21. etape Tour de France 2021

21. etape Tour de France

Så er der paradekørsel på Champs-Eleyees søndag 18. juli, når Touren skal afrundes med et brag. Her skal rytterne køre fra Chatou til Paris på en rute, der er flad som en pandekage. Der er lagt i kakkelovnen til en spændende spurt på brostenene på Champs-Eleyees, hvor kongen af Paris skal findes i en spurt mellem de hurtige herrer.

Rytterne klikker i pedalerne i den lille by Chatou, som ligger ved floden Seine kun 13 kilometer væk fra målstregen på Champs-Élysées. Herefter vil rytterne tage en pæn omvej, inden de når ind til foden af Paris. Et glas champagne, hyggesnak og et trillende felt får vi med garanti at se. Men så går ballet også løs, når rytterne rammer brostenene på Champs-Élysées. Etapen slutter med otte hurtige omgange på Champs-Eleyees på syv kilometer pr. omgang.

I fire år i træk var Mark Cavendish kongen af Paris og var hurtigste mand på brostenene fire år i træk. I de efterfølgende år har Marcel Kittel (2013, 2014), André Greipel (2015, 2016), Dylan Groenewegen (2017), Alexander Kristoff (2018), Caleb Ewan (2019) og Sam Bennett (2020) vundet den prestigefyldte etape til Champs-Eleyees, og det skal blive spændende at se, hvem der kommer først over stregen i år. Danske Mads Pedersen var med helt fremme sidste år, og måske vi kan drømme om, at danskeren kører først over målstregen. Det ville være en smuk afslutning på Tour de France 2021.