10. etape Tour de France 2021

10. etape Tour de France

Efter en tiltrængt hviledag venter der igen en flad etape, hvor sprinterne får muligheden. Tirsdag 6. juli skal der nemlig tilbagelægges 186 kilometer fra Albertville til målbyen Valence. Her får sprinterne en gylden mulighed for igen at spurte om etapesejren efter et par hårde dage i bjergene.

Næsten hvert år er Albertville vært for cykelfeltet Dog ikke i Tour-sammenhæng, men i andre etapeløb, hvor byen har været anvendt mange gange. Critérium du Dauphiné har typisk været det løb, hvor byen har været vært. Byen ligger nemlig for foden af alperne og er perfekt til at give rytterne et lille hvil efter nogle hårde dage i bjergene. Denne gang slutter etapen dog i Valence.

Det er fjerde gang, at Tour de France slutter i Valence. Den første gang var for 25 år siden, hvor Chepe González vandt etapen. Det er dog især i de seneste år, at byen er blevet brugt meget som målby. I 2015 var André Greipel hurtigst i en massespurt, mens Peter Sagan i 2018 var hurtigste mand på stregen. Der er denne gang lagt op til endnu en massespurt, da afslutningen er næsten identisk med afslutningen i 2015, hvor Greipel vandt.

Byen Valence er ellers kendt for at have den tidligere etapervinder i Touren Charly Mottet som et barn af byen. Han er nemlig født i byen, og han har vundet etaper i alle tre Grand Tours.