16. etape Tour de France 2021

16. etape Tour de France

Efter en fortjent hviledag er det blevet tid til 16. etape, når rytterne tirsdag den 13. juli skal ud på 169 kuperede kilometer. Etapen er skræddersyet til udbrud, da der er tre stigninger undervejs, men herefter er finalen stort set flad. Det kalder næsten på en dag for udbryderne.

Ruten går fra Pas de la Case, der er en kommune ved den andorranske / franske grænse. Herefter skal rytterne passere Col de Puymorens i løbet af de første kilometer.

Ruten fortsætter herefter med en kort nedkørsel og ned til en passage, hvor der mere eller mindre er fladt. Herefter bevæger man sig gennem Ax-les-Thermes og Tarascon-sur-Ariège, før dagens første reelle stigning kommer efter cirka 70 kilometer. Col de Port er 17 kilometer lang og skråner med 4,6%.

Næste udfordring for rytterne er Col de la Core, som er en stigning på 14 kilometer med 6,3%. Ruten fortsætter derefter op ad den berygtede Col de Portet d’Aspet. En stigning på 5,4 kilometer med en stigningsprocent på 7,1%. De sidste 1,4 kilometer stiger næsten 10%.

På den efterfølgende nedkørsel passerer rytterne monumentet til minde om Fabio Casartelli, der styrtede på nedkørslen i Tour de France 1995. Den olympiske mester i 1992 mistede bevidstheden, og hans skader viste sig at være fatale, og han afgik ved døden.