Premier League – optakt runde 28

Der er kun syv kampe at lave optakt til i Premier League runde 28, fordi der også afvikles kvartfinale i FA Cup i weekenden. De syv kampe er strukket ud over tre spilledage, men der er også to udsatte onsdags-kampe i bonus. Begge spilles på Sydkysten, og det er her, vi starter optakten.

Der er kun syv kampe at lave optakt til i Premier League runde 28, fordi der også afvikles kvartfinale i FA Cup i weekenden. De syv kampe er strukket ud over tre spilledage, men der er også to udsatte onsdags-kampe i bonus. Begge spilles på Sydkysten, og det er her, vi starter optakten

Brighton – Crystal Palace

Allerede onsdag aften skal der spilles to kampe i Premier League i denne. Brighton spiller FA Cup i weekenden, mens Crystal Palace så kan få en længere pause efter denne duel. Dén pause er mildest talt tiltrængt for ”The Eagles”, der fortsat er uden sejr i 2023.

Det vil efterhånden sige 11 kampe i alle turneringer og derfor er man nu også kun fire point fra nedrykning. Med så elendige resultater skal man endda være glad for, at man fortsat indtager 12. pladsen. Det er direkte forbløffende, at man i Premier League kan være uden sejr i 10 ligakampe og stadig bevare sin 12. plads.

SE ALLE HØJDEPUNKTERNE FRA RUNDE 27 HER

Brighton er ni point efter Tottenham på fjerdepladsen og de har tre kampe i hånden. De kan indlede jagten på Champions League onsdag aften i dette rivalbrag. Det er en lang historie, hvordan de to klubber blev ærkerivaler, men faktum er, at især tilhængerne hader at tabe denne duel.

Brentford skal svare igen

Southampton – Brentford

Brentford måtte i weekenden notere sig det første nederlag siden 23. oktober. En ufattelig flot stime af Thomas Franks tropper, der i denne uge ikke havde en ren dansk midtbane. Mikkel Damsgaard fik en pause, men kan være tilbage igen på Sydkysten onsdag aften.

Her venter nedrykningstruede Saints, der slap væk fra Old Trafford med et fantastisk flot resultat. Det kunne være blevet endnu mere end 0-0, havde Theo Walcott ikke brændt en gigantisk mulighed til sidst. Men det er vel hans karriere i en nøddeskal.

Om end Brentford selvfølgelig måtte falde på et tidspunkt, vil Thomas Frank være skuffet over at tabe på et mål scoret i første minut. De fik en øretæve i deres seneste besøg hos Southampton, men bør være bedre i denne omgang.

Nottingham Forest – Newcastle

Runde 28 i Premier League sparkes reelt først i gang fredag aften, hvor Newcastle også går på jagt efter Tottenhams fjerdeplads. Efter tre skuffende nederlag i træk kom ”The Magpies” tilbage på ret spor søndag aften. Her sænkede de Wolverhampton med deres første scoringer i fire kampe.

De har dog ikke vundet på udebane siden 2. juledag, og får heller ingen gaver på City Ground. Nottingham Forest forsøger at sikre eksistensen i Premier League via præstationerne på hjemmebane. De er uden nederlag i eget ”fort” siden 16. september. Eller ni ligakampe. En jævnbyrdig kamp synes under opsejling.

Alle gode gange fem for Cherries

Aston Villa – Bournemouth

Bournemouth var tæt på at få skovlen under selveste Arsenal i forrige runde. Det kiksede i absolut sidste sekund, men der var ikke noget, der kiksede mod Liverpool. Her leverede ”The Cherries” en mandfolkepræstation og revancherede nederlaget på 9-0 i den omvendte kamp.

Det kan kun give blod på tanden, når de skal forsøge at udvide den forbløffende gode stime, de har gang i mod Aston Villa. Bournemouth vandt de seneste fire møder med netop Villa, og scorede to mål i alle fire kampe. Det vil skuffe Unai Emery, hvis det bliver alle gode gange fem.

Men hold øje med Bournemouth, for Aston Villa holdt buret rent i deres seneste hjemmekamp. De har ikke holdt rent bur i to hjemmekampe i træk siden januar 2021. Og kan man score to mål på udebane mod Arsenal, kan man også på Villa Park.

Brentford – Leicester

Leicester sovset ind i nedrykningskampen i en grad, de aldrig burde være med dét hold. Men de holder sig kun over stregen takket være en bedre målforskel. De er kun to point fra sidstepladsen og kigger tilbage på fem nederlag i træk.

Trods et fremragende garn af Patson Daka kunne et hold uden skadede Victor Kristiansen ikke holde Chelsea fra fadet. Det var ellers et London-hold uden sejr på udebane i 10 forsøg. Men alle slår Leicester lige nu, fordi defensiven er piv-ringe. Om det så er en fordel, at Wout Faes her har karantæne får vise sig.

Bundbrag på Molineux

Southampton – Tottenham

Tottenham kan holde fri i midtugen og det kan Antonio Conte så bruge til at få holdet optimalt forberedt til en tur til Sydkysten. Spurs tabte ingen af deres seneste tre besøg hernede, og vil være opsatte på at standse en elendig stime.

Spurs tabte deres seneste fire udekampe i træk. Det er mildest talt ikke noget, man ser hvert årti. De tabte senest tre udekampe i træk i Premier League i februar 2021. Hvis Southampton har brugt mange kræfter på onsdags-kampen mod Brentford, kan de løbe ind i et stormvejr her.

Wolverhampton – Leeds

Hold godt øje med Leeds på Molineux i denne weekend. Wolverhamptons seneste syv hjemmekampe sluttede med følgende udfald: sejr – nederlag – sejr – nederlag – sejr – nederlag – sejr. Skal serien holdes ved lige, trækker Leeds sig altså sejrrigt hjem fra turen til ”The Black Country”.

Wolves-manager Lopetegui vil selvfølgelig mene, at stimer er til for at blive brudt, med mindre han håber på at vedligeholde en anden stime. Siden ligaens genoptagelse i december har Wolves tabt fem ligakampe men endnu ikke to i træk. De to stimer kan ikke begge overleve weekendens duel og gæsterne har det akut største pointbehov.

Palace sigter mod håndfuld

Chelsea – Everton

En uge er lang tid i fodbold. Det har Chelsea senest kunne konstatere, for det er ikke mange dage siden, at Graham Potter og co. stod på randen af rabundus. I stedet er det blevet til tre sejre i træk på otte dage, hvilket ganske enkelt må have gjort underværker for humøret.

SE SPILFORSLAG TIL ALLE RUNDENS KAMPE HER

Det har ikke forbedret deres 10. plads, men det er ”nebensache” i første omgang. Fortsætter stimen, vil placeringen selvfølgelig også forbedres. Så længe Chilwell og Reese-James er skadesfri, er der al mulig grund til at tro, at stimen kan udvides.

Everton har kun præsteret en sejr på udebane i 15 forsøg i Premier League. Dén kom mod bundproppen Southampton. De har en elendig historik på Stamford Bridge og det er næppe på udebane, at Sean Dyche formår at hive Everton væk fra dyndet.

Arsenal – Crystal Palace

Crystal Palace har haft en for deres vedkommende ekstremt skuffende start på 2023. I takt med at jagten på den første sejr i år har trukket ud, jo tættere er nedrykningsstregen rykket ind på ”The Eagles”. De satser benhårdt på at udvide deres overraskende gode historik på Emirates Stadium.

Crystal Palace tabte nemlig ingen af deres seneste fire udekampe mod Arsenal. Det var overraskende i alle fire tilfælde. Det vil dog være en endnu større overraskelse, hvis de også lander fem i træk. Sådan som Crystal Palace selv spiller og sådan som Arsenal spiller. Men sidstnævnte er i hvert fald advaret.

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk