Klopp runder 1000 – her er tallene bag

Liverpool-manager Jürgen Klopp rundede lørdag mod Chelsea en sand milepæl i form af 1000 kampe som cheftræner for et fodboldhold. Vi kigger tilbage på tallene for tyskerens karriere

”I’m so glad,
that Jürgen is a red,
I’m so glad, he delivered what he said.
Jürgen said to me, we’re gonna win the Premier League,
that’s what he said so,
I’m in love with him, and I feel fine”.

Da Jürgen Klopp lørdag eftermiddag stod i spidsen for et fodboldhold for 1000. gang, var der noget symbolsk i, at modstanderen var Chelsea. Chelsea er nemlig den engelske modstander, som Klopp har stået overfor flest gange i tyskerens karriere på sidelinjen.

20 gange har Klopp nu mødt Chelsea, og det var lige så symbolsk, at kampen endte uafgjort. Det var 10. gang, han spillede remis mod London-klubben. Han har ikke været med til at spille uafgjort flere gange mod nogen anden klub.

DA LIVERPOOL VANDT FA CUP MOD CHELSEA

1000 kampe som cheftræner er en voldsom milepæl. Og selvom lørdagens kamp mod Chelsea ikke var noget at råbe hurra for, kan Kloppo se tilbage på en succesfuld karriere i spidsen for tre forskellige klubber i to lande. Det er blevet til 538 sejre og 222 nederlag undervejs.

I Tyskland førte han Mainz til klubbens første oprykning til 1. Bundesliga, før turen gik videre til større adresser. Hos Borussia Dortmund opnåede han svimlende succes med et voldsomt underholdende fodboldhold. Det blev til to mesterskaber og en pokaltitel, samt en tabt finale i Champions League.

Første mesterskab i 30 år

Herefter gik turen til den nuværende arbejdsgiver, som han førte til klubbens første mesterskab i 30 år. Året efter at det endelig lykkedes Klopp at vinde Champions League med Liverpool. Det er blevet til tre tabte finaler i alt for tyskeren i kongeturneringen.

I 2021/22 sæson bejlede Liverpool længe til alle tiders mest succesrige sæson. Det lykkedes at vinde begge nationale cup-turneringer, EFL og FA Cup. Mesterskabet var også en mulig frem til aller sidste spilledag, og finalen blev nået i Champions League. Manchester City og Real Madrid forhindrede dog en ultimative sæson.

SE SPILFORSLAG TIL ALLE RUNDENS KAMPE I PREMIER LEAGUE

Klopps yndlingsmodstander er fortsat en tysk klub i form af SC Freiburg. Mod dem har han kun noteret sig to nederlag i 18 forsøg. I Premier League glæder han sig altid til at møde Tottenham. Det er kun blevet til ét nederlag og til gengæld 10 sejre i 17 forsøg.

Bayern München er modstanderen, han har stået overfor flest gange. 31 gange i alt, hvoraf 16 blev tabt. Det er også rekord for Klopp i hans 1000-kamps karriere. Apropos Bayern München, så er Pep Guardiola den træner, han har mødt flere gange end nogen anden.

Flest sejre og flest sejre i gigantduel

Det er indtil videre blevet til 27 dueller mellem de to giganter. 11 gange endte det med sejre, ni gange med nederlag. Ingen træner har besejret Klopp flere gange, og Klopp har ikke besejret nogen anden træner flere gange.

Roberto Firmino er Klopps mest anvendte spiller med 341 kampe. James Milner er den eneste anden spiller under tyskeren, som har passeret 300 kampe. Han nåede 302 mod Chelsea i 1000-kamps jubilæet. Serbiske Neven Subotic spillede for Klopp i både Mainz og Borussia Dortmund og blev udtaget 282 gange.

STREETART I LIVERPOOL

Den nu pensionerede målmand Roman Weidenfeller var Klopps mest brugte spiller i Dortmund, idet han startede alle 280 kampe under tyskeren. Mohamed Salah har været den mest scorende spiller under Klopps regime med 173 kasser. Den yngste spiller, Klopp har sendt i aktion, er Harvey Elliott, som var 16 år og 174 dage

I Liverpool har de for længst fundet på masser af slagsange omkring tyskeren. Teksten der indledte denne artikel skal synges på Beatles-melodien ”I Feel Fine”.

Kilde: BBC

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk