Dagens Video

Vil du se andre gode fiduser?

Kort Analyse

Vi er nået til finalen i UEFA Conference League, hvor italienske AS Roma skal op imod hollandske Feyenoord fra Rotterdam. Kampen finder sted på Air Albania Stadium i Tirana, den første internationale finale, der spilles i Albanien. Kick-off er onsdag aften kl. 21.00.

Det har været lidt af en ujævn tur for Roma at nå finalen, hvor de kun har vundet halvdelen af ​​deres foregående 10 kampe op til finalen onsdag. De har tre hjemmesejre og to ude. De spillede syv udekampe i alt i Conference League i denne sæson og tabte to gange undervejs.

Begge nederlag kom i Norge mod Bodø/Glimt. I sidste runde af den italienske Serie A sikrede de sig en billet til Europa i næste sæson. Nu har de øjnene rettet mod et europæisk trofæ, deres første siden Inter-Cities Fairs Cup i 1961.

Feyenoord har allerede spillet 18 kampe i Conference League i denne sæson og tabte kun én gang på vejen til finalen. De er ubesejrede i 12 kampe efter at have scoret en overflod af mål. Ikke mindst af Cyriel Dessers, turneringens topscorer med 10 mål indtil videre.

De blev nummer tre i den hollandske sæson bag giganterne Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven. De præsterede kun ét clean sheet i deres seneste 11 kampe i denne turnering. Passende nok var det så i semifinalen mod Marseille. De vandt Mesterholdenes Europa Cup i 1970, de har to gange vundet UEFA Cuppen, i 1974 og 2002. De sigter nu mod at tilføje endnu en pokal til kabinettet.