Tour de France 7-8. etape spiltips:

Der venter to dage med et forholdsvis kuperet terræn, hvor det går op og ned det meste af dagen. Det er samtidig to etaper, der lugter af udbrud. Derfor er det også de holdbare typer, der kan vinde fra et udbrud, som vi kigger nærmere på i denne optakt.

7. etape – Optakt og spiltips:

Den første halvdel af etapen er ganske flad, men derefter kommer der til at ske ting og sager, når feltet skal over hele fire kategoriserede stigninger. Med under 30 kilometer til mål passerer rytterne endda en kategori 2 stigning, men også de andre små stigninger er nogle lede bæster.

Med andre ord er det en dag, for de holdbare typer. Det er typer, som er puncheurs og som kan vinde fra et udbrud. Typer som Greg Van Avermaet, Alexey Lutsenko, Ruben Guerreiro, Omar Fraile og Alex Aranburu er alle typer, der har niveauet til at kunne gøre arbejdet færdigt, og de er alle sammen mestre i at ramme det rigtige udbrud, der kører afsted. Måske endda danske Michael Valgren kan have en chance for at gå med i et udbrud på denne etape eller Magnus Cort for den sags skyld.

Det kan dog ikke udelukkes, at der er et par enkelte hold, som vil forsøge at holde det hele samlet. Det kunne eksempelvis være Jumbo-Visma, der måske vil give Wout Van Aert en chance for at køre med om sejren, mens de også vil være interesseret i at holde Primoz Roglic fremme og holde danske Jonas Vingegaard ude af problemer, da han ligger til i klassementet.

Vinderbud: Greg Van Avermaet
Den frække: Ruben Guerreiro
Langskuddet: Omar Fraile


8. etape – Optakt og spiltips:

Lørdag går det for alvor løs, når alperne i Touren venter. Her skal rytterne køre mod Le Grand-Bornand, som er en målby i Tour-sammenhæng. Rytterne skal nemlig over den kendte stigning Col de la colombier, som stiger med 8,4 procent over 7,5 kilometer. Undervejs skal rytterne over hele fem kategoriserede stigninger, hvoraf tre af dem er kategori 1-stigninger.

Klassementet vil helt komme i spil på denne etape, og der er lagt i kakkelovnen til en dag, hvor alle klassementsfolkene skal være på mærkerne, ellers ender de med at tabe voldsomt meget tid til konkurrenterne.

Det helt store spørgsmål bliver, om vi får klassementskampen at se i kampen om etapesejren, eller om det bliver et udbrud, der får lov at sejle hjem. Et forsigtigt bud herfra er, at et udbrud vil komme til at køre om sejren, mens klassementsfolkene vil vente med at kæmpe om sejren til en anden dag, hvor det slutter opad mod mål.

Der er utroligt mange udbrudskandidater til denne etape, og derfor er det et stort lotteri at udpege nogle stykker. Alligevel skal man holde øje med typer som Nans Peters, der sidste år gjorde arbejdet færdigt fra et udbrud og tog en flot etapesejr, Jesus Herrada, der altid forsøger at komme i udbrud på sådanne etaper. Derudover skal man holde øje med Ben O’Conner, Pierre Rolland, Nelson Powless, hvis han får lov af kaptajnen Uran og Dan Martin. Alle de nævnte er langt væk i klassementet og vil kunne få lov til at gå på togt. Nelson Powless kan dog have en låst rolle som sagt.

Vinderbud: Nans Peters
Den frække:
Jesus Herrada
Langskuddet: Ben O’Conner

9. etape – optakt og spiltips:

Søndag er den helt store styrkeprøve for klassementet, når rytterne skal afslutte op ad den modbydelige stigning op til Tignes. Stigningen er hele 20 kilometer lang og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,5 procent. Det er en voldsom stigning, hvor man aldrig rigtigt kan få lov at slappe af, da det bare bliver ved med at gå op ad, selvom procenterne måske ikke er de vildeste.

Det bliver en dag, hvor favoritterne til at vinde løbet kommer i spil. Vi forventer, at INEOS, Jumbo-Visma og ikke mindst UAE vil forsøge at kontrollere etapen og holde et udbrud i kort snor, så favoritterne kan komme til at køre om etapesejren.

Der bliver dog ikke tid til at hvile på laurbærene på noget tidspunkt, for allerede midt på etapen kan kampen skydes i gang, når rytterne skal passere Col de Pré. En stigning, der er uden for kategori, og samtidig har den en led gennemsnitlig stigningsprocent på 7,9 procent over 12,5 kilometer. Allerede her kan der blive skabt uro, og mon ikke nogen af holdene har tænkt sig at gå til angreb allerede på denne stigning. Folk som Tadej Pogacar, Richard Carapaz og Primoz Roglic vil alle være i spil til etapesejren, såfremt at sidstnævnte er frisk nok til at følge med de to konkurrenter.

Det kan dog ikke helt udelukkes, at et udbrud vil køre hjem, og den chance vil altid være til stede alt efter, hvor meget klassementsholdene vil forsøge at styre etapen. Måske kan vi endda få en dansk etapesejr, hvis Jumbo-Visma sender Jonas Vingegaard i angreb og INEOS og UAE osv. lader ham køre, som vi så det tidligere på året i UAE Tour, hvor danskeren lavede præcis det nummer og kørte hjem og vandt kongeetapen i løbet.

Vinderbud: Tadej Pogacar
Outsidere: Richard Carapaz, Primoz Roglic, Rigoberto Uran
Den frække: Jonas Vingegaard
Langskuddet: Simon Yates (fra et udbrud)

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk