Optakt til Premier League runde 21

Optakt til Premier League runde 21

Premier League er nået lidt over halvvejs gennem sæsonen og den brager videre i weekenden hvor runde 21 skydes i gang. En ting er sikkert indtil videre, og det er at intet er sikkert i dette års udgave af Premier League. Top 5 er i konstant ændring og der er nærmest en ny 1. plads hver uge.

Og apropos førsteplads. Manchester City raketten har nu nået målet og er landet sikkert på toppen af ligaen. De har været længe undervejs og men er taktfast kravlet op af tabellen uge for uge. Den sidste måned har det ikke krævet nogen fodboldprofessor at regne ud, at de nok skulle komme derop. Da så naboerne fra Manchester United leverede en af sæsonens ringeste præstationer mod Sheffield United i midtugen og tabte 1-2 på hjemmebane, ja så var gaven til City givet.

41 point har Manchester City nu, og det er endda med en kamp i baghånden i forhold til resten af top 5. Med det, ser vi frem mod Premier League runde 21 og hvilke kampe der er værd at holde øje med.

 

Kan Sheffield United tage to Manchester skalpe på en uge?

Det korte svar på det spørgsmål vil nok i 99 ud af 100 tilfælde blive et klart ”nej”. Men det samme svar kan også gives til spørgsmålet om det er umuligt for Sheffield United at stjæle point fra Manchester City på lørdag – for det er det ikke.

Ja, Manchester United var elendige mod Sheffield United i midtugen, men det skal ikke underkende Sheffield Uniteds præstation. På trods af en rigtig dårlig sæson kan man ikke tage fra dem, at de muligvis er et af ligaens mest arbejdsomme mandskaber. Samtidig var forsvaret enormt kompakt til stor frustration for Uniteds angreb.

Der er ingen tvivl om at Manchester City er storfavoritter i denne kamp, og det bliver med sikkerhed en helt anden mundfuld der venter Sheffield United, når de for anden gang i denne uge drager til Manchester. Denne gang til den blå del. Om de kan erobre hele Manchester, bliver vi klogere på lørdag d. 30. januar klokken 16.00.

Rundens kamp: Arsenal – Manchester United

I de sidste par måneder har volumen i mesterskabssnakken været stødt stigende i Manchester United. Indenfor de seneste par uger har der ikke været tvivl: Manchester United kan vinde Premier League igen. Men indenfor de sidste par dage er førnævnte mesterskabssnak forstummet en lille smule igen.

Årsagen har vi været inde på. Det horrible nederlag onsdag aften til ligaens bundprop Sheffield United. Og så endda på Old Trafford. United har ikke tabt mange kampe de seneste måneder. Foruden Sheffield kampen, skal vi helt tilbage til november før vi finder sidste nederlag i Premier League. Og det er pudsigt nok mod weekendens modstander Arsenal.

Arsenal er ikke længere det storhold vi griner af nede i bunden af tabellen. De har fået vendt skuden og ovenpå Uniteds bommert tidligere på ugen, øjner de en vigtig sejr lørdag aften. Det bliver dog uden Aubameyang og det kan være afgørende. Rammer Manchester Uniteds forsvar en god dag, bliver det svært for Arsenal at trænge igennem. Omvendt bliver det formentlig ikke noget problem, hvis Maguire og kompagni har en af de dage hvor alt sejler.

West Ham – Liverpool

Liverpool tog en vigtig sejr over Tottenham torsdag aften. Det er for tidligt at sige at de er ude af deres ”krise”, men noget tyder på at de går bedre tider i møde. Det bliver vi klogere på søndag aften klokken 17.30, når modstanderne hedder West Ham.

Det interessante her er, at det faktisk er lidt af en topkamp vi har i vente. Om ikke andet så en kamp med to hold i top 5. West Ham ligger nemlig inden denne runde på 5 pladsen, og deres modstandere fra Liverpool er nummer 4. De kan med andre ord bytte plads efter slutfløjtet på søndag såfremt West Ham formår at hive en sejr hjem.