, Rasmus Højlund, Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær står vi ganske stærkt i år. Vi krydser fingre for at Danmark går videre, og vi skulle meget gerne slå Slovenien og Serbien.

Slovenien

Slovenien var i kvalifikationsgruppe med Danmark, og sluttede endda med samme antal point som de danske gruppevindere. Danmark var dog bedre indbyrdes, og derfor måtte slovenerne tage til takke med andenpladsen.For første gang siden EM 2000 at Slovenien er kvalificeret til en EM-slutrunde, og det bliver spændende at se, hvor langt det slovenske hold kan komme. Umiddelbart spås de ikke mange chancer, men de spillede trods alt lige op med Danmark i holdenes seneste møde i Ljubljana. Her blev det til 1-1.Slovenien har ikke mange kæmpe stjerner, men der er alligevel et par spillere, du bør lægge mærke til. Det gælder f.eks. Jan Oblak (Atletico Madrid), Josip Iličić (Maribor), Benjamin Šeško (RB Leipzig) og Petar Stojanović (Sampdoria). Herudover er Viborgs Žan Zaletel også udtaget til turneringen.   

Serbien

Serbien sluttede på andenpladsen i deres kvalifikationsgruppe – 4 point efter Ungarn på førstepladsen. Det er første gang siden EM 2000 at Serbien er kvalificeret til en EM-slutrunde, og det er naturligvis blevet fejret på behørigvis hjemme i Beograd. Serbernes Aleksandar Mitrović blev topscorer i kvalifikationsgruppe G, og ham skal danskerne nok holde et våget øje med, når de to hold mødes den 25. juni. Herudover tæller det serbiske landshold stjerner som Dušan Tadić (Fenerbahçe), Filip Kostić (Juventus), Saša Lukić (Fulham), Luka Jović (AC Milan) og Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

Kampe

Søndag 16. juni, kl 18.00: Slovenien – Danmark (Stuttgart)Søndag 16. juni, kl 21.00: Serbien – England (Gelsenkirchen)Torsdag 20. juni, kl 15.00: Slovenien – Serbien (München)Torsdag 20. juni, kl 18.00: Danmark – England (Frankfurt)Tirsdag 25. juni, kl 21.00: England – Slovenien (Köln)Tirsdag 25. juni, kl 21.00: Danmark – Serbien (München)

Gruppe D: Polen, Østrig, Holland, Frankrig

I gruppe D har vi Polen, Østrig, Holland og Frankrig.

Polen

Det polske landshold bliver måske ikke set som nogle af de store drenge i EM Fodbold, men de har klaret sig ganske udmærket i de seneste EM-slutrunder – ovenikøbet med en plads i kvartfinalen i 2016. Til gengæld var det på et hængende hår, at de overhovedet kom med til EM 2024.Polen sluttede skuffende på tredjepladsen i en kvalifikationsgruppe med Albanien, Tjekkiet, Moldova og Færøerne, men takket være præstationerne i Nations League, fik holdet mulighed for at komme til EM gennem playoff-kampene. Den afgørende kamp mod Wales blev afgjort i straffesparkskonkurrence efter 0-0 efter 120 minutter.Og i det hele taget har Polen haft svært ved at score mål. Holdets normale topangriber, Robert Lewandowski, scorerede blot tre mål i kvalifikationen, og der skal altså andre boller på suppen, hvis Polen skal gå videre fra en svært gruppe. .

Holland

Ved VM 2022 nåede Holland helt frem til kvartfinalen, hvor man tabte til de senere verdensmestre fra Argentina. I EM-sammenhæng skal vi dog helt tilbage til 2004 for at finde hollandsk succes. Her nåede Holland frem til semifinalen, hvor man tabte til de senere europamestre fra Portugal.I kvalifikationen til EM 2024 sluttede Holland på andenpladsen mens Frankrig tog sig af andenpladsen. Nu står de to lande atter overfor hinanden i EM-gruppe D. Holland vandt EM i 1988, men spås altså ikke mange chancer for at gentage den succes i år. De skal dog meget gerne gå videre fra det indledende gruppespil.Blandt de hollandske profiler finder man bl.a. Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq), Memphis Depay (Atletico Madrid),  Wout Weghorst (Hoffenheim), Frenkie de Jong (Barcelona), Denzel Dumfries (Inter) og Matthijs de Ligt (Bayern München).

Østrig

Østrig var med i EM første gang i 2008 hvor de kvalificerede sig. Efterfølgende har de været med i to slutrunder, hvor de dog ikke er gået videre end til gruppespillet. Det er ikke kun det østrigske landshold, der er begyndt at gøre sig bemærket, men også deres lokale hold er begyndt at træde frem i blandt andet Champions League og Europa League.Deres helt klare stjernespiller er David Alaba fra Real Madrid, og de seneste år har de fået mange nye gode spillere på holdet. Det er naturligvis også værd at holde øje med Christoph Baumgartner fra RB Leipzig. I forhold til odds ligger Frankrig og Holland bedre, men der skal ikke meget til før Østrig kan hamle op med dem.

Frankrig

Frankrig har vundet EM to gange (i 1984 og i 2000), og det kunne meget vel være Frankrig der står øverste på skamlen, når EM 2024 bliver afgjort. Det franske hold er i hvert fald blandt de absolutte favoritter – både til at tage første pladsen i Gruppe D og til at vinde hele turneringen.Frankrig tabte ikke en eneste kamp i kvalifikationen til EM 2024, og det er således et hold der kommer ind til turneringen med masser af selvtillid. Ved EM i 2021 tabte Frankrig overraskende til Schweiz i ottendedelsfinalen, så det er også et hold, der er opsat på revanche.Blandt de franske stjerner finder man bl.a. Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann  (Atletico Madrid), Olivier Giroud (AC Milan), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid) og Dayot Upamecano (Bayern München).

Kampe

Søndag 16. juni, kl 15.00: Polen – Holland (Hamborg)Mandag 17. juni, kl 21.00: Østrig – Frankrig (Düsseldorf)Fredag 21. juni, kl 18.00: Polen – Østrig (Berlin)Fredag 21. juni, kl 21.00: Holland – Frankrig (Leipzig)Tirsdag 25. juni, kl 18.00: Holland – Østrig (Berlin)Tirsdag 25. juni, kl 18.00: Frankrig – Polen (Dortmund)

Gruppe E: Belgien, Slovakiet, Rumænien, Ukraine

I Gruppe E har vi Belgien, Slovakiet, Rumænien og Ukraine.

Belgien

Den helt klare favorit i Gruppe E er uden tvivl Belgien – og vi kan nok heller ikke forvente andet, når de ligger i topppen af FIFA’s verdensrangliste. Med et yderst talentfuldt hold er det ikke underligt, at de står som nogle af favoritterne til at vinde EM 2024.De helt store profiler, der bør nævnes her er Roberto Martinez, Eden Hazard, Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Azel Witsel, Romelo Lukaku, Toby Alderweireld og Thibaut Courtois. Sammen skal de nok så skabt sig en god placering i denne EM-sæson.

Slovakiet

Som en del af Tjekkoslovakiet vandt Slovakiet EM i 1974, men siden har der været langt mellem succeserne, og det er bestemt ikke hverdagskost at slovakkerne overhovedet er kvalificeret til EM. Det er de dog denne gang, og det bliver spændende at se, hvor langt de kan kommen. Slovakiet to andenpladsen i deres kvalifikationsgruppe efter suveræne Portugal – og Portugal var også det eneste hold, som slovakkerne tabte til. I 2021 sluttede Slovakiet på tredjepladsen i deres gruppe, men det var ikke nok til videre avancement. Slovakkernes hold byder ikke på de mest kendte navne, men for de fleste danskere vil Denis Vavro være et velkendt navn. FCK-spilleren står indtil videre noteret for 19 kampe og 2 mål for Slovakiet.

Rumænien

Rumænien glippede kvalifikationen til EM i 2021, men nu er rumænerne atter at finde i det fine selskab – og det endda i en gruppe, hvor det rumænske landshold bestemt har en chance for at spille sig videre. Sidst Rumænien var med til en EM-slutrunde var i 2016, hvor det blot blev til en enkelt point og en sidsteplads i gruppen. Det skal gerne forbedres i 2024.Rumænien har spillet fremragende fodbold i kvalifikationsturneringen til EM 2024, hvor holdet sluttede på førstepladsen i deres gruppe (foran Schweiz og Israel). Rumænerne tabte ikke en eneste kamp, og lukkede blot 5 mål ind i 10 kampe.Blandt Rumæniens største stjerner finder man bl.a. George Pușcaș (Bari), Răzvan Marin (Empoli), Alexandru Cicâldău (Konyaspor) og Alexandru Cicâldău (Tottenham) 

Ukraine

Ukraine var havnet i en svær kvalifikationsgruppe med bl.a. England og Italien. Det lykkedes dog ukrainerne at slutte på en 3. plads med 14 point. Det var lige så mange point som italienerne, men med en dårligere målscorer.Ukraine sikrede sig adgang til EM-2024 gennem Nations League og sejre over Bosnien (2-1) og Island (2-1) i playoff-kampene. Ved EM i 2021 nåede Ukraine til kvartfinalen, hvor de tabte med 4-0 til England.Med spillere, der både klarer sig godt i det ukrainske landskab, og spillere, der gør sig til i europæiske topklubber, skulle der være en god chance for at de klarer sig godt i Gruppe C. Blandt holdets stjerner er bl.a. Andriy Yarmolenko (Dynamo Kyiv), Roman Yaremchuk (Valencia), Artem Dovbyk (Girona) og Viktor Tsyhankov (Girona).

Kampe

Mandag 17. juni, kl 15.00: Rumænien – Ukraine (München)Mandag 17. juni, kl 18.00: Belgien – Slovakiet (Frankfurt)Fredag 21. juni, kl 15.00: Slovakiet – Ukraine (Düsseldorf)Lørdag 21. juni, kl 21.00: Belgien – Rumænien (Köln)Onsdag 26. juni, kl 18.00: Slovakiet – Rumænien (Frankfurt)Onsdag 26. juni, kl 18.00: Ukraine – Belgien (Stuttgart)

Gruppe F: Tyrkiet, Portugal, Georgien, Tjekkiet

Gruppe F består af Tyrkiet, Portugal, EM-slutrundedebutanterne fra Georgien og Tjekkiet.

Tyrkiet

Som første hold i Gruppe F har vi Tyrkiet, der også deltog i EM i 2021 Her var det dog en kort affære, da de røg ud efter tre nederlag og blot et enkelt mål. Alligevel står Tyrkiet med et avancement til fire af de seks bedste 3’ere i denne slutrunde, og derfor skulle de gerne have en god chance for at komme med videre til 8-delsfinalerne.Blandt tyrkernes største stjerner er anfører Hakan Çalhanoğlu (Inter),  Zeki Çelik (Roma), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) og Kaan Ayhan (Galatasaray).

Portugal

Portugal er naturligvis favoritter til at tage førstepladsen i Gruppe F. Portugiserne snuppede EM-trofæet i 2016, men ved EM 2021 var det havnet i en vanskelig gruppe med Frankrig, Tyskland og Ungarn. Det resulterede i en tredjeplads i gruppen, men det var alligevel nok til videre kvalifikation som turneringens bedste 3’er). I ottendedelsfinalen tabte man imidlertid 1-0 til Belgien, og det er derfor et revanchelystent portugisisk mandskab, der tager til Tyskland.  Som det eneste hold gjorde Portugal rent bord i kvalifikationen til EM-2024 og vandt samtlige 10 kampe, scorede 36 mål og lukkede kun to ind. Med historien hører dog, at man mødte relativt svag modstand. Portugal var i gruppe med Slovakiet, Luxembourg, Island, Bosnien og Liechtenstein.Med et væld af stjernespillere – og selveste Cristiano Ronaldo – skal de nok klare sig godt i gruppespillet, selvom de er nødt til at vinde mindst to af gruppekampene for at være sikre på, at de går videre. Ronaldo er måske et godt sted oppe i 30’erne, men han kan helt sikkert sagtens fyre den af sammen med Joao Felix, Bruno Fernandes, Diogo Jota og Bernardo Silva.

Tjekkiet

Tjekkiet er det tredje hold i Gruppe D, og det er spændende at se hvordan det går dem denne gang. I 2021 nåede holdet til kvartfinalen, hvor de blev slået ud af Danmark. I ottendedelsfinalen vandt tjekkerne over Holland, og det er bestemt et hold, som man ikke skal undervurdere.I kvalifikationen til EM 2024 tabte tjekkerne blot en enkelt kamp (ude mod Albanien), og sluttede på en delt førsteplads (sammen med netop Albanien). Blandt tjekkernes profiler finder man bl.a. Patrik Schick (Leverkusen), Tomáš Souček (West Ham) og Antonín Barák (Fiorentina).

Georgien

Georgien er med til et EM for første gang nogensinde, og og er tilmed havnet i en gruppe hvor de ikke er uden chancer. Georgierne sluttede helt nede på fjerdepladsen i deres kvalifikationsgruppe (efter Spanien, Skotland og Norge), men gennem en flot Nations League-kampagne og overraskende sejr over Grækenland i playoff-finalen, er det østeuropæiske land altså klar til den første store turnering.Det er ikke fordi Georgien har mange store stjerner på holdet, men det er bl.a. værd at lægge mærke til forsvarsspilleren Guram Kashia, der også er holdets anfører, angriberen Khvicha Kvaratskhelia, der spiller i Napoli, og midtbanespilleren Giorgi Chakvetadze, der til dagligt spiller i Watford.

Kampe

Tirsdag 18. juni, kl 18.00: Tyrkiet – Georgien (Dortmund)Tirsdag 18. juni, kl 21.00: Portugal – Tjekkiet (Leipzig)Lørdag 22. juni, kl 15.00: Georgien – Tjekkiet (Hamborg)Lørdag 22. juni, kl 18.00: Tyrkiet – Portugal (Dortmund)Onsdag 26. juni, kl 21.00: Georgien – Portugal (Gelsenkirchen)Onsdag 26. juni, kl 21.00: Tjekkiet – Tyrkiet (Hamborg)

Hvordan kvalificerer holdene til EM-slutrunden 2024?

Der er som nævnt 24 nationer med, når EM-slutrunden løber af stablen denne sommer. Som værtsnation er Tyskland automatisk kvalificeret til turneringen, men de øvrige hold har været igennem en kvalifikationsrunde for at kunne komme med videre til slutrunden.

Klassisk kvalifikationsrunde til EM 2024

I første omgang er der 20 hold, der kvalificerer sig til europamesterskaberne i fodbold gennem den klassiske kvalifikationsgrupperunde. Her var holdene inddelt i grupper fra A til J, og resultatet blev:10 gruppevindere:
 • Spanien
 • Frankrig
 • England
 • Tyrkiet
 • Albanien
 • Belgien
 • Ungarn
 • Danmark
 • Rumænien
 • Portugal
10 gruppetoere:
 • Skotland
 • Holland
 • Italien
 • Kroatien
 • Tjekkiet
 • Østrig
 • Serbien
 • Slovenien
 • Schweiz
 • Slovakiet

EM-kvalifikation gennem Nations League

De hold, som ikke kom med gennem den klassiske kvalifikation, fik en ekstra chance for at komme med i EM-slutrunden gennem Nations League. Her fandt man de resterende tre hold ud fra deres præstationer i Nations League.Her er det Polen, Ukraine og Georgien der har sikret sig en plads i EM-slutrunden.Det var en stor overraskelse at Georgien sikrede deltagelse i en EM-slutrunde for første gang i landets historie, da de besejrede Grækenland i playoff med efter straffesparkskonkurrence. Der var ligeledes spænding i opgøret mellem Island og Ukraine, hvor ukrainernes sejrsmål til 2-1 blev scoret få minutter før slutfløjt. Hvem vinder EM?Det er altid spændende at følge med i EM Fodbold og se, hvem der løber af med trofæet. Det bliver kun endnu mere spændende, hvis du vælger at oddse. Derfor er det jo altid en god idé at sætte sig ind i, hvilke hold der står stærkest og spås til at vinde. Du kan læse mere om EM Fodbold odds her.

Favoritter i EM Fodbold 2024

I år har vi jo et klart favoritfelt med store lande som England, Frankrig, Belgien, Tyskland, Portugal og Spanien. Også Italien og Holland ligger i den gode ende. Sidstnævnte kommer sig måske som en overraskelse, eftersom de ikke har haft meget at prale af før i tiden, men denne gang vurderes de til at nå ganske langt.England og Frankrig er bookmakernes favoritter til at løbe afsted med EM-trofæet i 2024. Det til trods for, at England faktisk aldrig har vundet i EM – alligevel spås de til at have meget gode chancer. Også Tyskland ligger som en klar favorit, hvilket muligvis også skyldes tyskernes hjemmebanefordel. Hos bet365 kan du tjekke deres odds for vinderkampene, såvel som de enkelte gruppekampe. 

Outsidere i EM

Tager vi et blik på EM slutrundens outsidere i år, har vi en god blandet flok. Her ligger Kroatien og Danmark ganske godt på odds-fronten i forhold til at vinde turneringen, efterfulgt af Tyrkiet og Schweiz.Helt i bunden har vi Albanien, Geogien og Slovakiet, der altså ikke spås gode chancer for at vinde. De skal altså virkelig overraske, hvis de skal nå videre til ottenedelsfinalen.

Danmarks chancer i EM 

Kan Danmark gentage successen fra 1992 og vinde EM i 2024? Vi er heldige med dette års udgave af EM i vores naboland mod syd, og der er ganske givet mange danske fans, som tager turen til Tyskland, for at støtte holdet. Danmark ser også ud til at få en ganske fin trup, som gerne vil tage revanche for den skuffende VM-slutrinde i 2022. I kvalifikationen til EM 2024 har Danmark spillet flere gode kampe, men der har også være bump på vejen – ikke mindst i form af det pinlige 3-2 nederlag ude mod Kasakhstan.Fiaskoen lurede også i udekampen mod Finland, men her sørgede Pierre-Emile Højbjerg for en dansk 1-0-sejr, da han sende bolden i nettet få minutter før tid. Vi fik heller ikke den bedste afslutning på turneringen. I den sidste gruppekamp tabte Danmark nemlig 2-0 på udebane til Nordirland. Resultatet havde dog ingen betydning, da Danmark på forhånd havde sikre førstepladsen.Rasmus Højlund blev Danmarks topscorer i kvalifikationsturneringen med 7 mål, og Manchester United-angriberen skal også gerne levere godt med mål denne sommer, hvis Danmark skal komme lige så langt som ved EM i 2021. Om det bliver en 1992 om igen er aldrig til at sige – måske det forbliver i håb og drømme endnu, men ikke desto mindre skal det nok blive en spændende og intens fodboldturnering for danskerne.

Topscorer til EM 2024

Der er mange dygtige spillere med på de forskellige hold til EM Fodbold 2024, så det bliver spændende at se, hvem der virkelig får fyret den af og ender som topscorer. Det er endnu ikke helt fastlagt, hvem de forskellige EM trupper bliver i denne omgang, men hopper du over på bet365, kan du faktisk se hvem de spår til at blive topscorer i denne udgave af EM. Her er det Kylian Mbappe (Frankrig), Harry Kane (England) og Cristiano Ronaldo (Portugal) der er i spil.

EM-fodbolds historie

Europamesterskabet i fodbold er det største herrelandsholdsmesterskab i UEFA. Mesterskabet så dagens lys i 1960 og har været afholdt hvert 4. år siden.Helt frem til 1976 var der kun fire hold i slutrunden. I 1980 blev det justeret op til otte hold, og fra 1996 har der været 16 hold. Forrige gang i 2016 opjusterede de antallet af hold til 24, som også er det, vi har i dag.Tyskland og Spanien er de to lande, der har vundet guld flest gange med tre guldmedaljer hver. Spanien er sågar det eneste land, der har vundet to gange i streg – nemlig i 2008 og 2012. I 2012 hev Spanien ovenikøbet en sejr hjem med hele 4-0 over Italien, som den største finalesejr i historien.Det danske landshold er altid set som lidt af nogle outsidere, og det er svært at hamle op med de store favoritter som Tyskland, Spanien, Portugal og England. Dog har vi formået at hive en guldmedalje med hjem i det herrens år 1992, som vi endnu praler af den dag i dag. I 1984 fik vi en bronzemedalje hjem efter semifinalen i Frankrig.Europamesterskabet i fodbold har siden 1960 været en stor begivenhed for de fodboldglade folk rundt omkring i Europa. Det er en særlig begivenhed, der bringer folk sammen og får os til at huske, hvor vi kommer fra. Selvom landene konkurrerer mod hinanden, og vi nok alle drømmer om, at lige netop vores land vinder, er der ingen tvivl om at EM i fodbold også er med til at bringe os alle tættere sammen.

Hvor kan jeg se EM fodbold?

Med 24 hold i seks puljer til EM fodbold skal der spilles masser af kampe – hele 51 EM-kampe – og dem skal vi selvfølgelig følge med i. Vil du gerne se EM fodbold på de danske TV-kanaler, så kan du se dem på DR1, DR2, TV3, Tv3+, TV3 Sport og TV3 Max. Alle Danmarks kampe bortset fra kampen mod Belgien sendes direkte på DR1. Danmark – Belgien sendes derimod på TV3. DR viser samlet 22 kampe, og de resterende 29 kan ses på TV3-kanalerne.Selvom de fleste af os nok har mulighed for at se kampene i fjernsynet, så kan det jo ske, at du ikke har mulighed for at sidde hjemme i sofaen foran fjerneren. Så har du heldigvis mulighed for at live streame alle dine favoritkampe direkte hos bookmakerne. [link til live stream artikel]. Med live streaming kan du også følge med i flere kampe på samme tid – så slipper du altså for at gå glip af noget, når der er kampe, der overlapper.Vi ser frem til et brag af en sommer med EM i Fodbold, og her hos Spilfiduser.dk sørger vi for at holde dig opdateret på både EM, French Open og meget mere. Her får du nemlig masser af gode spiltips og spilfiduser, så du er klar til at spille på de mange spændende sportsturneringer i år.Læs alt om EM fodbold 2024 her.
Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.
Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk