EM 2021 optakt gruppe A

analyse

EM 2021 optakt Gruppe A

EM Optakt: Italiens stjerner sætter sig på Gruppe A

Italien er den suverænt største fodboldnation i gruppe A, og er som sådan kæmpe favorit til gå videre til næste runde. Italien blæste igennem kvalifikationen til Euro 2020, hvor de endte som den mest suveræne gruppevinder. Som én af kun to nationer vandt de samtlige kvalifikationskampe, 10 styks, og sluttede 12 point foran gruppens toer. De scorede 37 mål undervejs og indkasserede blot to. Italien er mere eller mindre fast deltager ved EM-slutrunden, og de var en af de første vindere af turneringen. De har dog ikke vundet EM-turneringen siden 1968 med blandt andet legendariske Dino Zoff i kassen. Ved Euro 2016 tabte de i kvartfinalen mod Tyskland efter straffesparkskonkurrence.

Truppen mangler ikke profiler, men kan byde på blandt andet målmand Gianluigi Donnarumma, Marco Verratti, Ciro Immobile og Lorenzo Insigne. Træner er Roberto Mancini, der tidligere har vundet titler på klub-niveau med eksempelvis både Inter og Manchester City.

Tyrkiet deltog første gang ved et EM i 1996, og har kvalificeret sig til fem af de seneste syv EM-slutrunder. Bedste resultat var en semifinale i 2008. De sætter næsen op efter en gentagelse efter en rigtig god kvalifikationsgruppe, hvor de udfordrede VM-vinderne fra Frankrig lige til målstregen. Træner for Tyrkiet er Senol Günes, der også stod i spidsen for nationens største triumf på landsholdsplan. Han var træner, da Tyrkiet vandt bronze ved VM-slutrunden 2002.

Af profiler i truppen kan nævnes Soyuncu, der har haft en stærk sæson med Leicester. Hakan Calhanoglu har vist store evner i Milan-trøjen i denne sæson, mens Burak Yilmaz overraskende vandt titlen i Ligue 1 med Lille.

Mere EM 2021 optakt gruppe A

Schweiz toppede deres kvalifikationsgruppe foran Danmark og har udviklet sig til fast deltager ved slutrunder. Ikke mindst under træner Vladimir Petkovic, der blev chef i 2014. Under ham er Alpelandet hver gang kvalificeret sig.

Deres bedste resultat ved en EM-slutrunde var et nederlag til Polen i 2016 i 1/8-finalen, men truppen rummer navne til at kunne gøre det bedre. Granit Xhaka har udviklet sig til en stor profil i Arsenal. Remo Freuler viser tænder i Atalanta, Mbabu har haft en fremragende sæson i Wolfsburg, der er Embolo i Gladbach. I det hele taget fylder spillere fra den tyske Bundesliga godt op i truppen.

Wales kneb sig videre til Euro 2020 via en andenplads i en meget tæt kvalifikationsgruppe. Det er anden gang i træk, at waliserne er med til en EM-slutrunde. Første gang, i 2016, mundede det ud i en højst overraskende semifinale. En gentagelse vil være en endnu større overraskelse i denne omgang. Der er ingen over og ingen ved siden af Gareth Bale, når det kommer til profiler i truppen.

Waliserne sætter endnu engang deres lid til, at hans form og fysik er god nok til en slutrunde. Ben Davies fra Tottenham, Aaron Ramsey fra Juventus samt Wayne Hennessey fra Crystal Palace er andre profiler i truppen.

Bookmaker bonus

100% op til 1000 DKK

100% op til 1000 DKK

Op til 1000 DKK

100% op til 1000 DKK

100% op til 1000 DKK

100% op til 500 DKK

Op til 1000 DKK

Op til 1000 DKK

Op til 1000 DKK freebet

100% op til 500 DKK

NYHED indenfor betting

Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Manchester United.svg

Lille

vs.

Nantes

Fidus / Odds-forslag​

Betting-site (link)​