14. etape Tour de France 2021

14. etape Tour de France

Lørdag 10. juli bevæger rytterne sig på 14. etape fra Carcassonne til Quillan, der ligger ved foden af ​​Pyrenæerne. Etapen er på 184 kilometer, og undervejs er der flere knolde, som rytterne skal over. Det er derfor en dag for puncheurs og klassikerspecialisterne.

Efter en let start på etapen kommer Col de Bac, der skiller sig ud med sine 3,6 kilometer over 4,7% o gennemsnit. Herfra begynder det virkelig at gå op ad bakke efter 85 kilometer. Col de Montségur kommer nemlig efterfølgende. En 4,2 kilometer lang sag med 8,6% i gennemsnit.

Efter en lang nedkørsel kommer så den næste stigning. Col de la Croix des Morts serverer 6,8 kilometers klatring for rytterne med 5,8% i gennemsnit. En kort, men led satan. Rytterne rammer herefter direkte Côte de Galinagues på 1,5 kilometer med 6% i gennemsnit.

Til sidst venter der stadig 52 kilometer, hvor rytterne skal køre et langt stykke ned ad bakke, inden de rammer Col du Campérie, som er 3,3 kilometer over 4%. Herefter rammes Col de Saint Louis, der er 4,7 kilometer og med 4,7 procent i gennemsnit. En stigning, hvor det forventes, at der vil komme stor udskilning, og hvor de stærkeste puncheurs måske kan gøre forskellen.

Etapen kunne dog meget vel også blive en oplagt dag for et udbrud, og mange hold uden en etapesejr på dette tidspunkt har med sikkerhed udset sig denne etape som et mål.