News Nyheder:
Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365 Hent 1000 kr. i velkomstbonus på Bet365

EM for U21-landshold: Alt hvad du bør vide

Der er 16 nationer, som skal dyste om Europamesterskabet for U21-landshold denne sommer. Spilfiduser giver dig her overblikket over turneringen, der endnu engang deles mellem to nationer.

Der er 16 nationer, som skal dyste om Europamesterskabet for U21-landshold denne sommer. Spilfiduser giver dig her overblikket over turneringen, der endnu engang deles mellem to nationer.

Sommeren 2023 byder på den 24. udgave af EM-slutrunden for U21-landshold. Slutrunden afholdes hvert andet år og blev altså senest afviklet i 2021. Dengang med Tyskland som vindere. Turneringen arrangeres af UEFA og kun spillere født den 1. januar 2000 eller senere er berettigede til at deltage. 16 hold deltager i turneringen, der også gælder som kvalifikation til De Olympiske Lege i Paris i 2024. Frankrig er automatisk sikret en plads ved OL, men der er stadig tre billetter på højkant.

Hvor afholdes slutrunden?

Værtsskabet for EM 2023 for U21-landshold deles ligesom i 2021 af to nationer. Rumænien og Georgien lægger baner til de mange kampe, som skal afvikles i sommerens slutrunde.

SE ALLE ODDS PÅ FØRSTE RUNDES KAMPE HOS EXPEKT LIGE HER

I Rumænien spilles på fire stadions, to i Cluj og to i hovedstaden Bukarest. Det er Steaua Stadium og Rapid Giulesti Stadium, som i Bukarest lægger baner til. I Cluj er det Cluj Arena og Dr. Constantin Radulescu Stadium, som åbner dørene.

I Georgien er der også udpeget fire stadions men dog i tre forskellige byer. Der skal spilles på Boris Paichadze og Mikheil Meskhi i hovedstaden Tbilisi. Også Adjarabet Arena i Batumi og Ramaz Shengelia Stadium i Kutaisi agerer rammer for kampe.

Hvornår starter og hvor længe varer slutrunden?

Åbningskampen afvikles Rapid Giulesti Stadium kl. 19 den 21. juni, hvor Ukraine og Kroatien møder hinanden. Slutrunden skydes i gang med brask og bram, da fire kampe afvikles allerede den første dag. Finalen står på Adjarabet Arena den 8. juli.

SE SPIL PÅ DAGENS KAMPE HER

Hvem deltager i slutrunden?

Der er 16 hold kvalificeret, som er delt op i fire grupper med følgende udseende.

Gruppe A:

Georgien
Belgien
Portugal
Holland

Gruppe B:

Rumænien
Spanien
Ukraine
Kroatien

Gruppe C:

Tjekkiet
England
Tyskland
Israel

Gruppe D:

Norge
Schweiz
Frankrig
Italien

To nationer går videre fra hver gruppe, hvorefter disse mødes i fire kvartfinaler, to semifinaler, samt en finale. Der spilles ikke om tredjepladsen. Kvartfinaler spilles 1. og 2. juli, mens begge semifinaler ligger 5. juli.

Hvorfor er Danmark ikke med?

Det danske U21-landshold gik glip af slutrunden efter nederlag til Kroatien over to playoff-kampe. Begge nationer vandt deres hjemmekampe med 2-1, hvorefter Kroatien trak det længste strå via straffesparkskonkurrene. Det er første gang siden slutrunden i 2013, at Danmark ikke er med.

Hvem er favoritter?

Det er altid en rigtig god idé at kigge mod Spanien og Tyskland, når man skal overveje en kommende vinder. Der er afviklet syv slutrunder siden 2009. Både Tyskland og Spanien vandt tre af de slutrunder. Kun Sverige overraskede alle for formåede at afbryde duopolet med sejren i 2015. Spanien vandt i 2011, 2013 og 2019, Tyskland i 2009, 2017 og 2021. Finalen for to år siden blev vundet 1-0 over Portugal.

SE HELE KAMPPROGRAMMET HER

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk