11. etape Tour de France 2021

11. etape Tour de France

Der er igen bjerge på menuen, når 11. etape venter onsdag 7. juli. Her slutter rytterne dobbelt opstigning af det legendariske Mont Ventoux. Etapen er i alt på 199 kilometer og slutter med en nedkørsel til byen Malaucène. Det er en dag for de stærke klatrere i feltet, og især klassementsrytterne skal være vågne på denne dag.

Rytterne trækker i pedalerne i byen Sorgues. De første 75 kilometer er langt fra flade, men det begynder først for alvor at gå opad for foden af ​​Col de la Liguière, som er en 9,3 kilometer stigning på 6,7% i gennemsnit. Ruten fortsætter derefter med en nedkørsel i 12,5 kilometer for dernæst at komme ind i Sault. Den befæstede landsby ligger på en klippe og midt i lavendelmarker, og er starten på en uhyggelig rute med 24,3 kilometer på 5%, hvor det går opad.

Dernæst kommer det berygtede Mont Ventoux, hvorefter rytterne bevæger sig mod Malaucène for første gang. En stigning, der skal bestiges på den ene side, hvor stigningen er 15,7 kilometer lang, og den gennemsnitlige stigning ligger på 8,8%. Til sidst venter der en lang nedkørsel ind mod mål, men udskilningen er med garanti allerede lavet på dette tidspunkt.

Sidste gang Touren i 2016 var på Mont Ventoux vandt Thomas De Gendt fra et udbrud, hvor danske Chris Anker også var med. Etapen vil dog blive husket for noget andet end De Gendts sejr. Først og fremmest var etapen forkortet grundet vind på toppen af ’Det skallede bjerg’. Men undervejs på stigningen var der stor dramatik, da Chris Froome i den gule trøje styrtede med Richie Porte. Froome måtte derfor løbe op ad Mont Ventoux. En legendarisk afslutning, som vil gå over i historiebøgerne. Sådan kommer det dog næppe til at gå denne gang, men der er garanti for dramatik på denne etape.