News Nyheder:
Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365 Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365

Melodi Grand Prix 2024

Den årlige udgave af Dansk Melodi Grand Prix bliver sendt på DR1 lørdag den 17. februar 2024 kl. 20.00. Blandt de 8 sange som spilles til dette års melodi grand prix, skal vi have fundet Danmarks repræsentant til Eurovision Song Contest.

Her på siden giver vi dig oddsene på alle sangene, så du kan oddse på din favorit.

Melodi Grand Prix 2024 sange

I år får værterne for Dansk Melodi Grand Prix 2024, Stéphane Surrugue og Sara Bro, æren af at præsentere 8 sange, fra årets deltagere. Her får du Bet365s bud på favoritter og outsiders, i rækkefølge*:

SABA – Odds 2.00

Aura Dione – Odds 3.75

Basim – Odds 5.00

RoseeLu – Odds 10.00

CHU CHU – Odds 17.00

Janus Wiberg – Odds 25.00

UBLU – Odds 25.00

Stella – Odds 35.00

*Odds ændrer sig dynamisk i tiden op til Melodi Grand Prix 2024, derfor kan odds variere.

Spil på Melodi Grand Prix 2024 her

Tidligere vindere

Med en mere end 60 år lang historie, så har der naturligvis været mange forskellige vindere af Dansk Melodi Grand Prix. Her er de 3 kunstnere som formåede ikke blot at vinde Dansk Melodi Grand Prix, men også vandt Eurovision Song Contest:

Grethe og Jørgen Ingmann – 1963

Grethe Ingmann og Jørgen Ingmann vandt Eurovision Song Contest i 1963 med sangen “Dansevise”. Dette var Danmarks første sejr i konkurrencen. Sangen, der blev skrevet af Otto Francker og Sejr Volmer-Sørensen, blev hurtigt en international succes og sikrede Danmark en plads i Eurovisionens historie.

Brødrene Olsen – 2000

Brødrene Jørgen og Niels “Noller” Olsen, bedre kendt som Brødrene Olsen, vandt Eurovision Song Contest i 2000 med sangen “Fly on the Wings of Love”, en oversat version af ”Smuk som et stjerneskud”. Dette var Danmarks anden sejr i konkurrencen og markerede et af de mest mindeværdige øjeblikke i dansk Eurovision-historie. Sangen blev en kæmpe hit både nationalt og internationalt.

Emmelie de Forest – 2013

Emmelie de Forest vandt Eurovision Song Contest i 2013 med sangen ”Only Teardrops”. Hendes sejr var en stor triumf for Danmark og markerede landets tredje sejr i Eurovision Song Contest. Only Teardrops blev også en stor kommerciel succes og fortsatte med at cementere Danmarks position som en stærk spiller i Eurovision-verdenen.

Tendenser hos tidligere vindere

Tidligere vindere af Dansk Melodi Grand Prix har repræsenteret en bred vifte af musikalske stilarter og tendenser. Her er nogle af de tendenser, der er blevet bemærket i nogle af de vindende sange gennem årene:

Popmusik

Mange vindende sange fra Dansk Melodi Grand Prix har været inden for genren popmusik, med fængende melodier, energiske rytmer og catchy hooks. Disse sange har haft bred appel og været i stand til at fange lytternes opmærksomhed.

Ballader

Der har også været en tendens til, at visse vindende sange er ballader eller langsomme numre, der fokuserer på følelser og stemninger. Disse sange har ofte stærke vokaler og hjertevarmende tekster.

World music og etniske elementer

Nogle vindende sange har inkorporeret elementer fra verdensmusik eller haft etniske indflydelser i deres arrangementer og lyde. Dette har tilføjet en unik og mangfoldig dimension til Dansk Melodi Grand Prix.

Danske kunstnere

En tendens blandt vindere af Dansk Melodi Grand Prix har været brugen af danske kunstnere og sangskrivere. Dette har bidraget til at fremhæve den rige og forskelligartede musikalske talentpool i Danmark og styrket landets position som et musikalsk kraftcenter.

Moderne produktion

Med tiden har vindende sange udviklet sig med moderne musikproduktionsteknikker og trends. Dette inkluderer brugen af elektroniske elementer, synthesizere og avancerede lydeffekter for at skabe moderne og aktuelle lydlandskaber.

Gad vide om det er én af disse tendenser som årets vinder også befinder sig indenfor.

Spil på vinderen af Dansk Melodi Grand Prix her

Melodi Grand Prix historie

Den første udgave af Dansk Melodi Grand Prix blev afholdt i 1957, og den blev en øjeblikkelig succes. Grethe og Jørgen Ingmann vandt konkurrencen med sangen “Skibet skal sejle i nat” og repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest samme år, hvor de også vandt. Denne triumf markerede begyndelsen på en lang og succesrig tradition for Dansk Melodi Grand Prix, der siden er blevet en vigtig del af dansk musikhistorie og kultur.

Baggrunden for oprettelsen af Dansk Melodi Grand Prix lå i ønsket om at finde en effektiv metode til at udvælge en kvalificeret sang og performer til at repræsentere Danmark ved den internationale sangkonkurrence, Eurovision Song Contest.

FAQ Melodi Grand Prix 2024

Hvornår afholdes Melodi Grand Prix 2024?

Melodi Grand Prix 2024 afholdes lørdag d. 17. februar 2024.

Hvor afholdes Melodi Grand Prix 2024?

Melodi Grand Prix afholdes i år i DRs Koncertsal.

Hvor kan jeg se Melodi Grand Prix 2024?

Du kan se Melodi Grand Prix 2024 på DR1, hvor programmet sendes kl. 20.

Hvor mange sange er med til Melodi Grand Prix 2024?          

Der er 8 sange med til Melodi Grand Prix 2024.

Hvem vandt Melodi Grand Prix sidst?

Sidste års vinder af Danmarks Melodi Grand Prix var Reiley med sangen ”Breaking My Heart”.      

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk