2. etape Tour de France 2021

2. etape Tour de France 2021

Søndag 27. juni køres 2. etape af Tour de France, der afsluttes opad Mûr-de-Bretagne, der er blevet anvendt før i Tour-sammenhæng. Stigningen går ind i landsbyen og er perfekt for de såkaldte puncheurs. Den er 2 kilometer lang, og den første halvdel er særlig stejl. Etapen afsluttes med en rundstrækning, hvor rytterne skal op ad Mûr-de-Bretagne hele to gange, og den ene af gangene afsluttes der altså på muren.

For tre år siden besøgte La Grande Boucle Mûr-de-Bretagne for sidste gang. Daniel Martin tog byttet og efterfulgte således Alexis Vuillermoz (2015) og Cadel Evans (2011). Stigningen i Mûr-de-Bretagne er 2 kilometer lang, og de gennemsnitlige stigningsprocent ligger på 6,9%. Første halvdel er den mest vanskelige del, da den stiger med næsten 10%. Så det er altså en vigtig dag for både klassementet, men i særlig grad også for alle puncheurs. Folk som Marc Hirschi, Michael Woods, Julian Alaphilippe osv. vil elske denne afslutning endnu mere end afslutningen på første etape.

De første tre gange hvor Mûr-de-Bretagne har været at finde i Touren, har været nærmest identiske. Feltet tacklede stigningen med høje hastigheder, hvor feltet er kommet samlet ind på stigning. Herefter startede udskilningen og kun de bedste ryttere kunne sidde med. Det samme kunne meget vel gentage sig, når der søndag 27. juni igen afsluttes op ad den stejle mur.