4. etape Tour de France 2021

4. etape Tour de France

Tirsdag den 29. juni venter 4. etape af Tour de France og dermed afslutningen på den sidste etape i Bretagne-regionen. Rytterne skal denne gang ud på 152 kilometer fra Redon til Fougères. Afslutningen er igen flad som en pandekage, så der er igen guf for sprinterne.

Fougères har været vært for Tour de France tre gange i de sidste ti år, hvor de har lagt asfalt til verdens største cykelløb. Historisk set er byen for det meste blevet brugt som startby, mens der i 2015-udgaven blev afsluttet i byen, hvor der var en spurt. Her var Mark Cavendish suveræn, og han overgik André Greipel og Peter Sagan på stregen.

Fougères ligger på begge sider af Nançon-floden og er en fortryllende by med gamle træindrammede huse og et slot flankeret af tårne ​​og vold.

Afslutningen er nærmest identisk med afslutningen fra 2018, hvor det også endte i en spurt i byen. Her var Dylan Groenewegen suveræn. Det samme sker næppe i år, da Groenewegen grundet sin karantæne ikke kommer til at køre Tour de France, men der er med garanti lagt i kakkelovnen til en spændende afslutning, hvor de tunge sprintere skal kæmpe om sejren igen, som tilfældet var i både 2015 og 2018.

Vil du også læse 5. etape?