News Nyheder:
England vs Danmark - Gratis væddemål med Bet365 - KLIK HER England vs Danmark - Gratis væddemål hos Bet365

Champions League i TV

Champions League er utrolig populært. Det er her, hvor man samles med sine kammerater og ser fodbold fra den øverste hylde. Champions League er bare noget særligt. Det er den turnering, som alle fodboldspillere drømmer om at vinde, og derfor er der også et stort marked inden for Champions League, hvor TV-udbyderne kæmper om at få rettighederne til at vise turneringen. 

På denne side giver vi dig det fulde overblik, hvis du ønsker at se Champions League i TV. Hvilke kanaler skal du eksempelvis have for at kunne se Champions League, og hvilke muligheder har du for at se Champions League på forskellige platforme?

Sådan kan du se Champions League

Hvis du vil være sikker på at kunne se Champions League i TV, skal du have fat i nogle bestemte kanaler. Lige nu er det NENT Group, der ejer rettighederne til at kunne vise Champions League. Det er NENT Group, der ejer Viasat-kanalerne. Derfor skal du ud og have fat i TV3+, TV3 Max og TV3 Sport for at kunne se Champions League i TV. 

For at kunne få adgang til TV-kanalerne og dermed kunne se Champions League i dit TV, skal du have dig en TV-pakke. Der er en række udbydere på markedet. Blandt andet kan du med en TV-pakke fra YouSee, Stofa eller Waoo få adgang til at kunne se TV3+, TV3 Max og TV3 Sport, som viser Champions League. 

Du kan ligeledes streame alle kampene fra Champions League, hvis du et abonnement til Viaplay Sport. Viaplay Sport kan erhverves for 449 kr. pr. måned (2023). 

Champions League TV-Guide

TV-penge i Champions League

Ligesom I Superligaen og i de andre store europæiske ligaer er der en række TV-penge, som skal fordeles i Champions League. Faktisk spiller TV-pengene i Champions League en stor rolle i den præmiesum, som klubberne får for at deltage i Champions League. 

Man taler tit om, at der er flere hundrede millioner på spil, hvis man kvalificerer sig til gruppespillet i Champions League. Blandt andet tjente FC Midtjylland over 100 millioner kroner alene på at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League i 2020. 

Samtidig er det værd at notere sig, at sidste års vindere af Champions League, Bayern München, endte med at tjene hele lige over 600 millioner kroner på at vinde den prestigefyldte turnering. En del af de penge blev blandt andet fordelt ud fra TV-penge undervejs i turneringen. 

TV-pengenes fordeling i Champions League

Når TV-pengene skal fordeles mellem klubberne, er der en række ting, som spiller ind i fordelingen af de mange millioner kroner. Der er nemlig forskellige ting, som man tager højde for, før man kan fordele TV-pengene ud til klubberne. 

I dette afsnit forsøger vi at give dig et overblik over, hvordan TV-pengene bliver fordelt samt, hvordan de endelige beløb bliver udregnet. Der er nemlig fem faktorer, der spiller ind, når man skal fordele TV-pengene.

Man regner således ud fra disse fem faktorer:

  1. Det endelig millionbeløb fra den samlede pulje.
  2. Sammensætningen af klubberne, der konkurrerer i sæsonens udgave af Champions League. I dette tilfælde 2023/2024.
  3. Antallet af klubber fra et givent forbund. Det vil altså sige, at det kan afhænge af, hvor mange klubber fra samme land, der kommer med i turneringen.
  4. Klubbernes placering i de forskellige ligaer fra sæsonen før. 
  5. Klubbernes præstationer i den pågældende Champions League-sæson. I dette tilfælde 2023/2024.

Sådan fordeles alle pengene i Champions League

Der kan være store gevinster at hente, hvis man gør det godt i Champions League. Ud over TV-pengene er der nemlig store bonusser alt efter klubbernes præstationer i Champions League. 

I 2020 tjente FC Midtjylland alene i TV-penge 54 millioner kroner for at deltage i Champions Leagues gruppespil. Men der er flere store bonusser at hente, hvis man kigger på andet end de mange TV-penge. I Champions League er der nemlig en såkaldt ”præstations-bonus,” hvor holdene i gruppespillet bliver belønnet for deres præstationer. 

En sejr i gruppespillet i Champions League indbringer en klub 20,1 millioner kroner. Et uafgjort resultat i gruppespillet i Champions League giver en klub 6,7 millioner kroner. Til gengæld er der ingen præstationsbonus at hente for en klub, hvis man skulle tabe en kamp i Champions Leagues gruppespil. Så der er mange penge at hente, hvis man kommer med i Champions League-gruppespillet. 

Penge i knockoutfasen i Champions League

Går en klub videre fra Champions League vil der være endnu flere penge at tjene. Foruden de penge man har tjent i gruppespillet, vil en klub tjene 70 millioner kroner ekstra som en bonus for at kvalificere sig til knockoutfasen i Champions League og dermed ende blandt de sidste 16 hold i turneringen. 

Indtjeningen bliver dog endnu større, hvis man går videre til kvartfinalerne i Champions League. Man får nemlig 78 millioner kroner yderligere oveni ens i forvejen tjente beløb, hvis man kvalificerer sig til kvartfinalerne. 

Når et hold hele vejen til semifinalerne i Champions League, så vil det indbringe yderligere 90 millioner kroner til klubkassen. Endnu bedre ser det ud, hvis man går hele vejen til finalen i Champions League, hvor en klub bliver belønnet med 111 millioner kroner for at komme i finalen. 

Sidst men ikke mindst får klubben, der vinder Champions League, hele 141 millioner kroner alene for at vinde turneringen. Læg dertil alle de indtjente penge undervejs i turneringen oveni det beløb. Det er altså voldsomt store pengebeløb, som klubberne der deltager i Champions League, kæmper om.

Livestream Champions League hos Bet365

Hvis du er så uheldig, at du står i en situation, hvor du hverken har en TV-pakke med kanalerne, der viser Champions League, eller har et abonnement til Viaplay Sport. Så skal du ikke fortvivle. Du har nemlig mulighed for at se Champions League hos bookmakeren Bet365. 

Det kræver dog, at du indbetaler et beløb til din Bet365-konto. Der skal nemlig stå penge på din bettingkonto, før du kan få glæde af verdensklasse fodbold fra Champions League. Hos Bet365 får du desuden også adgang til at kunne se en masse andet sport, mens det er live.

Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.
Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk