18. etape Tour de France 2021

18. etape Tour de France

Torsdag 15. juli venter endnu en led bjergetape, når rytterne skal ud på 18. etape. Det er den sidste bjergetappe i Tour de France. En etape på kun 13 kilometer, men med store udfordringer undervejs. Rytterne skal nemlig op over legendariske Col du Tourmalet og derefter Luz-Ardiden. To lede stigninger, så der er en hård dag i vente.  

Det er først i den sidste halvdel af etapen, at det bliver rigtig hårdt for rytterne. Her kører man ind i Sainte-Marie-de-Campan, hvor rytterne herefter skal prøve kræfter Col du Tourmalet for 85. gang i Tour de France’s historie. På denne side af stigningen er der 17,3 kilometer til toppen, mens den gennemsnitlige stigningsprocent ligger på 7,6%. Den første tredjedel af stigningen er relativt let, men efter syv kilometer tager stigningen for alvor fat.

Rytterne kører derefter ned til Luz-Saint-Sauveur for derefter at skulle bestige den sidste stigning i Tour de France. Luz-Ardiden er 13,3 kilometer lang og i gennemsnit 7,4%. En stigning, som de fleste nok vil huske for 2003-udgaven, hvor Lance Armstrong først styrtede, men derefter satte et stort angreb ind.

En led stigning, der afrunder nogle lede dage i Pyrenæerne for rytterne. Klassementsrytterne skal være vågne på denne dag, for det er potentielt en dag, hvor man kan tabe hele klassementet på gulvet.