News Nyheder:
Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365 Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365

Analyse: Derfor blev Julian Nagelsmann fyret i Bayern München

Rygterne begyndte at cirkulere torsdag aften om, at Julian Nagelsmann ville miste sit job som cheftræner for Bayern München. I stedet skulle Thomas Tuchel ansættes i hans sted.

Både Nagelsmanns fyring og Tuchels udnævnelse blev fredag gjort officielle af Bayern München, som har udgivet en erklæring om sagen i dag. Tuchel har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2025 med de tyske mestre.

“Da vi købte Julian Nagelsmann til FC Bayern i sommeren 2021, var vi overbeviste om, at vi ville arbejde med ham på lang sigt. Det var målet for os alle lige til det sidste. Julian deler vores ambition om at spille succesrig og attraktiv fodbold,” sagde Bayerns CEO Oliver Kahn.

“Men nu er vi nået til den konklusion, at kvaliteten i vores trup – trods Bundesliga-titlen sidste år – sjældnere og sjældnere er kommet i forgrunden. Efter VM har vi spillet mindre succesfuldt og mindre attraktivt. De store udsving i præstationer har sået tvivl om vores mål for denne sæson, men også vores mål for fremtiden. Derfor har vi handlet nu. Personligt og på vegne af FC Bayern vil jeg gerne takke Julian og hans trænerteam og ønske alle held og lykke i fremtiden.”

Bayerns bestyrelsesmedlem for sport Hasan Salihamidzic tilføjede:

“Dette har været den sværeste beslutning i min tid som bestyrelsesmedlem for sport i Bayern München. Jeg har haft et åbent, tillidsfuldt og venligt forhold til Julian fra dag ét.”

“Jeg beklager afskeden med Julian. Men efter en grundig analyse af den sportslige udvikling af vores hold, især siden januar og med erfaringerne fra anden halvdel af den foregående sæson, har vi nu besluttet at frigive ham. Jeg er meget taknemmelig over for Julian for det, han har gjort for FC Bayern, og jeg ønsker ham alt det bedste.”

Nagelsmann kom til Bayern fra RB Leipzig i 2021 og var på en femårig kontrakt med Bayern. I løbet af sin tid på Allianz Arena førte han Bayern til Bundesliga-titlen.

Ind rykker Thomas Tuchel, der har stået i spidsen for Mainz og Borussia Dortmund i Bundesligaen, før han skiftede til Paris Saint-Germain i 2018. I januar 2021 sluttede han sig til Chelsea, som fyrede ham i september 2022.

Julian Nagelsmann blev tidligt udråbt som favorit til den ledige chefstilling i Tottenham, men han ønsker ikke at tage et nyt job med det samme, rapporterer Bild.

Efter at være blevet fyret af Bayern München, er Julian Nagelsmann ifølge Bild ikke interesseret i at tage et nyt job med det samme.

SE SPILFORSLAG TIL ALLE RUNDENS KAMPE I BUNDESLIGAEN HER

I stedet vil den 35-årige holde en pause frem til sommer for at tænke over, hvad han vil lave næste gang.

Tottenham siges at være mangeårige beundrere af Nagelsmann, efter at have taget kontakt med ham i november 2019.

Men hvorfor blev Nagelsmann fyret? Se videon, hvor Rune Gjerulff Petersen fra www.bulinews.com giver sin analyse af, hvorfor Bayern-ledelsen kom til dette drastiske træk.

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk