BUNDESLIGA – OPTAKT RUNDE 23

Der bydes igen op til ni kampe i runde 23 af 1. Bundesliga, hvoraf tre kan blive dansker-opgør. Vi tager temperaturen på den kommende runde i den bedste række i Tyskland, hvor titelkampen tegner mere spændende end længe

Dortmund – RB Leipzig

Denne 23. Runde i Bundesliga-sæsonen sparkes i gang med en brag af et opgør. Der er ingen klubber, som i øjeblikket er mere formstærk end Borussia Dortmund. De sort/gule fra Ruhr-potten har åbnet året med at vinde deres første ni kampe spredt ud over tre turneringer.

Det er første gang i klubbens historie, at de har åbnet et kalendar-år med at vinde de første ni kampe. Det har bragt dem på omgangshøjde med Bayern München, men formkurven hos RB Leipzig halter ikke langt efter. Siden Marco Rose i efteråret tog over fra Domenico Tedesco har ingen hentet flere point end Leipzigerne i Bundesligaen.

Yussuf Poulsen har fået spilletid i RB Leipzigs seneste seks kampe i Bundesligaen. I weekenden var der sågar blevet plads til ham i startopstillingen i dansker-duellen mod Jesper Lindstrøms Eintracht Frankfurt. En duel Poulsen og co. slap bedst fra, men der venter en monster-kamp fredag aften i Dortmund. Leipzig siger efterr at lukke hullet på fire point til Dortmund, der omvendte sigter efter nummer 10 på stribe. Donnerwetter!

Bochum – Schalke 04

Donnerwetter kan der også meget vel komme over Ruhrstadion lørdag eftermiddag. Man skulle tro, det var nok, at det er en duel mellem tabellens nummer 17 og 18, eller sidst og næstsidst. Den tilføjes så det ekstra krydderi, at Schalke 04 nu trænes af Thomas Reis. Han var trænere, der førte Bochum tilbage i Bundesligaen og sikrede overlevelse i første sæson.

SE/LYT TIL SENESTE UDGAVE AF VORES GENNEMGANG AF PREMIER LEAGUE

Tidligere på sæsonen fik han dog sparket og han kan nu tage en kærkommen hævn. Bochum startede 2023 flot men står pludselig på fire nederlag i træk. Det seneste, mod Werder Bremen, var en pauver omgang, der for første gang fik træner Thomas Letsch til at se noget anstrengt ud. Han kan meget vel blive endnu meere anstrengt lørdag aften. Forbudt for børn!

To danskeropgør i lørdag eftermiddag

Augsburg – Werder Bremen

Lad os rykke videre til det ene af lørdagens to potentielle dansker-dueller i 1. Bundesligaen. Augsburg går ind til kampen mod Werder Bremen med et håb om at deres slalom-løb i 2023 fortsætter. De har indtil videre tabt-vundet-tabt-vundet-tabt-vundet-tabt. Alle fire nederlag var på udebane. Alle tre sejre på hjemmebane.

Mads Pedersen har været med i seneste to hjemmesejre, men var gledet ud ad startopstillingen i sidste uges bundskraber mod Hertha Berlin. Eftersom Augsburg måtte rejse fra hovedstaden med nul point, er der håb om, at Pedersen genindtager sin plads i defensiven.

Her kan han komme til at stå overfor Jens Stage, hvis klub svinger lige så meget som Augsburg. Dog ikke lige så mønster-agtigt, men Werder har også tre sejre og fire nederlag efter nytår. Med sejren i sidste uge er Werder Bremen kun ét point fra at have samme total, der kostede nedrykning for to år siden. Werder ryger ikke ned i denne sæson.

LÆS OGSÅ OPTAKT TIL RUNDEN I PREMIER LEAGUE

Mainz – Hoffenheim

Den anden dansker-duel i lørdagens program står i Mainz, hvor Marcus Ingvartsen har profileret sig med mål på det seneste. Det er endnu ikke nok til en stamplads i front, men bliver målene ved at komme, bliver han vanskelig at komme uden om.

Mainz kan dufte europæisk deltagelse efter tre sejre i træk, der har sendt dem på 8. pladsen. Her er de ét point efter 7. pladsen, der meget vel kan være nok til at nå Conference League. Mainz scorede hele 10 mål i de foregående tre kampe og har alle tiders chance for at fortsætte stime på lørdag.

De møder nemlig nationens ubetinget formsvageste klub, der desværre også byder på det største dansker-kontingent i ligaen. Kasper Dolberg og Thomas Delaney, de to senest ankomne i Sinsheim, er dumpet lige ned i ekstrem suppedas. Hoffenheim er elendige, de har seks nederlag i træk og ét point efter nytår. Det lugter af nedrykning.

Uberegnelige føl og imponerende Union

B.M. Gladbach – Freiburg

Det gør det bestemt ikke for nogen af de her to klubber, men det dufter stadig bedst hos Freiburg. De er kun fem point fra førstepladsen og er exceptionelt gode til at levere mod de klubber, de ”skal” levere imod. Om Gladbach så er sådan en klub, vides faktisk ikke, for det ved ikke engang Gladbach.

Der er meget lidt mening i, at man kan gå fra at tabe 4-1 i Berlin hos nedrykningstruede Hertha til at banke Bayern München med 3-2. For så at følge op med at blive molestreret 4-0 hos Mainz. Dét fatter træner Daniel Farke ikke engang. Spørgsmålet er måske, om han er den rigtige mand til ”Die Fohlenelf”?

TJEK OGSÅ SPILFORSLAG TIL ALLE KAMPE I PREMIER LEAGUE

Union Berlin – FC Köln

Union Berlin måtte for første gang i 2023 forlade grønsværen som taber i sidste weekend. Det skete på udebane i München i duellen om førstepladsen med Bayern. Alene dén sætning, ”duellen om førstepladsen”, sagt efter 22 runder om Union Berlin, siger ALT om den sæson Frederik Rønnow og holdkammerater har gang i.

Det er ufatteligt imponerende, hvad Union leverer, og hjemme er de meget svære at hamle op med. Köln var også svære at hamle op med, da 2023 åbnede. På det seneste har der dog sneget sig et par sure opstød ind. To nederlag i træk, nul mål scoret og fem indkasseret. Det huer ikke ”Mütze”-klædte Steffen Baumgart, der vil kræve en reaktion lørdag eftermiddag.

Mané er med igen

Stuttgart – Bayern München

Aftenkampen står i Schwaben mellem Stuttgart og Bayern München, som satte Union Berlin på plads i søndags. Sadio Mané har meldt sig under de aktives faner igen, og det bliver de tyske mestre ikke dårligere af.

Der skal ligge tre point og vente i Stuttgart, hvor Bruno Labbadia endnu ikke har fået meget melodi ud af sit orkester. De kommer fra et nederlag mod bundproppen Schalke 04. Så bliver det ikke nemmere mod topholdet. Ikke engang på hjemmebane.

Leverkusen – Hertha Berlin

I Leverkusen søndag eftermiddag ser det målrigt ud, for hjemmeholdet har ikke holdt rent bur i syv kampe. Det præsterede selv Hertha Berlin for første gang i 2023 i sidste weekend. Og for første gang siden november. I de mellemliggende seks ligakampe indkasserede de dog 18 mål!

Henter Hertha point, er det for langt størsteparten hjemme på Olympiastadion. Leverkusen har haft en friuge, der vil have gjort dem godt. De er ufatteligt nok tættere på Hertha i tabellen end på sjettepladsen, der helt sikkert giver europæisk fodbold. Derfor skal denne kamp vindes.

TJEK SPILFORSLAG TIL ALLE RUNDES KAMPE I BUNDESLIGAEN HER

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt

Det skal denne her kamp også for Wolfsburg i det sidste dansker-opgør i denne weekends Bundesliga. ”Die Wölfe” har fem point til Frankfurts sjetteplads, så skal der holdes kontakt, må kampen i hvert fald ikke tabes.

Lindstrøm og Frankfurt har måttet sluge et par skuffelser i den forgange uge, og vil være påpasselige med ikke pludselig at lade tristessen sætte ind. Selvtillid er en skrøbelig ting. Det ved Jonas Wind og holdkammerater alt om, men de tog meget godt med fra sidste uges sejr i Köln. Kan de følge op?

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk