Dansker på Årets Hold i 1. Bundesliga

Et to-cifret antal danskere spillede aktivt med i sæsonen 22/23 i 1. Bundesliga og én af dem så godt, han er repræsenteret på Årets Hold. Det er i fornemt selskab med tre spillere fra både Bayern München og Borussia Dortmund.

Et to-cifret antal danskere spillede aktivt med i sæsonen 22/23 i 1. Bundesliga og én af dem så godt, han er repræsenteret på Årets Hold. Det er i fornemt selskab med tre spillere fra både Bayern München og Borussia Dortmund.

Det er statistik-hjemmesiden www.whoscored.com, som har indsamlet data over samtlige spillere i sæsonens løb, som har Frederik Rønnow med blandt sæsonens bedste 11 spillere i den bedste tyske række. Tre spillere fra både Bayern München og Borussia Dortmund er med, og det er fra sidstnævnte, at sæsonens bedste spiller hentes.

Frederik Rønnow (Union Berlin) – 7.01

Union Berlin har både opnået sin bedste placering nogensinde i 1. Bundesliga og sin første kvalifikation til Champions League. De har opnået det med ligaens bedste målmand ifølge whocored.com. Sammen med Bayern München gik Union igennem sæsonen med færrest indkasserede mål. 38 af slagsen. Rønnow rangerede som nummer ni over flest redninger (92), mens kun to målmænd holdt flere clean sheets end den 30-årige keeper med 11. Det giver en WhoScored-rating på 7.01.   

Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) – 7.12

Jeremie Frimpong har haft en vidunderlig sæson for Bayer Leverkusen,. Hollænderen er blevet en eftertragtet herre for Europas elite og et potentielt sommerskifte vinker forude. Frimpong havde en direkte hånd med i 15 ligamål i denne sæson, han scorede otte og gennemførte flere driblinger (85) end nogen anden forsvarsspiller. Det giver en WhoScored-rating på 7.12. 

Benjamin Pavard (Bayern Munich) – 7.17

Den første af tre repræsentanter for de tyske mestre. Franskmanden garnede fire gange i sæsonens løb, og endte nummer fire over antallet af afleveringer pr. kamp (74.4) samt nummer otte over antallet af tacklinger. Det giver en WhoScored rating på 7.17.   

Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) – 7.09

Ved siden af Pavard i de centrale forsvar får Nico Schlotterbeck plads. Den første af tre repræsentanter for de tyske vice-mestre. Han var direkte involveret i ni mål, hvoraf han selv scorede fire. Han stod for det sjettehøjeste gennemsnit af afleveringer pr. kamp (67.4) i Bundesligaen. Den 23-årige landsholdsspiller kom til fra Freiburg sidste sommer og henter en WhoScored rating of 7.09. 

Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund) – 7.27

Den sidste mand i forsvaret er også en Borussia Dortmund-spiller. Raphael Guerreiro lavede niendeflest nøgleafleveringer (58) i Bundesligaen i denne sæson og registrerede flere assists (12) end nogen anden spiller. Med sine fire mål lander han på en WhoScored-rating på 7.27.   

SE HØJDEPUNKTER FRA JUDE BELLINGHAMS DORTMUND-TID HER

Dominik Szoboszlai (RB Leipzig) – 7.32

På højre flanke er RB Leipzigs unge Dominik Szoboszlai med. Den ungarske kantspiller var direkte involveret i 14 ligamål i denne sæson og registrerede otte assists. Han blev noteret for 71 nøgleafleveringer, kun tre spillere havde et højere tal. Derudover skabte Szoboszlai femteflest klare målscoringsmuligheder (14). Det giver en WhoScored-rating på 7.32.

Joshua Kimmich (Bayern München) – 7.47

Det er ingen stor overraskelse at se Joshua Kimmich optræde på sæsonens Bundesliga-hold. Den tyske landsholdsspiller var igen en nøglespiller for Bayern for hvem, han registrerede seks assists og scorede fem mål. 75.5 afleveringer pr. kamp var det tredjebedste afkast i Tysklands bedste række, mens 78 tacklinger og 86 nøgleafleveringer rangerede henholdsvis nummer fem og to. Det giver en Whoscored rating på 7.47.   

Jude Bellingham (Borussia Dortmund) – 7.58

Med en rating på 7.58 er Jude Bellingham sæsonens Bundesliga-spiller for WhoScored. Og for mange andre, der ikke kun opererer i statistik. Selvom han ikke kunne hjælpe Borussia Dortmund til titlen, nød Bellingham en mindeværdig sæson, hvori han scorede otte mål og leverede fire assists. Den engelske landsholdsspiller var Dortmunds drivkraft fra midtbanen, han gennemførte flere driblinger (86). Spørgsmålet er kun, om det var hans sidste sæson i Bundesligaen. 

FIND DINE SPILFORSLAG TIL DAGEN HER

Jamal Musiala (Bayern München) – 7.34

Den sidste Bayern-spiller er også ham, der afgjorde mesterskabet. Det 20-årige giganttalent var en af kun to spillere, der registrerede tocifrede tal for både mål (12) og assists (10) i Bundesligaen i denne sæson. Musiala gennemførte også tredjeflest driblinger (77) i divisionen og det giver en WhoScored-rating på 7.34.   

Niclas Fullkrug (Werder Bremen) – 7.38

Werder Bremen holdt nedrykning på afstand takket være ikke mindst Niclas Fullkrugs mål. Ingen spiller scorede flere Bundesliga-mål end den tyske landsholdsspiller (16). Sammen med Nkunku deler han topscorer-værdigheden og det giver en WhoScored-rating på 7.38. 

Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt) – 7.29

Den franske landsholdsspiller som nær havde afgjort VM-finalen var sæsonens helt store opdagelse. Han registrerede tocifrede for både mål (15) og assists (11), han rangerede syver for antallet af skud (77) og havde 41 nøgleafleveringer (41). Det giver en WhoScored-rating på 7.29.

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk