8. etape Tour de France 2021

8. etape Tour de France

Så kommer bjergene, når rytterne lørdag den 3. juli skal ud på 8. etape af Tour de France. Her venter 151 kilometer med en bjergrig sidste tredjedel. Rytterne skal nemlig undervejs op over 3 stigninger i alperne, før der venter en lang nedkørsel til målbyen Le-Grand-Bornand.

Oyonnax ligger ved foden af ​​Jura-bjergene. Jura-bjergene har været flittigt brugt i Tour-sammenhæng. Kun en gang har rytterne dog været i byen Oyonnax. Det var tilbage i 2007, da Tony Gallopin tog en flot solosejr foran et jagtende felt.

De første 100 kilometer på 8. etape er ret ligetil. Herefter begynder den hårde del af etapen dog, når rytterne skal bestige Côte de Mont-Saxonnex og kort efter Bonneville. Stigningen er på 5,7 kilometer er i gennemsnit 8,3%. En kort, men led satan.

Næsten umiddelbart efter en kort nedkørsel kommer dog endnu en stor test. Eller skal vi sige to tests? Her skal rytterne nemlig både bestige ​​Col de Romme Col de la Colombière med en lille nedkørsel imellem.

Romme udgør 8,8 kilometer med 8,9% i gennemsnitlig stigningsprocent, mens Colombière er 7,5 kilometer lang og i gennemsnit 8,5% i gennemsnit. Stigningen bliver stejlere nær toppen, hvor de første tre ryttere får bonussekunder på 8, 5 og 2 sekunder.

Den sidste del af etapen er næsten identisk med afslutningen i 2018, hvor Col de Romme og Col de la Colombière også var en del af etapen til Le-Grand-Bornand. Den dag iværksatte Julian Alaphilippe et af sine store angreb og kørte alene til mål og vandt etapen. Et lignende scenarie kan måske ske i år, men det er yderst tvivlsomt, hvorvidt Alaphilippe kan lave samme nummer igen.