15. etape Tour de France 2021

15. etape Tour de France

Søndag 11. juli rammer rytterne så alperne, når 15. etape står for døren. Her skal rytterne fra Céret til Andorra la Vella og undervejs skal rytterne op over fire stejle stigninger. Der venter altså en dag for klassementet og en dag for de rene klatrere.

De første 15 kilometer går stort set alle op ad bakke, men med små stigningsprocenter. Her forventes det, at kampen om at ramme udbruddet bliver intens. Det kunne meget godt vare helt indtil den første stigning, som er Montée de Mont-Louis, før der er blevet etableret et udbrud. Rytterne skal her over 8,4 kilometer med en stigningsprocent på 5,7% efter næsten 80 kilometer.

Herefter går turen ned til byen Enveitg, men kun for en kort stund. For med det samme går det opad igen. Her skal rytterne op over Col de Puymorens, der er små 20 kilometer lang, men med en lav stigningsprocent. De sidste 5,9 kilometer stiger dog med 4,6% i snit.

En kort nedkørsel kommer herefter, inden rytterne drejer ind i Andorra via Port d’Envalira, som er en 10,7 stigning med en gennemsnitlig stigning på 6,2%. Den første rytter på denne top vinder Souvenir Henri Desgrange og dermed en stor pengepræmie, da toppen er det højeste punkt i Tour de France 2021 med sine 2408 højdemeter over havets overflade.

Etapen slutter med en lang nedkørsel, inden der er mål i Andorra la Vella, hvor Touren før har lagt vejen forbi.