Christian Eriksen skal have ny ejer – Mbappé på vej?

Storbritanniens næstrigeste mand, Sir Jim Ratcliffe, har nu for alvor meldt sine intentioner om at købe Christian Eriksens klub Manchester United. Det beretter flere engelske medier, bla. BBC, og dermed kan den forhadte Glazer-familie endelig være på vej ud. Til stor glæde for mange Manchester United-tilhængere.

STÆRKE UNITED, SVAGE LIVERPOOL: TJEK VORES ANALYSE AF SENESTE PREMIER LEAGUE-RUNDE

Glazer-familien, som har base i Florida, overtog ”De Røde Djævle” i 2005 for 790 mio. pund. I den mellemliggende periode har de været mål for flere protester fra utilfredse supportere. Ikke mindst da det kulminerede med at rivalbraget mod Liverpool måtte aflyses og udsættes.

17 DANSKERE I 13 KLUBBER: BUNDESLIGAOPTAKT TIL FORÅRSSÆSONEN

Mesterskabet har ikke været på Uniteds hænder siden 2013 og faktisk er klubben trofæløs siden Europa League-titlen i 2017. Det vil Jim Radcliffe gerne være med til at ændre på. Med en anslået formue på 25 mia. pund er kun James Dyson mere velhavende i Storbritanninen. Ifølge Forbes skulle han være nummer 61 på listen over verdens rigeste personer.

“Vi har formelt sat os selv ind i processen,” har en talsmand Radcliffe meldt ud. Rigmanden voksede op som erklæret Manchester United, men forsøgte ikke desto mindre sidste år at købe Chelsea, da Roman Abramovich holdt brandudsalg.

FIND SPILFORSLAG TIL ALLE RUNDENS KAMPE I PREMIER LEAGUE HER

Skulle hans overtagelse gå igennem, vil det gøre United til endnu mere seriøse aktører på transfermarkedet, end de allerede her. Snakken er allerede blusset op omkring Kylian Mbappé og Napoli-raketten Victor Osimhen. Med stærke Erik Ten Hag i spidsen på managerposten tegner fremtiden meget lys for rekordmestrene. Men først skal Jim Radcliffe lige have sit bud igennem.

Glazer-familien med Malcolm Glazer i spidsen overtog Manchester United i 2005. Familien ejede allerede NFL-holdet Tampa Bay Buccaneers, og driver efterhånden et vidt forgrenet forretningsimperium. Ejerskabet af Manchester United har bestandigt skabt uro blandt klubbens tilhængere.

Primært fordi klubben i tiden under Glazer har opbygget en enorm gæld og det i en klub, som var gældfri, da “The Glazers” kom til. I 2010 var gælden oppe at kysse syv milliarder kroner. Sidste år meldte familien ud, at man nu var begyndt at kigge sig om efter potentielle købere til Christian Eriksens arbejdsgiver.

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk