1. etape Tour de France 2021

Lørdag 26. juni 2021 åbnes ballet, når Tour de France skydes i gang for 108. gang. Etapen går fra startbyen Brest til Landerneau, hvor der er mål. Og hvis man troede, at Touren i år starter let ud, så må man tro om igen. For der venter en barsk afslutning, hvor det stiger op mod mål. En klassisk afslutning for de stærke puncheur-typer. I alt skal der tilbagelægges 187 km i løbet af etapen.

Tour de France begynder i år med 1. etape i havnebyen Brest, der er kendt for sin industri- og handel. Rytterne starter med at bevæge sig sydpå fra det vestlige Frankrig, hvor Brest er placeret. Herefter kører rytterne langs den franske vestkyst, inden man drejer ind mod fastlandet, hvor turen går tilbage mod det vestlige Frankrig, hvor etapen også slutter. Undervejs passerer rytterne byerne Quimper og Loconan, inden man slutter i Landerneau.

I Landerneau venter der en barsk afslutning, hvor rytterne skal slutte op ad Côte de la fosse aux loups. En barsk sag, der stiger med hele 5,7 procent i snit over tre kilometer. Den højeste stigningsproent kommer i begyndelsen, hvor det stiger med hele 9,4 procent. En afslutning, der kalder på de stærke puncheurs. Typer som Julian Alaphilippe, Marc Hirschi, Michael Woods, Diego Ulissi osv. Det er disse typer, der skal kæmpe med om sejren, og så skal man altså huske på, at klassementsrytterne skal holde sig til. Det er nemlig en afslutning, hvor klassementet sagtens kan komme i spil allerede. Afslutningen vil også være guf for Jakob Fuglsang, hvis han ellers stiller op til Touren.

Gå til 2. etape her.