Dagens Vovede

Europe, UEFA Europa League Atalanta - Bayer Leverkusen Spilstop: onsdag 22. maj 21:00
Udfald Ciffertips 1-1 Odds 7

Reklamelink | 18+ | Spil ansvarligt | StopSpillet: 70 22 28 25 | Selvudelukkelse: ROFUS.nu

Vil du se andre gode fiduser?

Kort Analyse

Efter endnu en sæson-lang turnering, falder brikkerne på plads onsdag aften i UEFA Europa League-finalen. På Aviva Stadium i Dublin står Atalanta fra Serie A og Bayer Leverkusen fra 1. Bundesliga overfor hinanden i slutkampen.

Atalanta vandt deres seneste Europa League-kamp og slog sammenlagt Olympique Marseille med 4-1 i semifinalen. Efter at have spillet uafgjort 1-1 i den første kamp på Velodromen, smadrede de franskmændene med 3-0 i returkampen på hjemmebane.

Det var Ademola Lookman, Matteo Ruggeri og El Bilal Touré som stod for de tre scoringer og altså ikke klubbens topscorer. Han hedder Gianluca Scamacca, i hvert fald i Europa League-regi, og den tidligere West Ham-spiller har vist sig brandvarm i løbet af foråret.

Seks mål er det blevet til, ikke mindst dem der slog Liverpool knockout på selveste Anfield. Han er nummer tre på topscorerlisten for turneringen, og har tre gange scoret kampens første mål.

Leverkusen er på udekig efter klubbens andet europæiske trofæ i Dublin. De har tidligere vundet UEFA Cup, Europa League-turneringens forløber. De slog Roma 4-2 samlet i semifinalen. Efter at have vundet en 2-0-sejr i den første kamp spillede de uafgjort 2-2 i returkampen på hjemmebane.

Her var Bayer endnu engang på glatis undervejs, som de har været så mange gange i denne sæson. Nede 0-2 i BayArena satte de igen-igen en slutspurt ind og skal onsdag aften forsøge at udvide deres fænomenale statistik. De er oppe på 51 ubesejrede kampe i samtlige turneringer i denne sæson, hvoraf 42 blev vundet.

Bayer Leverkusens førende angribere i denne turnering er været Victor Boniface, Patrik Schick samt Florian Wirtz, som har stået for henholdsvis fem, fem og fire mål i den indeværende Europa League-kampagne. Leverkusen har scoret i alle deres 12 Europa League-kampe i denne sæson.

Atalanta går ind til kampen med fire sejre og ét nederlag i deres seneste seks kampe. De scorede 10 og indkasserede fire over denne serie og scorede kampens første i fire af de seks kampe. De har scoret fire mål i første halvleg, mens deres modstandere scorede tre gange i de første 45 minutter i denne serie.

Leverkusen har også vundet fire af deres seneste seks kampe samt spillet to gange remis. De scorede 18 og lukkede seks mål ind i denne stime, hvor de scorede først i fire af de seks dueller. De har sat syv mål ind i første halvleg, mens deres modstandere nettede to gange før pausen.

De seneste tre finaler i træk i Europa League sluttede 1-1 i ordinær spilletid.

Fire på stribe?

Følg vores sociale medier:

Nyeste spilforslag fra
Penge I Banken

Følg med i vores bedste spilforslag på YouTube, hvor Jacob Hansen guider dig gennem aktuelle storkampe med de bedste spilforslag til hver kamp.
Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk