Smukt opslagsværk over 100 Ikoniske Fodboldstadioner

100 ikoniske fodboldstadioner er et smukt opslagsværk skabt til fodboldturisten, der drømmer om at rejse kloden rundt og bare se fodbold

Kunne du tænke dig at have et lækkert opslagsværk om stadions stående i reolen, som du lige kan flå ned og pege på billeder af San Paolo Stadion og stoppe diskussionen med et, “hvad sagde jeg, at det har ændret navn til Stadio Diego Armando Maradona og i øvrigt ikke engang har plads til 60.000 tilskuere mere”?

Så er bogen “100 Ikoniske Fodboldstadioner” lige noget for dig. Med i købet får du så også, hvor verdens smukkest beliggende stadion befinder sig og at mytiske Maracana ikke længere er bare i nærheden af at kunne lukke flest mennesker ind på lægterne. Som dengang i 1950…

Hvis du har åbnet radioen for en fodboldtransmission fra et givent stadion her til lands, eller bare har været lydhør ved de seneste par store slutrunder, vil du også have lyttet til Andreas Kraul. Manden der efterhånden i mange år har kaldt DR for sin arbejdsplads, har begået bogen, der sandsynligvis også kan fungere mere eller mindre som et opslagsværk for manden selv, når han skuer tilbage på karrieren.

Andreas Kraul har uden tvivl i sit virke besøgt flere stadions end langt størsteparten af alle mennesker på kloden når at besøge i deres livstid, og det virker kun et eller andet sted naturligt, at en fodboldelskende kommentar begår en sådan bog. En smukt opsat værk fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

Det er en seriøs moppedreng på 328 sider, der er 21 gange 29 centimeter stor, så det er ikke nødvendigvis en bog, du tager med til sengebordet. Men er du groundhopperen, der har besøgt flere eller sågar alle de afbillede stadions, skal den selvfølgelig også ligge fremme på sofabordet.

Det er den også flot nok til med store lækre billeder af smukke, små, vilde og obskure stadions fra alle afkroge af kloden. Andreas Kraul tager os med til de berømte adresser som Wembley, Estadio da Luz, ovennævnte Maracana, San Siro og Allianz Arena i München.

Læs også: Zlatans bedste citater

Men han tager os desuden med til Laugardalsvöllur på Island, til Monumental i Uruguay eller BC Place i Canada. Fra det mindste stadion, hvor der ikke engang officielt er plads til tilskuere til det største med plads til 114.000 gæster.

Det er lækkert, flot sat op, og med en god feature i form af en afkrydsningsliste bagerst i bogen, hvor man lige kan markere, hvor man selv har været. Men bogens manko er en mangel på personlige historier og anekdoter i tillæg til de 100 stadions.

Har du John “Faxe” Jensens selvbiografi? Hør ham fortælle om den her

Forfatteren har helt tydeligt været på Estadio da Luz i Lissabon. Vi er også stærkt med til VM-semifinalen i 2014, hvor Brasilien bliver klædt af på Mineirao. Men hvorfor er vi på Heroes National Stadium i Zambia? Eller Estadio Nacional i Chile? For at nævne et par eksempler. Hvorfor får vi ikke mere af Krauls egne oplevelser? Han lever et liv, rigtigt mange ville elske og er i forvejen en dygtig formidler.

Som de står oplistet her, får du, bortset fra de lækre billeder, som læser ikke meget mere, end du kan hente ved lidt søgninger på Wikipedia. Og som Kraul selv indleder med at sige, “for hvert stadion, der er valgt, er der mindst fem, som er fravalgt”. Jamen, hvorfor er det så de her 100, når der er nogen af dem, han ikke selv har besøgt?

Det havde været rart at vide, og vi havde gerne spurgt Andreas Kraul selv ind til skabelsen af bogen. Desværre må manden ikke stille op til interviews for sin arbejdsgiver, så vi fik kun et høfligt afslag. Vi må nøjes med bogen. Men den er også smuk.

100 Ikoniske Fodboldstadioner er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof, og du kan læse mere om den her, mens du kan købe bogen her.

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk