Liverpool-legende: Forstår godt manageren

Den tidligere Leicester- og Liverpool-legende Emile Heskey forstår godt, at manageren for Leicester City skiftede til Chelsea.

Nok førte han dem til titlen i The Championship og dermed også til oprykning tilbage i Premier League. Alligevel var det ingen overraskelse at se Enzo Maresca forlade Leicester City til fordel for den ledige managerpost hos Chelsea. Og de ord kommer endda fra én med tilknytning til Leicester.

“Det er sjovt, for da jeg læste, hvad de faktisk ønskede sig af en manager hos Chelsea, tænkte jeg med det samme, at det var Maresca. De ville have en manager, der gør sådan, som spiller sådan osv. og Maresca passede meget i profilen,” siger den tidligere Leicester- og Liverpool-stjerne Emile Heskey.

FÅ 1000 KRONER I BONUS LIGE HER

Heskey arbejder i dag i en ambassadør-rolle for Leicester, men han bebrejder ikke Maresca for at foretage skiftet.

“Hvornår får man den chance igen? Hvis Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Manchester City giver dig et tilbud, er det meget svært at sige nej,” siger Heskey, der har tillid til, at Maresca også vil være Chelsea-manager næste år.

“Han er en stærk karakter. Jeg har set, hvordan han arbejder på træningsbanen. Han arbejder så hårdt. Han presser sine spillere og sit hold og sit personale til det yderste. Så jeg ville ikke blive overrasket, hvis han får succes.”

Dewsbury-Hall på niveau med Maddison

Maresca ankommer til Stamford Bridge sammen med Leicester Citys ”player of the season”, Kiernan Dewsbury-Hall, og Heskey ser et stort lys i midtbaneprofilen.

“Sammenlignet for eksempel med James Maddison, synes jeg, at Dewsbury-Hall er på samme niveau. Det er bare min personlige mening, efter at have set dem begge og set den måde, Dewsbury-Hall spiller og den indflydelse, han kan have. Der er ikke en forskel på 10 millioner i kvalitet på de to spillere.

SE DAGENS MANGE SPILFORSLAG LIGE HER

“Dewsbury-Hall har en stor forståelse for det taktiske spil, for hvordan manageren ønsker at spille, og at være disciplineret inden for det setup. Maresca er meget, meget skarp og meget, meget omhyggelig med, hvordan han ønsker, at hans midtbanespillere skal spille. Når de er i bestemte områderaf banen, skal de blive i de områder. Man løber ikke bare rundt over det hele. Du skal være meget, meget disciplineret, og det er Kiernan Dewsbury-Hall.”

Pres på Cooper

Det er Steve Cooper, som overtager efter Maresca på Filbert Street, hvilket vakte et vist postyr, da meddelelsen kom. Emile Heskey mener da også, at den tidligere Swansea- og ikke mindst Nottingham Forest-manager ankommer med pres på sine skuldre.

“Presset er der på grund af hans fortid i Forest. Det er ikke en stor rivalisering, men det er en rivalisering, og presset er endnu større, fordi spillere vil blive solgt. De havde en virkelig, virkelig god trup i the Championship. Når du rykker op i Premier League, er det svært, især hvis du mister dine bedste spillere.

“Hvordan erstatter du dem, når FFP (Financial Fair Play) åbenlyst er en udfordring. Så det er et virkelig hårdt job for ham, og jeg tror, han har taget jobbet med forståelse for dette, fordi det er åbenlyst. Det bliver en interessant sæson for Leicester,” siger Heskey, der ser visse svagheder i den nuværende trup.

“Offensivt har de muligvis en af de bedste i Premier League i Jamie Vardy, men det ser ikke godt ud som klub, at din bedste angriber er næsten 38. Jeg synes, at midtbanen er udmærket, selv med Dewsbury-Hall væk. Defensivt kunne de godt bruge lidt mere fart.

“Jeg synes, de blev udstillet lidt for mange gange i the Championship, men spillerne her formåede ikke altid at straffe det. Nu, når de går ind til en sæson i Premier League, vil du virkelig blive testet. Det bliver en hård opgave for dem.”

Emile Heskey talte med Spilfiduser.dk på vegne af 888sport

Nye Expekt

Velkomstbonus

Spil dig til 1000 kr. freebet
18+, regler & vilkår gælder*, Spil ansvarligt, Rofus.nu, StopSpillet.dk