News Nyheder:
100% velkomstbonus op til 1000 DKK - KLIK HER 100% velkomstbonus op til 1000 DKK - KLIK HER

Grupperne i EM Fodbold 2020/2021

Er du klar til et brag af en fodboldfest, når EM 2021 løber af stablen fra den 11. juni til 11. juli 2021? Her spiller 24 hold i seks forskellige grupper. Kampene spilles i 12 forskellige værtsbyer rundt omkring i Europa – blandt andet skal Parken i København også lægge baner til. De to bedste hold fra hver gruppe går videre, og så har fire ud af de bedste tredjepladser også mulighed for at gå videre.

Selvom corona måske har sat en stopper for de store festligheder, tør vi godt garantere, at det bliver en stor begivenhed denne sommer, hvor turneringen fejrer 60 års jubilæum. Her har vi nemlig hele 12 værtsnationer, hvor kampene finder sted, herunder også Danmark.

I denne artikel har vi set nærmere på de seks forskellige grupper og deres favoritter og outsidere, så du kan blive helt klar til en spændende sommer i foldboldens tegn.

Seks grupper i EM Fodbold

Hvem møder hvem i denne sæson af EM Fodbold? Du kan se de enkelte grupper og puljer til EM Fodbold herunder, og så kan du læse meget mere om de forskellige grupper, samt favoritterne og outsiderne i EM 2021. Hver gruppe har fået tildelt to byer, hvor kampene spilles. Se dem her: 

Gruppe A: Italien, Schweiz, Tyrkiet, Wales (Spilles i Rom og Baku)

Gruppe B: Belgien, Danmark, Rusland, Finland (Spilles i København og St. Petersborg)

Gruppe C: Holland, Ukraine, Østrig, Nordmakedonien (Spilles i Amsterdam og Bukarest)

Gruppe D: England, Kroatien, Tjekkiet, Skotland (Spilles i London og Glasgow)

Gruppe E: Spanien, Polen, Sverige, Slovakiet (Spilles i Sevilla og St. Petersborg)

Gruppe F: Tyskland, Frankrig, Portugal, Ungarn (Spilles i Budapest og München)

De 24 hold i denne sæson af EM Fodbold er delt op i seks grupper med fire hold i hver gruppe. Vi har kastet et blik på de forskellige grupper og deres hold. Hvem står til at være favoritter, hvem går videre, og hvem ryger ud? Herunder kan du læse meget mere om de seks forskellige grupper, som er opdelt i A til F.

Gruppe A: Italien, Schweiz, Tyrkiet og Wales

I gruppe A har vi Italien, Schweiz, Tyrkiet og Wales, hvor italienerne er en klar favorit. 

Italien

Selvom de kun kan prale af én guldmedalje i EM fra 1968, har de alligevel intet mindre end fire fodboldguldmedaljer i verdensmesterskabet, hvilket måske godt kan veje op for den enkelte guldmedalje i EM.

Vi må se om de får heldet med sig denne gang, og der er ingen tvivl om, at det er et dygtigt hold, vi har med at gøre. Italienerne kan deres kram med dygtige og rutinerede spillere som Bonucci, Florenzi, Insigne og Chiellini, men også deres nye talenter har meget at byde på. Vi er i hvertfald spændte på, hvad Zaniolo, Donnarumma, Barella, Chiesa og Bastoni kan diske op med i fremtiden. Italienerne har ligeledes den fordel, at de som værtsnation spiller alle tre gruppekampe på hjemmebane.

Schweiz

Kaster vi et blik på det andet hold her i Gruppe A, har vi Schweiz. Godt nok har de aldrig vundet EM i fodbold, men de har været med ved hele fire af de seks seneste EM-slutrunder, så de kan helt sikkert noget. Det schweiziske hold har en række meget dygtige defensive spillere som Embolo, Mehmedi og Shaqiri, der skulle give dem en chance for at gå videre. Deres landsholdstræner Vladimir Petkovic har været med siden 2014, og han har god erfaring fra EM-slutrunden i 2016. Han ved derfor helt sikkert, hvad der skal til, for at få sine kære schweiziske drenge videre, så vi må håbe de kan holde skansen.

Tyrkiet

Som tredje hold i Gruppe A har vi Tyrkiet, der også deltog i EM i 2016. Her var det dog en kort affære, da de røg ud efter to nederlag og blot enkelt sejr. Alligevel står Tyrkiet med et avancement til fire af de seks bedste 3’ere i denne slutrunde, og derfor skulle de gerne have en god chance for at komme med videre til 8-delsfinalerne.

Wales

Wales er med igen efter lidt af en overraskelse i EM-slutrunden i 2016, hvor de kom med i semifinalen med Chris Coleman som landsholdstræner. Denne gang er styringen overgået til ingen mindre end Ryan Giggs. Flere af de walisiske spillere er hoppet over i Premier League, men de har stadig to stjerner, Gareth Bale og Aaron Ramsey. Derfor må vi bestemt ikke undervurdere walisernes kunnen på fodboldbanen.

Kampe

Fredag 11. juni, kl 21.00: Tyrkiet – Italien (Rom, Italien)

Lørdag 12. juni, kl 15.00: Wales – Schweiz (Baku, Aserbadsjan)

Onsdag 16. juni, kl 18.00: Tyrkiet – Wales (Baku, Aserbadsjan)

Onsdag 16. juni, kl 21.00: Italien – Schweiz (Rom, Italien)

Søndag 20. juni, kl 18.00: Italien – Wales (Rom, Italien

Søndag 20. juni kl 18.00: Schweiz – Tyrkiet (Baku, Aserbadsjan)

Gruppe B: Belgien, Danmark, Rusland og Finland

I Gruppe B har vi vores kære danske drenge, der skal op imod Belgien, Rusland og Finland. 

Danmark

Danmark deltog ikke i 2016, men nu er vi klar igen – og vi ser kun Belgien som en hård konkurrent. Vi skulle derfor have en god chance for at komme med videre. Oven i det har vi den fordel at tre af kampene afvikles på hjemmebane i Parken. Med dygtige spillere på holdet som Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Thomas Delaney, Robert Skov, Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær står vi ganske stærkt i år. Vi krydser fingre for at Danmark går videre, og vi skulle meget gerne slå Finland og Rusland.

Belgien

Den helt klare favorit i Gruppe B er uden tvivl Belgien – og vi kan nok heller ikke forvente andet, når de er det førende land på FIFA’s verdensrangliste. Med et yderst talentfuldt hold er det ikke underligt, at de står som nogle af favoritterne til at vinde EM 2021. De helt store profiler, der bør nævnes her er Roberto Martinez, Eden Hazard, Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Azel Witsel, Romelo Lukaku, Toby Alderweireld og Thibaut Courtois. Sammen skal de nok så skabt sig en god placering i denne EM-sæson.

Rusland

Rusland ses som en af Danmarks store konkurrenter efter deres fine præstation i VM 2018, men også som vært ved to af kampene. I kvalifikationsrunden klarede de sig også ganske godt, og de fik prøvet deres kræfter af mod Belgien, om end de blev nummer 2 her. De har spillet mod Belgien i kvalifikationen, hvor Belgien blev nr 1 og Rusland 2. Til trods for den fine slutrunde i 2018, kan deres store profiler ikke leve op til forventningerne eller niveauet denne omgang. Vi må se hvor stærkt de står med spillere som Golovin, Ferandes, Cheryshev og Dzyuba.

Finland

Finland bliver set som lidt af nogle outsidere i denne gruppe. Det er første gang de har kvalificeret sig til EM i fodbold, og det er selvfølgelig også derfor de ikke står så stærkt. Men måske kan de overraske – de har nemlig kvalificeret sig foran Bosnien og Grækenland, og de klarede det ganske godt med Teemu Pukki på holdet, der sørgede for at sætte godt gang i festen.

Kampe

Lørdag 12. juni, kl 18.00: Danmark – Finland (København, Danmark)

Lørdag 12. juni, kl 21.00: Belgien – Rusland (St. Petersborg, Rusland)

Onsdag 16. juni, kl 15.00: Finland – Rusland (St. Petersborg, Rusland)

Torsdag 17. juni, kl 18.00: Danmark – Belgien (København, Danmark)

Mandag 21. juni, kl 21.00: Rusland – Danmark (København, Danmark)

Mandag 21. juni, kl 21.00: Finland – Belgien (St. Petersborg, Rusland)

Gruppe C: Holland, Ukraine, Østrig og Nordmakedonien

Vi skal ikke langt fra Belgien for at finde endnu en favorit i dette års EM. Her har nabolandet Holland nemlig også en del at byde på, når det gælder stjernespillere, og derfor er de selvfølgelig favoritter i Gruppe C, hvor de er oppe imod Ukraine, Østrig og Nordmakedonien.

Holland

Til trods for et talentfuldt hold, klarede Holland sig dog ikke så godt i 2016, hvor de ikke kom med i EM-kvalifikationen. Denne gang måtte de også nøjes med en andenplads i kvalifikationen efter hård konkurrence fra Tyskland. Ikke desto mindre er de havnet i en forholdsvis overskuelig pulje, hvor de nok skal få sat skub i tingene og måske være heldige at hive flere sejre hjem.

Deres træner, Frank de Boer har siddet på posten i et år, så det er spændende at se, hvad han og hans stjernehold med spillere som Matthijs de Ligt Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Steven Bergwijn og Memphis Depay, kan diske op med, når de spiller alle deres gruppekampe på hjemmebane i Amsterdam.

Ukraine

Ukraine klarede sig fortrinligt i kvalifikationsgruppen, hvor de kom igennem ubesejrede og sluttede som 1’ere over selveste Portugal. De klarede sig ikke særligt godt i de seneste to EM-slutrunder, men deres berømte og legendariske angriber Andriy Shevchenko har overtaget posten som landstræner, og han har sørget for, at der er bestemt ikke er blevet hvilet på laurbærrene siden da.

Med spillere, der både klarer sig godt i det ukrainske landskab, og spillere, der gør sig til i europæiske topklubber, skulle der være en god chance for at de klarer sig godt i Gruppe C.

Østrig

Østrig var med i EM første gang i 2008 hvor de kvalificerede sig. Efterfølgende har de været med i to slutrunder, hvor de dog ikke er gået videre end til gruppespillet. Det er ikke kun det østrigske landshold, der er begyndt at gøre sig bemærket, men også deres lokale hold er begyndt at træde frem i blandt andet Champions League og Europa League. Deres helt klare stjernespiller er David Alaba fra Bayern München, og siden 2016 har de fået mange nye gode spillere på holdet. I forhold til odds ligger Ukraine en smule bedre, men der skal ikke meget til før Østrig kan hamle op med dem.

Nordmakedonien

For første gang nogensinde har Nordmakedonien kvalificeret sig til slutrunden som et selvstændigt land. Og det har forståeligt nok bragt stor glæde og stolthed hos det nordmakedoniske folk da deres legendariske spiller Goran Pandev fik dem med til EM. Selvom de er noget af nogle outsidere i denne turnering og heller ikke har de helt store profiler, så kan der sagtens ske ting og sager med spillere som Elmas, Alioski, Bardi og Pandev.

Kampe

Søndag 13. juni, kl 18.00: Østrig – Nordmakedonien (Bukarest, Rumænien)

Søndag 13. juni, kl 21.00: Holland – Ukraine (Amsterdam, Holland)

Torsdag 17. juni, kl 15.00: Ukraine – Nordmakedonien (Bukarest, Rumænien)

Torsdag 17. juni, kl 21.00: Holland – Østrig (Amsterdam, Holland)

Mandag 21. juni, kl 18.00: Nordmakedonien – Holland (Amsterdam, Holland)

Mandag 21. juni, kl 18.00: Ukraine – Østrig (Bukarest, Rumænien)

Gruppe D: England, Kroatien, Tjekkiet og Skotland

I gruppe D har vi England, Kroatien, Tjekkiet og Skotland.

England

Her er England en klar favorit, og selvom de engelske fodboldfans i årevis har haft store forhåbninger og drømme, er det engelske landshold ikke er løbet afsted med en sejr siden VM i 1966. I 2018 måtte de slutte med en fjerdeplads, efter et nederlag til Belgien i semifinalen. Men det stjernespækkede engelske hold med spillere som Harry Kane, Raheem Sterling, Jordan Henderson og Jadon Sancho er med til at sætte niveauet og forventningerne er derfor tårnhøje.

England er også værtsnation og spiller derfor deres tre kampe på hjemmebane på Wembley Stadion i London. Er de heldige at ryge i finalen, bliver det også på Wembley.

Kroatien

Kroatien var en overraskelse i VM-finalen i 2018. De tabte til Frankrig 4-2, men det var ikke desto mindre en fabelagtig præstation. Desværre er det ikke gået helt så godt siden, og mange af de spillere, der var med til at få dem så langt i 2018, er efterhånden godt oppe i årene, så der er kommet mange nye spillere til. Det er derfor meget spændende at se, hvor godt de vil klare sig denne gang – men selvtiliden fejler heldigvis ikke noget. Det var nemlig Kroation, der sparkede England ud i 2018.

Tjekkiet

Tjekkiet er det tredje hold i Gruppe D, og det er spændende at se hvordan det går dem denne gang. I 2016 røg de ud i gruppespillet med to nederlag og en uafgjort, så den sæson havde de desværre ikke meget at prale af. Om ikke andet havde de en lille sejr over England i kvalifikationsrunden, så måske har de stadig håbet og selvtilliden med sig om, at de kan gå videre fra grupperunden.

Skotland

Skotland er måske outsidere og seedet som 4’er i denne gruppe, men de kvalificerede sig gennem UEFA Nations League efter en sejr over Serbien. Med denne kvalificering bliver der fyret godt op for spændingen i Gruppe D, når Skotland møder England på den grønne bane. Der er ingen tvivl om, at det bliver et brag af en kamp. De har nogle dygtige spillere på holdet, der foruden Andy Robertson består af Ryan Fraser, John McGinn, Kieran Tierney, Scott McTominay og Liam Cooper. Ikke nok med det kan skotterne glæde sig over, at to af gruppekampene bliver på hjemmebane.

Kampe

Søndag 13. juni, kl 15.00: England – Kroatien (London, England)

Mandag 14. juni, kl 15.00: Skotland – Tjekkiet (Glasgow, Skotland)

Fredag 18. juni, kl 18.00: Kroatien – Tjekkiet (Glasgow, Skotland)

Fredag 18. juni, kl 21.00: England – Skotland (London, England)

Tirsdag 22. juni, kl 21.00: Tjekkiet – England (London, England)

Tirsdag 22. juni, kl 21.00: Kroatien – Skotland (Glasgow, England)

Gruppe E: Spanien, Polen, Sverige og Slovakiet

I Gruppe E har vi Spanien, Polen, Sverige og Slovakiet.

Spanien

Der er ingen tvivl om at det spanske landshold er lidt af en storfavorit, til trods for nogle kaotiske år med skiftende trænere. Efter deres træner blev fyret i 2018, trådte Fernando Hierro til midlertidigt – men han røg også hurtigt ud igen, og derpå overtog Luis Enrique pladsen som den spanske landsholdstræner. Han måtte dog også trække sig tilbage, dog kun midlertidigt, og så overtog Roberto Moreno tjansen. I dag er Luis Enrique tilbage, og med en god udskiftning af spillere, er de vendt fornuftigt tilbage. Spanierne spiller fodbold på et højt niveau, og vi er ikke i tvivl om, at de vil nå langt i denne jubilæumsturnering af EM Fodbold.

Polen

Det polske landshold bliver måske ikke set som nogle af de store drenge i EM Fodbold, men de har klaret sig ganske udmærket i de seneste tre EM-slutrunder – ovenikøbet med en plads i kvartfinalen i 2016. De har også klaret sig strålende i kvalifikationsrunden, med intet mindre end Robert Lewandowski som deres angriber. Med ham på holdet kan de måske give kamp til stregen og nå langt her i slutrunden.

Sverige

Når vi snakker fodbold i Skandinavien, kan vi selvfølgelig ikke komme uden om det svenske landshold. Sverige kom foran Norge og fik dermed sikret sig en plads til denne sæsons EM-slutrunde. Med et godt hold med dygtige spillere som Augustinsson, Claesson, Lindelöf og Forsberg, er vi sikre på at de nok skal komme med en god præstation. Også selvom de måske ikke kan måle sig helt med vores danske drenge.

Slovakiet

Det er måske lidt forundrende, at Slovakiet er kommet med i slutrunden, efter en lidt middelmådig præstation i kvalifikationsrunden i UEFA Nations League, hvor de havnede bag Wales og Kroatien. Men vi må håbe deres spillere som Hamsik, Skriniar, Vavro og Lobotka kan sætte vind i sejlene og yde en bedre præstation her i slutrunden.

Kampe

Mandag 14. juni, kl 18.00: Polen – Slovakiet (St. Petersborg, Rusland)

Mandag 14. juni, kl 21.00: Spanien – Sverige (Sevilla, Spanien)

Fredag 18. juni, kl 15.00: Sverige – Slovakiet (St. Petersborg, Rusland)

Lørdag 19. juni, kl 21.00: Spanien – Polen (Sevilla, Spanien)

Onsdag 23. juni, kl 18.00: Slovakiet – Spanien (Sevilla, Spanien)

Onsdag 23. juni, kl 18.00: Sverige – Polen (St. Petersborg, Rusland)

Gruppe F: Tyskland, Frankrig, Portugal og Ungarn

Gruppe F er altså noget af en pulje. Her har vi intet mindre end Tyskland, Frankrig, Portugal og Ungarn.

Tyskland

Her har Tyskland, som ellers er seedet som 1’ere, altså noget af en opgave, hvis de skal klare kampen mod Frankrig og Portugal (for ikke at tale om hvilken udfordring, det bliver for Ungarn). Tyskland er tidligere set som et af de bedste landshold på verdensplan med mange sejre i rygsækken, men med en stor udskiftning blandt spillerne og dermed lidt af et generationsskifte, er der måske kommet andre boller på suppen. Der skulle være plads til nye stjerner, og om det er helt godt eller skidt, er endnu svært at sige.

Til trods for et stort nederlag mod Spanien med intet mindre end 6-0 i UEFA Nations League, har Tyskland klaret det godt i kvalifikationen, og de står bestemt også godt, når de skal spille deres gruppekampe på hjemmebane.

Frankrig

Vi kan undre os lidt over, hvorfor Frankrig mon er seedet som 2’er, når det er de regerende verdensmestre og nummer to til EM i 2016, vi har med at gøre her. Med et væld af stjernespillere på det franske hold, og deres særlige spillestil, vil der uden tvivl blive fyret op for spændingen i denne gruppe, når de skal op imod Tyskland og Portugal.

Portugal

Det er dog ikke bare Frankrig seedet som 2’ere, vi er forundrede over i denne gruppe. Her er Portugal nemlig også seedet som 3’ere, og det er jo bemærkelsesværdigt, når de snuppede EM-trofæet i 2016. Her vandt de nemlig også over ingen mindre end Frankrig. Men selv med Portugal som 3’ere ligger holdene virkelig tæt i denne gruppe, og Portugal skal nu nok få sat gang i festen.

Med et væld af stjernespillere – og selveste Cristiano Ronaldo – skal de nok klare sig godt i gruppespillet, selvom de er nødt til at vinde mindst to af gruppekampene for at være sikre på, at de går videre. Ronaldo er måske et godt sted oppe i 30’erne, men han kan helt sikkert sagtens fyre den af sammen med Joao Felix, Bruno Fernandes, Diogo Jota og Bernardo Silva.

Ungarn

Der er ingen tvivl om, at Gruppe F er den sværeste gruppe i denne EM-sæsons slutrunde. Derfor gør det næsten helt ondt at se Ungarn med her, for de får altså noget af en opgave for sig. Med lande som Tyskland, Frankrig og Portugal er de simpelthen oppe imod et af verdens mest vindende lande, og både de regerende verdensmestre og de regerende europamestre. Kan de slippe afsted med en enkelt sejr, har de dog en lille chance for at gå videre – så vi må håbe det bedste for dem.

Ungarn har heldigvis også den fordel, at to ud af tre af deres kampe i gruppespillet er på hjemmebane i Budapest.

Kampe

Tirsdag 15. juni, kl 18.00: Ungarn – Portugal (Budapest, Ungarn)

Tirsdag 15. juni, kl 21.00: Frankrig – Tyskland (München, Tyskland)

Lørdag 19. juni, kl 15.00: Ungarn – Frankrig (Budapest, Ungarn)

Lørdag 19. juni, kl 18.00: Portugal – Tyskland (München, Tyskland)

Onsdag 23. juni, kl 21.00: Tyskland – Ungarn (München, Tyskland)

Onsdag 23. juni, kl 21.00: Portugal – Frankrig (Budapest, Ungarn)

Hvordan kvalificerer holdene til EM-slutrunden 2021?

Der er som nævnt 24 nationer med, når EM-slutrunden løber af stablen denne sommer. Her har alle hold været igennem en kvalifikationsrunde for at kunne komme med videre til slutrunden.

Klassisk kvalifikationsrunde til EM 2021

I første omgang er der 20 hold, der kvalificerer sig til europamesterskaberne i fodbold gennem den klassiske kvalifikationsgrupperunde. Her var holdene inddelt i grupper fra A til J, og resultatet blev:

10 gruppevindere:

  • England
  • Ukraine
  • Tyskland
  • Schweiz
  • Kroatien
  • Spanien
  • Polen
  • Frankrig
  • Belgien
  • Italien

10 gruppetoere:

  • Tjekkiet
  • Portugal
  • Holland
  • Danmark
  • Wales
  • Sverige
  • Østrig
  • Tyrkiet
  • Rusland
  • Finland

EM-kvalifikation gennem Nations League

De hold, som ikke kommer med gennem den klassiske kvalifikation, får en ekstra chance for at komme med i EM-slutrunden gennem Nations League. Her findes de resterende fire hold ud fra deres præstationer i Nations League.

Her er det Ungarn, Skotland, Slovakiet og Nordmakedonien der har sikret sig en plads i EM-slutrunden.

Her var det en stor overraskelse at Nordmakedonien deltager i en EM-slutrunde for første gang i landets historie, da de besejrede Georgien i playoff med 0-1. Ligeledes var det noget af en overraskelse da Ungarn 88 minutter inde i kampen mod Island formåede at lave 0-1 om til 1-2 med to scoringer i slutningen af kampen.

Hvem vinder EM?

Det er altid spændende at følge med i EM Fodbold og se, hvem der løber af med trofæet. Det bliver kun endnu mere spændende, hvis du vælger at oddse. Derfor er det jo altid en god idé at sætte sig ind i, hvilke hold der står stærkest og spås til at vinde. Du kan læse mere om EM Fodbold odds her.

Favoritter i EM Fodbold 2021

I år har vi jo et klart favoritfelt med store lande som England, Frankrig, Belgien, Tyskland, Portugal og Spanien. Også Italien og Holland ligger i den gode ende. Sidstnævnte kommer sig måske som en overraskelse, eftersom de ikke har haft meget at prale af før i tiden, men denne gang vurderes de til at nå ganske langt.

Både Frankrig og England er bookmakernes favoritter til at løbe afsted med EM-trofæet i 2021. Det til trods for, at England faktisk aldrig har vundet i EM – alligevel spås de til at have meget gode chancer. Især fordi semifinalen og finalen spilles på Wembley Stadium i London. Også Belgien ligger som en klar favorit, selvom de heller aldrig har vundet, stærkt efterfulgt af Tyskland og Portugal. Hos bet365 kan du tjekke deres odds for vinderkampene, såvel som de enkelte gruppekampe. 

Outsidere i EM

Tager vi et blik på EM slutrundens outsidere i år, har vi en god blandet flok. Her ligger Kroatien og Danmark ganske godt på odds-fronten i forhold til at vinde turneringen, efterfulgt af Tyrkiet, Rusland, Schweiz og Ukraine. Her ses Rusland især som en stor konkurrent for Danmark – både fordi de klarede sig ganske godt til VM i 2018, men også fordi de også lægger baner til to af deres gruppekampe.

Helt i bunden har vi Finland og Nordmakedonien, der altså ikke spås gode chancer for at vinde. Simpelthen af den grund, at det er første gang de har kvalificeret sig til EM i fodbold. De skal altså virkelig overraske, hvis de skal nå videre til ottenedelsfinalen.

Danmarks chancer i EM – et godt hold på hjemmebane

Kan Danmark gentage successen fra 1992 og vinde EM i 2021? Vi er heldige med dette års jubilæumsudgave af EM, da kampene spilles i 12 forskellige værtslande, og Danmark er ét af dem. Danmark ser ud til at få en ganske fin trup, og så er der altid gode chancer, når der spilles på hjemmebane – og i dette gruppespil spiller vi på hjemmebane i alle kampene.

Til trods for to nederlag mod Belgien i Nations League i efteråret, og Belgien står som favorit til at vinde Gruppe B, har danskerne forberedt sig godt. Der har været godt gang i træningen, og går alt som det skal, skulle vi gerne gå videre til en ottendedelsfinale mod nr 2 fra Gruppe A. Om det bliver en 1992 om igen er aldrig til at sige – måske det forbliver i håb og drømme endnu, men ikke desto mindre skal det nok blive en spændende og intens fodboldturnering for danskerne.

Topscorer til EM 2021

Der er mange dygtige spillere med på de forskellige hold til EM Fodbold 2021, så det bliver spændende at se, hvem der virkelig får fyret den af og ender som topscorer. Det er endnu ikke helt fastlagt, hvem de forskellige EM trupper bliver i denne omgang, men hopper du over på bet365, kan du faktisk se hvem de spår til at blive topscorer i denne jubilæumsudgave af EM. Her er det Harry Kane (England), Kylian Mbappe (Frankrig) og Romelu Lukaku (Belgien) der er i spil.

EM-fodbolds historie

Europamesterskabet i fodbold er det største herrelandsholdsmesterskab i UEFA. Mesterskabet så dagens lys i 1960 og har været afholdt hvert 4. år siden.

Helt frem til 1976 var der kun fire hold i slutrunden. I 1980 blev det justeret op til otte hold, og fra 1996 har der været 16 hold. Forrige gang i 2016 opjusterede de antallet af hold til 24, som også er det, vi har i dag.

Tyskland og Spanien er de to lande, der har vundet guld flest gange med tre guldmedaljer hver. Spanien er sågar det eneste land, der har vundet to gange i streg – nemlig i 2008 og 2012. I 2012 hev Spanien ovenikøbet en sejr hjem med hele 4-0 over Italien, som den største finalesejr i historien.

Det danske landshold er altid set som lidt af nogle outsidere, og det er svært at hamle op med de store favoritter som Tyskland, Spanien, Portugal og England. Dog har vi formået at hive en guldmedalje med hjem i det herrens år 1992, som vi endnu praler af den dag i dag. I 1984 fik vi en bronzemedalje hjem efter semifinalen i Frankrig.

Europamesterskabet i fodbold har siden 1960 været en stor begivenhed for de fodboldglade folk rundt omkring i Europa. Det er en særlig begivenhed, der bringer folk sammen og får os til at huske, hvor vi kommer fra. Selvom landene konkurrerer mod hinanden, og vi nok alle drømmer om, at lige netop vores land vinder, er der ingen tvivl om at EM i fodbold også er med til at bringe os alle tættere sammen. Du kan læse mere om EM-slutrundens historie her.

Det bliver yderst spændende at se, hvilket hold der løber afsted med EM-trofæet i denne gang, og det må siges at være en endnu mere særlig oplevelse i lyset af det europamesterskabets 60-års jubilæum. 

Forventningerne må også være store efter et års udsættelse med restriktioner og nedlukninger, der i den grad har påvirket verden. Der er ingen tvivl om, at vi alle har ventet med spænding og længsel på at se, hvem der løber afsted med sejren.

Udsættelse af EM i Fodbold 2021

Oprindeligt skulle Europamesterskabet være afholdt i sommeren 2020, men blev på grund af corona-pandemien udskudt til 2021.

Normalt har blot et eller to lande været værtsland, og de pågældende lande var også garanteret en kvalificering i slutspillet. Denne gang er det dog hele 12 forskellige værtslande, der lægger baner til den store begivenhed for at fejre turneringens 60-års jubilæum. At være værtsby i denne EM-turnering sikrer derfor ikke en plads i slutspillet. Ved næste EM i 2024 vil det igen kun være i ét land, nemlig Tyskland.

Det var egentlig planen at Dublin og Bilbao også skulle være værtsbyer for gruppekampene og ottendedelsfinalen, men i april 2021 meldte UEFA ud, at der ikke var fremlagt en plan i forhold til at sikre tilskuerne på station grundet corona. Derfor har Sevilla overtaget Bilbaos plads som værtsby, og Sankt Petersborg har overtaget Dublins plads i gruppespillet, mens London overtager ottenedelsfinalen.

Hvor kan jeg se EM fodbold?

Med 24 hold i seks puljer til EM fodbold skal der spilles masser af kampe – hele 51 EM-kampe – og dem skal vi selvfølgelig følge med i. Vil du gerne se EM fodbold på de danske TV-kanaler, så kan du se dem på DR1, DR2, TV3, Tv3+, TV3 Sport og TV3 Max. Alle Danmarks kampe bortset fra kampen mod Belgien sendes direkte på DR1. Danmark – Belgien sendes derimod på TV3. DR viser samlet 22 kampe, og de resterende 29 kan ses på TV3-kanalerne.

Selvom de fleste af os nok har mulighed for at se kampene i fjernsynet, så kan det jo ske, at du ikke har mulighed for at sidde hjemme i sofaen foran fjerneren. Så har du heldigvis mulighed for at live streame alle dine favoritkampe direkte hos bookmakerne. [link til live stream artikel]. Med live streaming kan du også følge med i flere kampe på samme tid – så slipper du altså for at gå glip af noget, når der er kampe, der overlapper.

Vi ser frem til et brag af en sommer med EM i Fodbold, og her hos Spilfiduser.dk sørger vi for at holde dig opdateret på både EM, French Open og meget mere. Her får du nemlig masser af gode spiltips og spilfiduser, så du er klar til at spille på de mange spændende sportsturneringer i år.

Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.
Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk