Dagens Video

Reklamelink | 18+ | Spil ansvarligt | StopSpillet: 70 22 28 25 | Selvudelukkelse: ROFUS.nu

Vil du se andre gode fiduser?

Kort Analyse

Tilbage i 1980 gik UEFA over til, at EM-slutrunden bestod af otte nationer. Første værtsnation var Italien. De nåede semifinalen. I 1984 var Frankrig vært. De vandt turneringen. I 1988 var Vesttyskland værter. De nåede semifinalen. England var vært i 1996 og nåede semifinalen. Portugal var vært i 2004 og nåede finalen. Frankrig var det i 2016 og nåede finalen.

Og hvad prøver jeg så at sige med det? At alle store nationer, der har været vært for slutrunden, siden den gik over til at indeholde mindst to gruppespil, nåede frem til mindst semifinalen. Selv Sverige præsterede det i 1992 og i 2000 delte Holland og Belgien værtsskabet på et tidspunkt, hvor Belgien på ingen måde var dén fodboldnation, de er blevet. Og Holland nåede semifinalen.

De eneste to undtagelser er altså 2008 og 2012, hvor først Østrig/Schweiz delte og derefter Polen/Ukraine. Og man kan debattere, hvor store fodboldnationer de fire nævnte er i forhold til den internationale scene. Jeg læner mig gerne op ad historikken og peger på Tyskland til mindst en semifinale.

Der er ni nationer, som jeg egentlig tænker besidder et potentiale, der kan bære dem frem til en titel. Og det er de samme ni nationer, som også bookmakerne har som deres favoritter. Af disse sorterer jeg først Italien fra. Det er kun Spanien, som indtil videre har forsvaret et EM, og Italien har ikke et landshold af en kaliber, som det spanske besad tilbage i 2008 og 2012.

Dernæst skiller jeg Holland fra, da jeg ikke har fidus til, at Ronald Koeman er en titelvindende landstræner af en international kaliber, som det kræver for at vinde et EM. Belgien ser jeg ikke værdi i at spille på nuværende tidspunkt.  Når de ikke kunne bedrive det til mere end en kvartfinale med deres gyldne generation, tænker jeg, at dette endnu lidt uprøvede hold i slutrunde-sammenhæng mangler den sidste erfaring. Ligesom deres træner heller ikke er forvænt med at vinde titler.

Kroatien har endnu til gode at gøre væsen af sig for alvor ved et EM. De har indtil videre været et VM-hold, åbenbart, så jeg holder også igen med satsninger på dem for nu. Spanien? Hvad har de bedrevet, siden de gyldne titelvindende dage? Og er deres nuværende landshold virkelig dér endnu? Jeg tvivler nok til ikke at være fristet af de udbudte odds.

Så er vi nede på Frankrig, Portugal, Tyskland og England. Portugal smadrede igennem deres kval-pulje og scorer mål på samlebånd. Men har Ronaldo virkelig endnu et europæisk trofæ i sig? Med og uden ham kan de fodre svin med store talenter og det er svært at se dem ikke vinde deres gruppe.

Gør de dét, virker deres videre vej langt fra umulig og de vil være favoritter i både 1/8- og kvartfinale, så jeg synes faktisk, at oddset på Portugal frister mere, end oddset på Frankrig. Men det er bare min mening. En tabt finale på hjemmebane i Paris i en gigantisk favoritposition er den eneste gang i de seneste fem EM-slutrunder, hvor de er nået længere end kvartfinalen.

Det forhindrer dem ikke i at gøre det denne gang, det er blot nævnt for at holde det op imod oddset. Alle hæver niveauet mod Frankrig, fordi de med det rette ses som en målestok, hvad niveau angår. Ved EM for tre år siden vandt de én af fire kampe. Jeg holder mig fra Frankrig for nu.

Så er der Tyskland. Værtsnationen, som jeg ovennævnt allerede har placeret i en semifinale. De har spillet tre – højst – middelmådige runder i træk. Der er bare grænser for, hvor længe en så stor fodboldnation kan være så middelmådig. Kommer de godt fra start, har de begejstringen fra hjemmepublikummet med sig hele vejen.

Træner Julian Nagelsmann har sparket fornyet optimisme ind i truppen. I forsvaret kan de stille med Rüdiger og Tah, der kommer fra monster-sæsoner med Real Madrid og Leverkusen. De går ikke ned på selvtillid lige foreløbig. Deres midtbane er enhver træners våde drøm med gigant-talenter som Musiala og Wirtz, bakket op af pasnings-paven Toni Kroos og den menneskelig mur, der er Robert Andrich. Bare for at nævne nogle eksempler.

Angrebet er måske det tyndeste punkt, men Kai Havertz kommer trods alt fra en monster-sæson hos Arsenal. Tager han den form med, og bliver sat godt nok op at strategerne på midtbanen, bliver han lige så giftig for tyskerne.

Endelig har vi England, som jeg gerne vil give en ”honourable mention”. De har et monster-landshold, og har alle forudsætninger for at nå langt. Men kigger vi tilbage på de seneste 12 EM-slutrunder, er det vel ret beset kun to gange, at vi kan sige, at favoritten løb med titlen.

Frankrig i 1984 og Spanien i 2012. Ok, måske også Frankrig i 2000. Det forhindrer ikke England i at gøre det, men det rejser spørgsmål ved, om odds 4.00 er værdi nok på nuværende tidspunkt? Hvor træt er Bellingham efter sin mega-sæson? Han var helt ved siden af sig selv i Champions League-finalen.

Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.
Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk