Optakt til Premier League runde 18

Optakt til Premier League runde 18

Ja overskriften bliver i denne omgang noget upræcis, nu skal der ryddes en smule op i Premier League. Det vil sige at de kampe der har været udskudte, mest på grund af Corona, nu skal færdigspilles. Hvad betyder det helt konkret?

Det betyder at vi tirsdag d. 12. januar tager hul på runde 18, som vi helt kronologisk er nået til. Men det betyder også at vi samme dag skal have afviklet en kamp, helt tilbage fra runde 1.

Onsdag d. 13. januar er der så en rest fra runde 16 der skal spilles, i form af Tottenham mod Fulham. Torsdag d. 14. januar vender vi så tilbage til runde 18 med Arsenal og Crystal Palace.

Det hele afbrydes af runde 19, der skal afvikles i weekenden d. 16., 17., og mandag d. 18. januar. Dernæst vender vi igen tilbage til runde 18 fra og med 19. januar til og med 20. januar. Hvis du er stået af, så forstår vi. Men for at gøre det hele meget simpelt betyder det at der, med undtagelse af 15. januar, er Premier League på programmet hver dag til og med d. 21. januar.

I denne optakt tager vi et par højdepunkter fra de “forskellige runder” der skal spille mellem d. 12. og 14. januar, altså tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge.

Hvad er status i Premier League?

Status er sådan set at ligaen stadig er afsindig tæt. Liverpool ligger nummer 1, men med samme antal point som Manchester United. United har dog stadig spillet en kamp mindre, og det er lige nøjagtig den der skal indhentes tirsdag aften mod Burnley.

I resten af top 5 finder vi holdende Leicester, Tottenham og Manchester City. Lige udenfor banker Southampton og Everton på døren til top 5, med samme antal point som både Tottenham og Manchester City. Igen er der forskellige antal spillede kampe for de enkelte hold, men den forvirring skulle gerne snart være en smule mindre, efter den førnævnte oprydning i Premier League. Når vi rammer d. 21. januar, skulle der gerne være udlignet mere i antallet af spillede kampe.

Der snakkes mesterskab i Manchester

De seneste år har de været vant til at snakke mesterskab i den blå del af Manchester. Pep Guardiola og resten af City lejren har et enkelt mål hver sæson i Premier League, og det er at ligge nummer 1 når sæsonen er slut.

Sådan har det også været i mange år for den røde del af Manchester, men omvendt City, så har de seneste år ikke ligefrem budt på realistiske mesterskabsdrømme for United. Nu begynder snakken i krogene om et mesterskab dog at rumstere igen, for Manchester United kan tirsdag d. 12. januar nappe førstepladsen i Premier League.

Muligheden for at nå førstepladsen kommer sågar mod et af denne sæsons ringere hold, nemlig Burnley. United har ikke tabt en kamp i Premier League siden 0-1 nederlaget mod Arsenal tilbage i november og de får ikke bedre motivation for at forlænge den statistik  tirsdag kl. 21.15.

Manchester City stormer frem

Også i Manchester City går det godt. De har heller ikke tabt en kamp i Premier League siden november og deres succes spænder også udover den hjemlige liga. Deres modstander onsdag aften hedder Brighton. Endnu et hold der ikke på nogen måde har imponeret denne sæson. De ligger lige over nedrykningsstregen og det virker nærmest umuligt at City ikke vinder den kamp.

Der er heller ikke meget at hente på oddset på en City sejr. Omkring 1.15 giver det igen. City er dog stadig påvirket af flere corona-smittede spillere, der af samme årsag må undvære at spille med mod Brighton. Men Brightons skadesliste er heller ikke for god.

Tottenham mod endnu et bundhold

Det lugter også af point for Tottenham onsdag aften når de tager imod Fulham. To sejre er det blevet til for sidstnævnte i denne sæson af Premier League. Dertil skal der ligges en del uafgjorte blandet andet mod Liverpool og Southampton. Der skal altså ikke tages fejl af her, at Fulham godt kan spille med hos top 5 holdende. De formår i hvert fald at stjæle point fra dem, og det må ikke ske i aften for Tottenham, hvis de vil holde fast i at spille med om dette års mesterskab.

Som sagt skal der ryddes lidt op i de mange forskellige kampforskydninger der har påvirket denne sæson, men det betyder masser af fodbold til os hjemme i stuerne. Det klager vi ikke over.