17. etape Tour de France 2021

17. etape Tour de France

Onsdag 14. juli venter 17. etape, og den står på bjerge og den franske Bastilledag. Der er lagt i kakkelovnen til en spændende etape, hvor franskmændene med garanti vil angribe med alt. Rytterne skal ud på 177 kilometer, og der er flere grumme stigninger undervejs. Så det bliver også en dag for klassementet.

På menuen denne dag venter blandt andet de stejle stigninger Col de Peyresourde og Col d’Azet-Val Louron, inden man slutter opad Col du Portet, som er en led stigning på 16 kilometer stigning med 8,7% i gennemsnit.

For tre år siden var denne etape også på menuen i Touren i Pyrenæerne med de samme stigninger, men dengang var etapen noget kortere. Faktisk hele 65 kilometer. Nairo Quintana tog en flot solosejr dengang.

Rytterne starter med at spænde pedalerne i Muret, og 113,5 kilometer senere bevæger de sig gennem Bagères-de-Luchon, hvor 2018-etappen startede. Kort tid efter venter den berygtede Col de Peyresourde. En stigning på 13,2 kilometer, der stiger med 7% i snit. Herefter kommer en kort nedkørsel, inden opstigningen til Col d’Azet-Val Louron. Dette er en stigning på 7,4 kilometer over 8,3%.

Til sidst venter en barsk afslutning, når der sluttes op ad Col du Portet med en meget brutal finale, da den sidste kilometer stiger med 10% til målstregen og i snit stiger stigningen med 8,7 procent.