Find dagens aktuelle spilforslag her Se aktuelle spilforslag

Superliga optakt

Superliga optakt – Forårssæsonen 2021

Tirsdag 2. februar 2021 sparkes Superligaen i gang igen, når forårssæsonen står for døren. Derfor varmer vi op til Superliga-starten med en optakt, hvor vi blandt andet ser nærmere på forskellige odds samt nogle af de største handler i transfervinduet i Superligaen. 

Superligaen er tilbage, men hvilke hold står egentlig stærkest forud for forårssæsonen, og hvilke hold er kommet svækket ud på den anden side af nytår? Og hvilke hold skal man kigge i retning af, når man skal sætte sine odds? Det kan du blive klogere på ved at læse denne optakt til Superligaens forårssæson.

De største handler i Superligaen

Transfervinduet er altid et højdepunkt i januar måned, hvor Superliga-klubberne får mulighed for at forstærke sig frem mod forårets vigtige kampe. Men hvilke handler har egentlig været de mest opsigtsvækkende i Superligaen denne gang? Vi tager et kort kig på det her. 

Hos FC København har man store armbevægelser. Jess Thorup er ved at have fået sat sit præg på holdet, og det har blandt andet betydet, at man har forstærket sig. Den tidligere AGF-profil Mustapha Bundu er skiftet til FCK på en lejeaftale fra Anderlecht. Til gengæld har københavnerne sagt farvel til kroatiske Robert Mudražija, der er taget tilbage til hjemlandet. Også Ragnur Sigurdsson er skiftet væk, men han blev aldrig en succes efter sit skifte tilbage til klubben. Ellers er der ikke sket det store hos FCK. 

Odds på FC København i Superligaen her*

Brøndby har ikke været så aktive på transfermarkedet, da klubben kører en strategi om at spare så vidt på transferkronerne som muligt. Alligevel har man hentet Michael Lumb til Vestegnen fra AC Horsens, mens også svenske Oskar Fallenius. Til gengæld har man sagt farvel til Anthon Skipper, der er blevet lejet ud for resten af sæsonen til Hobro. 

Odds på Brøndby i Superligaen her*

De forsvarende mestre, FC Midtjylland, har også haft et relativt stille transfervindue. I hvert fald hvis man kigger på, hvad holdet har fået tilført. Man har fået Mayron George tilbage fra en lejeaftale samt Henry Uzochukwu. Ud har man til gengæld sendt Ronnie Schwarz, der er taget til Charlton, mens man har udlejet Nikolas Dyhr, Manjrekar James samt Bozhidar Kraev, som de mest væsentlige at nævne. Et lidt svækket FC Midtjylland, men der er ingen tvivl om, at de igen er en stor bejler til mesterskabet. 

Odds på FC Midtjylland i Superligaen her*

AGF har oprustet i vinterpausen, hvor man har fået flere spillere ind i truppen. Klubben har hentet den tidligere OB-spiller Mathias Jørgensen til det århusianske. Samtidig har man fået Magnus Kaastrup og Alexander Ammitzbøll tilbage fra lejeaftaler. Sidst men ikke mindst har man lejet Bubacarr Sanneh i Anderlecht og Daniel Arzani i Manchester City. Et pejlemærke om, at AGF mener det alvorligt igen i år. Man har nemlig også formået at holde fast i profilerne. Det er kun Mustafa Amini og Niklas Helenius, der er røget ud af døren på Fredensvang. 

Odds på AGF i Superligaen her*

Ellers har der faktisk ikke været den store aktivitet hos de øvrige klubber i Superligaen. AaB har med stor sandsynlighed forstærket sig med norske Martin Samuelsson fra engelske Hull. Vejle er ligeledes tæt på at forstærke sig i form af Fremad Amager-profilen Lukas Engel. Begge transfers skulle blive officielle, før vinduet smækker i mandag. SønderjyskE har hentet Bård Finne. Lyngby får Kasper Jørgensen tilbage fra lejeophold, mens Horsens har forstærket defensiven med Søren Reese og Nikolas Dyhr, der begge kommer på en lejeaftale fra FC Midtjylland.

Favoritter til mesterskabet i Superligaen

Hvem er favoritter til at løbe med titlen, når medaljerne til maj til fordeles? 

Kigger vi på bookmakerne, så er der en klar favorit.

FC Midtjylland er ifølge bookmakerne storfavoritter til at snuppe guldet endnu engang i år. Midtjyderne ligger faktisk helt nede i omkring odds 1.70-1.80 hos de forskellige bookmakere. Men er FC Midtjylland så også det bedste bud på at tage mesterskabet? Hvis man kigger på tabellen, så er ulvene igen placeret helt i toppen, hvor de ligger nummer 1. Men holdet har langt fra været lige så suveræne i denne sæson, som de ellers har været. Holdet har nemlig lidt to nederlag i efteråret, mens Brøndby er lige i hælene på FCM med selvsamme 27 point som midtjyderne. Holdet har heller ikke forstærket sig, som vi tidligere har været inde på. Der er ingen tvivl om, at de kommer til at kæmpe med om mesterskabet igen. Men det bliver tættere i år end tidligere. 

Næststørste favorit til mesterskabet er Brøndby. Bookmakerne har lagt Brøndby lige omkring odds 4.75-5.00. Et noget højt odds, hvis man ellers tager holdets fremragende efterår in mente. Man har samtidig formået at forlænge aftalen med træner Niels Frederiksen, og det må give lidt ekstra ro ude på Vestegnen. Den altoverskyggende profil Jesper Lindstrøm er ikke blevet solgt, og man har generelt holdt fast på profilerne i transfervinduet. Der er ingen tvivl om, at Brøndby kommer til at spille med om metal i år. Om det er nok til også at løfte pokalen til maj, det må tiden vise. 

FC København er den tredjestørste favorit til mesterskabet hos bookmakerne. Man kan i øjeblikket få omkring odds 6.25-6.40, hvis man tror på, at Jess Thorup og co. kan få vendt skuden fra efteråret og hive mesterskabet i land. FCK er da også blevet forstærket med Mustapha Bundu som tidligere nævnt. Samtidig er Viktor Fischer tilbage i hopla, lader det til. Han har holdt sig skadefri hen over vinteren, og han kunne meget vel blive en stor profil i foråret. Man må aldrig afskrive FCK. Også selvom de i skrivende stund er hele syv point efter FC Midtjylland på førstepladsen. Det kan dog nemt hentes i løbet af foråret. 

Den sidste reelle kandidat til mesterskabet er AGF. Århusianerne har forstærket sig markant, som vi var inde på tidligere i denne optakt. Truppen er bredere nu, end den var i foråret. Man kan lige nu få omkring odds 8.00 på AGF som mester. Der er ingen tvivl om, at David Nielsens tropper kommer til at spille med helt i toppen af Superligaen. Men om det er nok til at vinde et mesterskab, det er nok mere tvivlsomt. AGF har det nemlig med at have mange udsving med dårlige præstationer. Blandt andet i Farum i efteråret, hvor man tabte klart 1-3 til FC Nordsjælland. AGF kan vi dog ikke afskrive, da de kun er sølle 5 point efter FC Midtjylland. Samtidig har AGF en sand målscorer oppe i front i form af Patrick Mortensen, der kan afgøre de tætte kampe til holdets fordel. 

Hvem rykker ud af Superligaen?

Nedrykningsduellen i Superligaen skal vi også have med. Der er i øjeblikket to hold, der har skilt sig ud og som har en del at skulle arbejde med, hvis de skal redde sig i Superligaen. 

Lyngby Boldklub skal spille deres livs efterår, hvis de vil redde sig i Superligaen. Det er set før, at et hold redder sig efter et rædselsfuldt efterår. Det gjorde Randers blandt andet engang med Ove Christensen, hvor de leverede et magisk forår. Det er dog svært at tro på, at Lyngby skal kunne gøre det samme. Holdet har ikke forstærket sig i vinterpausen, og det kan blive et problem. For holdet har blot skrabet 4 point sammen indtil videre i denne sæson, og de har endnu deres første sejr i denne sæson til gode i Superligaen. Derfor giver Lyngby også i øjeblikket kun odds 1.02-1.05 på nedrykning hos bookmakerne. 

AC Horsens er Superligaens anden bundprop. Kun 6 point har østjyderne formået at skrabe sammen. Især defensiven har været et stort problem. Men i transfervinduet har Horsens som tidligere nævnt forstærket sig væsentligt. Man har henter Nikolas Dyhr og Søren Reese ind til forsvaret på lejeaftaler. Til gengæld har man også sagt farvel til den notoriske målscorer Kjartan Finnbogasson. Og netop angriber-positionen kan blive et stort problem for Horsens, der lige nu har hele 9 point op til redning. Derfor giver Horsens også kun odds 1.04-1.08 på nedrykning lige nu. Så der er to klokkeklare favoritter til nedrykning fra Superligaen hos bookmakerne. 

Vejle Boldklub. De er lige nu holdet, som Horsens og Lyngby skal jagte. Efter en glimrende start på efteråret gik Vejle totalt i stå. Derfor er holdet lige nu placeret på 10. pladsen i Superligaen med 15 point. Man er uden sejr i de seneste syv kampe i Superligaen. Til gengæld har Vejle forstærket sig med Lukas Engel i Fremad Amager. En handel, der mere eller mindre skulle være på plads. Lige nu får man da også hele odds 8.00 hos bookmakerne, hvis holdet fra Nørreskoven skulle rykke ud af Superligaen.

Nyeste spilforslag fra Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.
Gruppe A
Dato og tidspunktKampSpillested
15. januar 2021
Kl. 20:30
FC København - Brøndby IFNy administrativ hovedstad
15. januar 2021
Kl. 20:30
FC København - Brøndby IFNy administrativ hovedstad
15. januar 2021
Kl. 20:30
FC København - Brøndby IFNy administrativ hovedstad
15. januar 2021
Kl. 20:30
FC København - Brøndby IFNy administrativ hovedstad