3. etape Tour de France 2021

3. etape Tour de France

Mandag 28. juni skydes 3. etape i Tour de France i gang, når rytterne skal ud på en rute, der er flad som en pandekade. Undervejs skal rytterne ud på 182 kilometer fra Lorient til Pontivy, hvor målgangen ligger nær det fortryllende Château des Rohan. Denne gang ligner det på papiret guf for sprinterne, da der er tale om en flad etape.

Lorient har førhen været vært for Tour-starten. Det skete, da byen var vært for 5. etape af Tour de France 2018. Løbet gik dengang til Quimper, hvor Peter Sagan i suveræn stil spurtede sig til sejren efter en afslutning, hvor de tungeste sprintere blev sat af.

Afslutningen denne gang er dog nær Château des Rohan i Pontivy, og den er noget mindre krævende end i 2018. Faktisk er den ret ligetil og flad som en pandekage, så rene sprintere vil med stor sandsynlighed skulle kæmpe om sejren.

Slottet Château des Rohan er et gammelt og kendt slog i Frankrig, der blev bygget i det 15. århundrede og er mest kendt for sin ombygning efter den franske revolution i 1700-tallet, hvor den oprindelige bygning fra 1500-tallet blev brændt ned. Siden 1858 har slottet dog huset et bymuseum (historie, dekorativ kunst, en stor arkæologisk afdeling), der fik selskab med kunst og etnografisk samling af politikeren. I dag er slottet en kendt turistattraktion i Frankrig.

Læs også om 4. etape her.