Optakt til Premier League runde 19

Optakt til Premier League runde 19

Der har været en del hængepartier i form af udskudte kampe i Premier League, som i denne uge er blevet gjort en smule mere overskueligt. De forskellige klubbers antal af spillede kampe, er kommet en smule mere i synk. Størstedelen af klubberne har nu spillet 17 kampe. Enkelte har spillet 16 kampe og et par hold er på 18.

Det er kun Aston Villa der er helt bagefter nu, med kun 15 kampe spillet. Det er ganske interessant, for selvom Aston Villa ikke har spillet så mange kampe som resten, ligger de alligevel på 8. pladsen med 26 point. Havde de spillet to kampe mere og fået maksimumpoint ud af dem, havde det sandsynligvis bragt dem i top 5. En afdeling vi ellers ikke er vant til at se Aston Villa i.

Med oprydningen i de udsatte kampe, fik vi en ny førsteplads i Premier League i form af Manchester United. Deres ubesejrede stime siden november har båret frugt. Holdt op mod Liverpools formknæk, har det været nok til at kravle helt til tops.

Tottenham dummede sig mod Fulham og trak kun 1 point ud af den kamp. Absolut ikke godt nok mod et Fulham hold der ikke har imponeret i denne sæson. Det kan næppe have været særlig sjovt at være Tottenham spiller i omklædningsrummet efter den kamp med Mourinho som træner.

Med en liga der er lidt mere retvisende i form af point og antal spillede kampe, skal runde 19 afvikles i den kommende weekend – og hvilken en af slagsen. Særlig en kamp overskygger de andre. Det er nemlig kampen på søndag d. 17. januar klokken 17.30 mellem Liverpool og United.

 

Kæmpe opgør i Liverpool

Timingen for søndagens kamp mellem Liverpool og Manchester United kunne nærmest ikke være bedre. Man skulle tro at planlæggerne har haft indblik i fremtiden, da de lavede spilleplanen for denne sæson af Premier League, siden det kan falde så heldigt sammen.

Bedst som Manchester United lige har overtaget førstepladsen, får vi altså alle de lag af spænding vi kunne drømme om i dette ærkerivalopgør. Manchester United har 36 point og Liverpool har 33 inden kampen på søndag.

Med en sejr vil de to hold ligge a point, men Liverpool vil igen være at finde øverst i ligaen, da deres målscore er bedre end Manchester Uniteds. United vil omvendt kunne skabe en større pointkløft ned til Liverpool med en sejr, der vil give dem hele 6 points forspring.

 

Leicester og Southampton står for mere topfodbold

I den sjove del af tabellen finder vi både Leicester og Southampton. Leicester er i top 5 og Southampton lige udenfor. Pointforskellen er dog ikke mere end 3 point, så der er alt at kæmpe for, for de to hold, der begge kan være bekendt at drømme om en top 5 placering når sæsonen er slut. Premier League er fortsat enorm tæt, så der er masser af grund til at tro på at det kan lade sig gøre, selvom man ikke nødvendigvis hører til blandt de klassiske storhold i Premier League.

Med undtagelse af de manglende tilskuere på lægterne, er der ikke meget at klage over indtil videre i denne sæson. God fornøjelse med Premier League runde 19.