Luton jubler over Mads Juel Andersen

Mads Juel Andersen har skiftet Barnsley og League One ud med Luton og Premier League. Det glæder de sig voldsomt over i den nyoprykkede klub. Ikke mindst blandt fans med godt kendskab til de lavere engelske rækker. Holdet bag blandt andet podcasten “We are Luton Town” har lavet følgende portræt af den tidligere Horsens-spiller.

Mads Juel Andersen har skiftet Barnsley og League One ud med Luton og Premier League. Det glæder de sig voldsomt over i den nyoprykkede klub. Ikke mindst blandt fans med godt kendskab til de lavere engelske rækker. Holdet bag blandt andet podcasten “We are Luton Town” har lavet følgende portræt af den tidligere Horsens-spiller.

Han kommer fra en sportsfamilie, da hans far blev dansk mester i squash og hans mor er tidligere atletikudøver. Han begyndte at spille fodbold for Herstedøster Idræts Klub som 5-årig, derfra flyttede han til Albertslund IF, før han blev opsnappet af Brøndby IF i en alder af 9 år. Han bevægede sig gennem Brøndbys akademi og op til reserverne uden at få en førsteholdsoptræden i Superligaen. Hans eneste optræden for Brøndbys førstehold var en pokalkamp mod Ledøje-Smørum.

Mads eneste landsholdsoptræden kom i hans tid i Brøndby, hvor han startede en kamp for Danmarks U19-landshold under U19-EM 2016 i Tyskland. Undervejs i Brøndby-karrieren blev han udlejet til HB Køge, hvor han nåede 26 kampe i alle turneringer, inden han skiftede til AC Horsens.

Der nåede han to sæsoner i AC Horsens, hvor han startede som reserve som 19-årig, inden han brød ind på førsteholdet i 2017/18-sæsonen, hvor han sluttede med 8 optrædener, inden han spillede 22 kampe i 2018/19 og imponerede talentspejdere på besøg fra Barnsley, der på det tidspunkt var klar til at tage hul på deres første sæson tilbage i Championship og var glade for at sprøjte £900.000 efter 20-årige Mads Andersen.

CITY STORFAVORITTER TIL AT GENVINDE TITLEN

Mads Juel Andersen nåede spille 175 kampe for Barnsley i alle turneringer og blev en afgørende del af deres hold, da de mod alle odds nåede semifinalen i Championship-playoff 2020/21, kun en sæson efter at have undgået nedrykning på sidste spilledag.

En knæskade i begyndelsen af 2021/22-sæsonen betød dog, at han gik glip af 15 kampe for Barnsley, hvilket resulterede i, at ”The Tykes” fik en forfærdelig start, hvilket igen prægede hele sæsonen, der endte med nedrykning. I sidste sæson spillede han hvert minut i de 47 kampe, Barnsley var igennem, før de kom til kort i League 1-slutspillet. Mads Juel Andersen høstede som belønning en plads på sæsonens hold i League 1.

SÅDAN ÅBNER SÆSONEN I PREMIER LEAGUE

Ser man på Barnsleys xG over chancer, de gav modstanderen i sidste sæson, havde de den syvendebedste statistik på 45,2 mod 47 indkasserede mål. De havde den sjettebedste clean sheet-rekord med 17 clean sheets med 1,0 indkasserede mål pr. Kamp.

Han er komfortabel i en tre-back-kæde, som Barnsley spillede sidste sæson, og som også Luton praktiserer. Mads Andersen spillede primært på midten, men kan dog spille hvor som helst i den bageste kæde.

Han vandt 71,79% af alle sine defensive dueller og heldigvis for Mads resulterede kun 14 af de defensive tab i skudforsøg, fem af disse var på mål og kun et resulterede i en scoring. Med en højde på 194 cm er Mads et bæst og et aktiv at have i begge ender af banen. Det kan meget hurtigt vise sig, at Luton har gjort et scoop.

HENT DINE DAGLIGE SPILFORSLAG HER

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk